T a r a f s ı z D e ğ i l i z

Www.Muhabbetullah.Com Tez ofkeleniyorum. Ofkelenmek dinimize aykiri midir? Aykiri ise caresi nedir?

Sual: Tez ofkeleniyorum. Ofkelenmek dinimize aykiri midir? Aykiri ise caresi nedir?

CEVAP Ofkelenmek dinimize aykiri degildir. Musluman da ofkelenir. Bir hadis-i serifte de, (Mumin, tez kizar, tez barisir) buyuruldu. Fakat (Mumin hic kizmaz) buyurulmadi. Bir hadis-i serif meali de soyle: (Insanlarin mizaclari farklidir. Kimi gec kizar, ofkesi tez gecer. Kimi cabuk kizar, cabuk yatisir, bu ise kendisini telafi eder. Kimi de tez kizar gec yatisir. En iyisi, gec kizip ofkesi cabuk gecendir. En kotusu de, cabuk kizip gec yatisandir.) [Tirmizi] Ofkeyi yenmenin fazileti ile ilgili hadis-i seriflerden birkaci soyle: (Ofkelenen, diledigini yapmaya gucu yettigi halde, yumusak davranirsa, Allahu teala da onun kalbini emniyet ve iman ile doldurur.) [Ibni Ebiddunya] (Kim Allah rizasi icin ofkesini yenerse, Allahu teala da ondan azabini def eder.) [Taberani] (Ofkelenen sussun.) [Buhari] (Ofkeli iken karar vermeyin.) [Buhari] (Ofkeli davranan kimseye, yumusaklik gostereni Allahu teala sever.) [I. Asakir] (Ofkesini yenen Cennete kavusur.) [Taberani] (Ofkesini yeneni, Allahu teala korur ve dusmanini ona boyun egdirir.) [Buhari] (Ofke seytandandir. Seytan atesten yaratildi. Ates su ile sondurulur. Ofkelenen abdest alsin!) [Ebu Davud] (Ofkelenince oturun, ofkeniz gecmezse yatin!) [Ebu Davud] (Yigit, pehlivan hasmini yenen degil, ofkesini yenendir.) [Buhari] Bir kimse Resulullah efendimizden nasihat istedi, (Kizma, sinirlenme) buyurdu. Birkac yonden gelip birkac kere sordu, hepsine de (Kizma, sinirlenme) buyurdu. (Buhari) Allahu teala, iyileri soyle ovuyor: (Onlar, bollukta da, darlikta da infak eder, ofkelerini yener, insanlari affederler.) [Al-i Imran 134]

--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu mesajı şu gruba üye olduğunuz için aldınız: Google Grupları "Mucahitsiz Kalan Bir Ümmet Zelil Düşmeye Mahkumdur..!" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : mucahitler@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: mucahitler-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com.tr/group/mucahitler?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.