T a r a f s ı z D e ğ i l i z

[ANADOLU HABER] ***HAYATIN İÇİNDEN (KAHVE MOLASI)***

HAYATIN İÇİNDEN KAHVE MOLASI

Hüseyin BAYHAN UNUTMA SEVGİLİ DOSTUM;

1 Nefse ne yüklersen onu taşır.Ölümü unutmak kalbi paslandırır.Güneş ışık gönderir, ışıklarda güneşi gösterir.

İnanan insanın silahı, sabır ve duadır.Kim bir zalime yardım ederse, Allah o zalimi onun başına bela yapar.Yaratıcının sözleriyle isteyen, yaratıcının rahmeti tarafından karşılanacaktır.İnsandan şükür kesilmedikçe, Allah'tan nimetin artışı kesilmez.Namaz sıkıntılı zamanlarda sığınak, sevinçli zamanlarda şükür makamıdır.Her günahtan küfre giden bir yol vardır.Bir iyilik için yapayalnız yola çıkmışsanız, ardınızda meleklerin dualarını bulacaksınız.Günahlar ibadete manidir.Nimeti hırs değil, şükür arttırır.Yapılan ibadetler kalplerdeki pasları temizler.Müslüman beşikten mezara kadar öğrencidir.Rıza-ı ilahi yolunda zerre, yıldız olur.Evet, unutmayalım ki; gayret kuldan, muvaffakiyet Allah'tandır." hayat bir uykudur, ölünce uyanır insan; sen erken davran ölmeden önce uyan..."

Hayat bu.
Alır götürür seni,
Bazen planlanan yerlere,
Bazen bilinmedik yerlere.
Sen istersen ırmak ol,
Akacak yer olmadıktan sonra nafile.
Gece,gizemiyle ilerliyor kendi ritminde.
Yüreklerin kimisi uykulu,kimisi ayakta
Birazdan başlayacak sazımın tellerindeki coşku.
Yüreğimin,tellerdeki tınısıdır bu.
Evet dostlar,türkülü yürekler!
Sizleri tanıdıkça kalemim güçleniyor.
Yüreğim kabarıyor,coşuyorum.
Şair değilim ben.
Ama olabilirim,olabiliriz
Aynı ritimde atıyor yüreklerimiz.
Aynı yolun yolcusuyuz.
İnsanız
Umut doluyuz KISSADAN HİSSESen niçin ağlıyorsun?
Hasan-ı Basri hazretlerine bir zat gelip, (Benim bir kızım var, gece gündüz ağlamaktan gözleri kör oldu. Çaresi yok mu?) diye yalvarıp ağladı. Hasan-ı Basri hazretleri üzüldü, kalkıp eve geldiler. Kıza niye ağladığını sordu. Kız dedi ki:
(Efendim, ben Rabbime aşığım. Ona aşkımdan ağlıyorum. Dilimden ve halimden anlayan yok. Siz olmasaydınız bunu yine söylemezdim. Kör olan gözlerim için de üzülecek bir durum yok. Eğer bu gözler yarın ahirette Allahü teâlâyı görebilecekse Ona binlerce göz feda olsun, hiç kıymeti yok. Eğer ahirette bu gözler yüce Rabbimi görmeye layık değilse, ben onları niye göz diye taşıyayım? Ahirette de kör olacaklarsa, dünyada iken de kör olup gitsinler.)

Hasan-ı Basri hazretleri, (Aynen devam evladım, hiç üzülme, Peygamber efendimiz "Kişi sevdiğiyle beraber olacaktır" müjdesini verdi) deyip ayrılırken, (Biz buraya nasihatçi ve hekim olarak geldik, şifa telkin edecektik. Halbuki nasihatçi ve hekimi bulmuş olarak gidiyoruz) dedi..

