31 Aralık 2007

Söyle Ol Kafirlere Maşaallah Disünler...

Nelerimizi kaybetmedik ki...Önce bilmem kaç kıtadaki topraklarımızı aldılar elimizden,leylek yuvası kadar bir Anadolu'ya mahkum edildik.Gözleri hala doymadı,burda da rahat bırakmak istemiyorlar. " İyice küçülsünler. " diyorlar.
Nelerimiz küçülmedi ki birader,daha ne istiyorsunuz?
Babası,merhum Hacıveyiszade'nin talebelerinden olan Diş Doktoru Kazım Göktay ağabey anlatmıştı geçenlerde : Sultan bilmem kaçıncı Abdülmecid Efendi idrar yollarından rahatsızlanır,çare bulamazlar.Fransa'dan doktorlar getirilir.Doktorlar,padişahı muayene için kontrol ederlerken gözlerini faltaşı gibi açarlar ve aralarında " aaaaaaaa " diyerek bir şeyler mırıldanırlar.Padişah yattığı yerden " ne dirler?" diye sual eder? Vezir cevaben : " Padişahınızın şeker-i şahaneleri de çok müdebbebmiş." diyorlar padişahım der.( Harf hatası oldu ise edebimizdendir,bağışlayın...) Padişah da cevaben : " Söyle ol kafirlere maşaallah disünler " diye buyurur.Şimdi bakıyorum da ne günlerden ne günlere?! Topraklarımızı küçültenler slip donlar ürettiler,bedenimizi de küçülttüler.
Sabahtan akşama kadar " türban,türban " diye yırtınan medyadaki yiğitlerimiz şöyle başlarını bir önlerine azıcık eğip ne hallere geldiklerini bir görsünler.Bu milletin savletinden geriye ne kaldığını çok güzel görürler.
Topraklarımızı zorla aldılar;şimdi de ruhlarımıza göz dikmişler.Bilmem kaç cepheden birden saldırıyorlar.Otobüste adamın biri yanındakine dertleniyordu,elimde olmadan kulak misafiri oldum.( Çünkü yüksek sesle anlatıyordu.) Oğlu, odasına Che Guevera'nın resmini asmış,kızı ise Tarkan'ın.( Kurtu olan Tarkan değil...)
Ne olacaktı yani bu medya bombardımanı altında.Gözünü kapattığında sevgili Peygamberin o mübarek pembe cemalini gören bir babası mı vardı da sanki...Belki dedeleri o çocukların " Allahuekber " dediklerinde Kabe'yi getiriyorlardı seccadeye;ama babası maalesef...Şimdi hayıflan,hayıflanabildiğin kadar.
Hiç unutmam rahmetli dedem beni 5-6 yaşlarında iken açık hava sinemalarına götürürdü.Filmin sedece ismini hatırlarım " Battal Gazi " ; ama hiçbir şey anlamazdım,çünkü çok küçüktüm.Sadece bazen üstüme gelmekte olan kocaman atlar görüp biraz da ürktüğümü hatırlarım.Şaha kalkan atlar sanki o beyaz perdeden çıkacak gibi olurlardı,ben de çok korkardım.Bir de elime " Çamlıca " gazozu tutuşturdu mu değme keyfime..Cebimdeki leblebileri de atardım tek tek içine,gel keyfim gel.Şimdi ne açık hava sinemaları kaldı ne de " Battal Gazi " filmleri.
Millet bu demde, ya dolarlar için aşk(!)yapan " Şehrazat " ' ı ya da "Truva" 'yı seyrediyor.Çocuk kimin resmini asacaktı odasına yani...
Hani şair nazire yazmış Cahit Sıtkı'ya diyordu ya : " İnan Tarancı aynalar o eski aynalar değil / İnan ki senin kadar bile bakamıyoruz o dost bildiğin aynalara..." Tıpkı öyle işte, ruhumuzda kararmayan tek nokta kaldı mı bilmiyorum.Fiziğimize bakmaktan geçtim,ruhumuza bile bakmaya,gönlümüzü seyretmeye bile takat bulamıyorum kendimde.Çünkü öyle kirlettiler ki...
Müdebbeb olmaktan geçtim;ruhlarımızı,hayallerimizi,gönül ufkumuzu bile küçülttüler.Küçük hesapların adamları yaptılar bizi...Hani şair diyordu ya : " Namussuzlar,namusumuzu çaldılar / Namusumuzla namussuzlar,namuslu oldular..." İşte tıpkı öyle...
Eloğlu yapacaktı elbet ; ama içimizdekilere , bizden bir parça zannettiklerimize ne diyeceğiz? Yine şair mi konuşsun yoksa : " BUNLAR HUGO'NUN SEFİLLERİ DEĞİLLER / BUNLAR BİZİM SEFİLLER ."
Eğin başınızı önünüze ve seyredin savletinizi geriye ne kalmış? Çok mu küçülmüşüz?!!...

--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..

Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.