13 Ocak 2008

BUNLARDAN NE DE İMAM OLUR AMA.

İmam Hatipler kızlara kaldı

'Tevhid-i Tedrisat Yasası' ihlâl ediliyor tartışmaları yapıladursun, imam hatip liselerine veli ve öğrenci ilgisi artarak devam ediyor. 28 Şubat süreci ve peşinden gelen 8 yıllık zorunlu eğitim ile sarsılan imam hatip liselerine katılım, katlanarak büyüyor. AKP hükümeti döneminde tekrar atağa kalkan ve şu anda toplam sayısı 456 olan imam hatip lisesinde halen 135 bin öğrenci mevcut. Öğrencilerin yüzde 60'ını da kızlar oluşturuyor.

REFAH SEVİYESİ YÜKSELDİ

İmam hatip liseleriyle ilgili gelişmeleri AKŞAM'a değerlendiren, İmam-Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği (ÖNDER) Genel Başkan Yardımcısı ve Eğitim Komisyonu Başkanı Muhammed Öz, 28 Şubat öncesinde kız öğrencilerin yüzde 30, erkek öğrencilerin yüzde 70 düzeyinde olduğu imam hatip liselerinde artık tümüyle fakir çocukların okumadığını belirterek, "Varlıklı ailelerin çocukları da imam hatip liselerine devam ediyor. Bu Türkiye genelinde maddi refah seviyesinin yükselmesi ve zaman içinde imam hatiplerin geniş kesimlerce tercih edilmesinin bir yansıması" dedi.

"Kızlardan imam ve hatip olmuyor, neden kızlar imam hatip liselerine gidiyor?" tartışmaları üzerine de konuşan Öz, "Ben de imam hatip mezunuyum. Halkımız, çocuklarının maneviyatı öğrenmesinin onları her sahada daha güçlü kıldığının farkında. Ev hanımına da, başbakana da lazım bu birikim. Katsayı sorunu da olsa, başka sorunlar da olsa, imam hatipler gelişerek yaşamaya devam edecek" diye konuştu. İmam hatip liselerinde öğrencilerin normal dersler yanında, dini bilgilerle de donatıldığını ifade eden Öz, bunun da halkın ilgisini çektiğini sözlerine ekledi.


--
Söyleyecekleri olanlara:
http://groups.google.com/group/arena-siyaset

--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..

Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.