SEVGİ TEBESSÜMLE BAŞLARMerhaba gülen gözlü arkadaşım dudağındaki tebessümü Kaybetmemişsin daha. Ne güzel dünyaya gülen gözlerle bakabilmek ve insanlara tebessümler saçabilmek senin gibi. Biliyorum üzülüyorsun donuk gözlerle karşılaşınca. Ne yapalım arkadaşım herkes senin gibi olamaz.
Duyabiliyorum hayır olmalı dediğini. Haklısın arkadaşım aslında bütün insanlar senin gibi olmalı. Bilseler bir tebessümle neler yapabileceklerini; bir çocuğun gözlerindeki ışıltıyı bir tebessümle nasıl görebileceklerini, sıkıntılarla dolu bir insana nasıl dünyaları vereceklerini bilseler ve gülen gözlerin buzları nasıl erittiğini, kalpleri nasıl birleştirdiğini bilseler. Eminim onlarda senin gibi olmak isterlerdi. Ve sevgi saçıyorsun gülen gözlerinle
arkadaşım. Saf ve hiç bir beklentisi olmayan bir çocuk gibi.
Hayır arkadaşım sevgi sadece sevgiliye duyulmaz. Sevgi evrenseldir. Hiç kimse altın yığınları gibi kasasına kilitleyemez onu. Onun yeri kalplerdedir. Bir annenin kalbindedir onun yeri, çocuğuna verebilmek için, onun yeri bir bahçıvanın ellerindedir, sevgi tohumları saçabilmek için... Evet sevgi her yerdedir. Yeter ki sen onu bulmak iste. Sevgiyi bulmak kolay, zor olan onu elinde tutabilmekte. Unutma arkadaşım sevgiyi duyabilmekle de iş bitmiyor. Sevgiyi göstermekte gerekir. Hayat kısa arkadaşım bugün olan yarın yok. Sevgiyi göstermek beklemeye gelmez, yarın çok geç olabilir. Elindekini kaybetmeden kıymetini bilmelisin. Biliyorum arkadaşım bana hak veriyorsun. Şimdi koş sevdiğinin yanına, önce ona gülen gözlerle sımsıcak bir gülümse ve kelimelerin gücünü kullanarak bir kelimeye bin anlam yükle ya da "seni seviyorum" deyiver -içinden geldiğince- en sıcak sesinle.
Hayır bunlar komik şeyler değil arkadaşım.
Seni seviyorum anne, baba, kardeşim, arkadaşım, vs. demek komik değil.
Bu senin gibi bütün canlılara karşı sonsuz bir sevgi duyan bir insan için hiç de zor değil sadece biraz cesaret arkadaşım. Bu yalnızca yüreğinin buz kapladığını, taşlaştığını, zanneden insanlara biraz zor gelecektir ama onlarda senin gösterdiğin cesareti gösterdiklerinde, kalplerinde sevgi kıpırtılarını hissettiklerinde ve ağlamayı öğrenebildiklerinde inan her şey onlar için ve bütün insanlar için daha güzel olacak. Evet arkadaşım gülmek varken surat asmak niye, güldürmek varken ağlatmak niye, güzel sözler söylemek varken kalpleri kırmak niye? Hayat çok kısa arkadaşım ve bu dünyadaki hiç bir şey kalpleri kırmaya değmez. Şimdilik hoşçakal arkadaşım yine gel. Yanına senin gibi gülen gözlü, yüreği sevgi dolu
insanları alıp yine gel olur mu? Beni fazla bekletme çünkü yarın burada
olamayabilirim...


GÜNÜN SÖZÜKıpkızıl Bir Güneşin Önünde, Masmavi Bir Yelkendir Hayat…Alır Götürür Seni Bilinmeyen Uzaklara…Sevda Mavidir. Mavi ise UMUT…Sen Hep Yüreğini Mavi Tut… Dostlar dostları için yazmışlar, bizler bulduk dostlarla paylaşıyoruz.Allah razı olsun

--
Bana ulaşmak için: dosta333@gmail.com

" HAYAT BIR UYKUDUR, OLUNCE UYANIR INSAN; SEN ERKEN DAVRAN OLMEDEN ONCE UYAN..."

--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..

Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.