11 Aralık 2007

Yalakizm!

Yalakizm!


Ahmet Hamdi AYAN



Yalak ve izm kelimelerinin bir araya gelmesiyle oluşmuş bir kavram YALAKİZM. Yalakizm kurallarına uygun davrananlara yalakist denir.

Terim olarak yalakizm: Bir keşfetme sanatıdır. Bir kişi güç dengelerinin değişmesiyle, güç sahiplerinin hemen her konuda haklı olduklarını keşfediyorsa bu kişi tam bir yalakisttir. Yalakistin bütün inanç ve değerleri menkuldür. Yani yalakistin bütün değerleri mobilizedir ve alınıp satılabilirler. Yalakistlerin menkul değerlerinin alınıp satıldığı yerler İstanbul Menkul Kıymetler Borsası değildir. Yalakistler borsayı daima başkentte kurarlar. Taşrada da borsalarının temsilcilikleri vardır.

Yalakistler harika gözlemcidirler, güç sahiplerinin nelerden hoşlandıklarını çok iyi bilirler. Çok iyi gözlemcilik onlara rahat at koşturacakları bir alan sağlar.

Yalakistler becerilerine göre bir hayat standardına sahip olurlar. İşini çok iyi yapabilen bir yalakistin dünyalık derdi kalmaz. Hatta yedi sülalesini çok rahat yaşatır.
Tarihimizde yalakistlere dalkavuk ta denirdi. Klasikler arasına girmiş yalakist hikayemizi burada anlatmanın tam zamanı.

Zengin bir adamın son derece başarılı bir yalakisti ( dalkavuk, o zamanlar öyle denirdi, ezmanın değişmesi kavramı da değiştirdi. Ultra modern bir kavram oldu yalakizm) vardı. Yemek yerlerken zengin adam " patlıcana bayılıyorum, ne güzel sebzedir" demiş. Yalakist " isabet buyurdunuz efendim, patlıcan en mükemmel sebzedir. Her türlü yemeği yapılır, kızartması da harikadır" demiş. Az sonra zengin adam yüzünü buruşturmuş " tadı pek güzel değil, ne biçim sebze bu demiş". Yalakist hemen atılmış " doğrudur efendim. Patlıcan hiç güzel bir sebze değil. Patlıcanı yerken her zaman zorlanırım" deyince; zengin adam " yahu demin patlıcanı öve, öve bitiremiyordun şimdi yerden yere vuruyorsun deyince yalakist tarihi cevabı vermiş " efendim ben sizin yalakistinizim, patlıcanın değil".

İnsanların hayatlarının her anında fikirlerini değiştirme hakları vardır. Kastettiğimiz insanların dünya görüşlerindeki değişiklik değil tabi ki.

Güç sahiplerinin her yaptığını normal hatta değerli görmekten bahsediyorum.

Güç sahipleri eleştiriden hoşlanmadıkları için yalakistlerin kucaklarına düşüverirler.

Yakın zamana kadar kan – can düşmanı olanların bugün can –ciğer kuzu sarması olmalarını tarihi yalakist yaklaşımlar izah edebilir. Düne kadar bir arada oturup birbirleriyle çay içmeyi düşünemeyenlerin şimdi çok büyük proje ortaklıkları insanı düşündürüyor.

Çok yakında: "Aslında türban siyasi simge değilmiş", "imam – hatip okulları ne kadar çağdaş okullarmış", " meslek liselilere haksızlık yapılıyor", "annem örtülü, sıra eşimde" diye bazı umulmadık sözler duyarsanız sakın şaşırmayın.

Umulmadık kişilerden umulmadık sözler duymak demokrasinin değil yalakizmin zaferi olacak.
Karıştırmayasınız.



--
Blog Adresim
http://sivilinisiyatif.blogspot.com
-------------------------------------------------------------------------
İster Mermi Kullansın, İster Oy Pusulası,
İnsan iyi nişan almalı, kuklayı değil kuklacıyı vurmalı...
-------------------------------------------------------------------------

MALCOLM X'İN AZİZ HATIRASINA (Son Günleri/Suikast):
http://www.youtube.com/watch?v=Vf8_oZf7nRo#GU5U2spHI_4

--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..

Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.