24 Aralık 2007

Tuncay Özkan Kaç Kişi Olduğunu Gördü

Tuncay Özkan Kaç Kişi Olduğunu Gördü
-salyangozculara ithaf olunur-

Kanaltürk televizyonu sahibi Tuncay Özkan, Kubilay'ı anma töreninin ardından düzenlenen mitingde ortalama 500 kişiye hitap etti. Geçen yıl ise yaklaşık 5 bin kişi toplanmıştı.


Biz Kaç Kişiyiz Sivil Toplum Platformu tarafından İzmir'in Menemen ilçesindeki büyük parkın önünde saat 12.00'de başlaması planlanan miting, sayının azlığı sebebiyle 13.30'da başladı. Mitinge İstanbul, Isparta, Muğla, Manisa, Balıkesir ve İzmir illeriyle ilçelerinden Atatürkçü Düşünce Derneği şubeleri, Yol İş Sendikası şubeleri, 68'liler Birliği Vakfı, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği gibi sivil toplum örgütleri destek verdi.

Özkan'dan önce kürsüye çıkan Cumhuriyet Okurları Kulübü (CUMOK) Eşgüdüm Yürütme Sorumlusu Namık Kemal Boya, mahalle baskısı için ortam hazırlandığını, bu durumu okullarda ve mahallelerde bozmak için seyirci kalınmamasını istedi. Okullarda din dersi eğitimi veren, Din ve Ahlâk Bilgisi derslerine giren öğretmenlerin mercek altına alınmasını, Kur'ân kurslarına giden öğrencilerin uyarılmasını tavsiye eden Boya, mitinge katılım sayısının azlığını ise Kurban Bayramı sebebiyle kavurma derdine düşülmesine bağladı.

Daha sonra kürsüye gelen 68'liler Birliği Vakfı Başkanı Sönmez Targan ise Çankaya dahil olmak üzere ülkenin irtica tehdidi altında olduğunu iddia ederek, başörtüsü takılmasına ağır eleştirilerde bulundu. Örgütlenmenin temel ödevleri olduğunu belirten Targan, "Sadece belirli alanlarda değil, apartmanlarımızda, mahalleyse mahallemizde, işyeriyse işyerinde, potansiyel olan her yerde örgütlenmek gerekiyor. Çocuklarının başını bağlatıyorlar, bunun altında yatan ikiyüzlülüğü açıklamaktır olay. Bunlar cinsel sapıktırlar. Sekiz yaşında, hiçbir şeyden haberi olmayan bu çocukların başını bağlarsan, senden şüphelenmek gerek." dedi. Targan, din emri deyip dört kadınla evlenenleri de eleştirdi.

"Türkiye seninle gurur duyuyor" sloganıyla konuşmasına başlayan Tuncay Özkan da herkes unutsa bile kendisinin hiçbir şeyi unutmayacağını, bu sebeple bu tarz mitingler düzenlediklerini ve halkı uyandırmaya çalıştıklarını kaydetti. Kendisinin katilleri, hırsızları unutmadığını ifade eden Özkan, halkın da unutmamasını istedi. Özkan, konuşmasını diğer mitinglere göre kısa kesti.

--
Blog Adresim
http://sivilinisiyatif.blogspot.com
-------------------------------------------------------------------------
İster Mermi Kullansın, İster Oy Pusulası,
İnsan iyi nişan almalı, kuklayı değil kuklacıyı vurmalı...
-------------------------------------------------------------------------

MALCOLM X'İN AZİZ HATIRASINA (Son Günleri/Suikast):
http://www.youtube.com/watch?v=Vf8_oZf7nRo#GU5U2spHI_4

--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..

Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.