2 Ocak 2008

civanmertlik, yeni bir süreci başlattı

Civanmertlik, yeni bir sureci baslatti

Dogu ve Guneydogu icin bu Kurban Bayrami cok farkli bir bayramdi. Samanyolu Televizyonu'ndan goruntulerini seyretmissinizdir.

Binlerce isadami, esnaf, yardim gonullusu, koylere kadar giderek kapi kapi dolasip kurban eti dagittilar. Bir goz odada on kisi oturanlari ziyaret ettiler, cocuklarin basini sivazladilar. Daha once yasanmamis bir bayram sevincini, unutulduklarini zannedenlerle paylastilar. Adanmis ruhlarin kurban seferberligi idi bu... Bir sefkat cikartmasi, bir gonulluler harekâti... Basbakan, "merhamet kopruleri" kuran o fedakâr insanlari hem bayramda, hem de onceki gun Meclis'te partisinin grup toplantisinda kutladi.

Bu bayramlasma Dogu ve Guneydogu bolgemiz icin oldugu gibi butun Turkiye icin yeni bir sureci isaret ediyor. Kanayan bir yara ilk defa pansuman yerine, gercek bir tedaviye kavusuyor.

Fedakâr insanlar bunu neye yapiyorlar? "Kurt meselesine Islamcilar el atti, bolge halkini Muslumanlastiracaklar" gibi sacma sapan yaklasimlar nereden kaynaklaniyor?

Turkiye'nin kanayan her yarasi, bu ulkede yasayan herkesi ilgilendirir. Ama her meselede oldugu gibi, is cozum noktasina gelince insanlar ikiye ayrilir: Samimi olanlar, olmayanlar. Istirap cekenler, cekmeyenler. Gercekten cozum icin calisanlar, cozuyormus gibi yapanlar. Dogru istikamette gidenler, dogru diye isi yokusa surenler, rant hesabi yapanlar ve cozum adina meseleyi daha da cetrefilli hale getirenler.

Guneydogu icin,"bolunmeyelim, boldurmeyiz, bir tek cakil tasini vermeyiz" diye laf etmek kolay. Bunu yillardir yapanlar cok. Ama bir bayram gunu daha coluk cocugunuzla bayramlasmadan, aci ceken insanlarin arasina karismak her babayigidin harci degil. Hayatinda hic hayir yapmamis, baskalarina yardimi enayilik zannedenlerin o fedakârliklari anlamalari kolay mi?

Bir Musluman, imanin ilk suurlu adimini; hayir ve iyiliklerde yarismak, kotuluklere, tehlikelere mani olmak icin atar. Bu, mumin olmanin yaninda insan olmanin, adam olmanin da sartidir. Dogu'ya ve Guneydogu'ya kosan insanlarin, gonullere girmenin de otesinde sadece Allah'in rizasini alma adina yaptigi fedakârliklarin altinda, baska bir sey aramak ancak suizanla olur. Cunku kotu bakan, kotu gorur... Kaldi ki, okul acan, yurt acan, okuma salonlari acan insanlarin kanunlar dairesinde yaptigi faaliyetlerini kendince tehlikeli, zararli bulanlar, elestiri yerine niye alternatif calismalar yapmiyorlar? Okul acmalarina, yurt acmalarina mani olan mi var? Kurban Bayrami'nda tatil yorelerine, dunyanin gozde turistik merkezlerine gitmek yerine varoslarda kapi kapi dolasmalarina engel olan mi var? Niye kendilerinin yapamadigi her sey tehlikeli oluyor?

Allah, Sayin Fethullah Gulen'den razi olsun. Bayram oncesinde cagri yapti. Onu sevenler, hayir icin yeni yollar, kapilar arayanlar, cagrisina kosa kosa evet dedi. Baska dernekler, hayirsever insanlarimiz da kendi kulvarlarinda yarisa dâhil oldu. Allah hepsinden ebediyen razi olsun. Sadece bolge icin degil Turkiye icin, gelecegimiz icin bereketli kapilar actilar.

Artik bolgede yeni bir surec basladi. Karsilikli gonullere girme ve kanayan yarayi kardeslikle, baris icinde bir arada yasamayla cozme sureci. Bu surec, boluculugun de belini kiracaktir. Kaba kuvveti, baskiyi, siddeti cozum zannedenlerin de devrini bitirecektir.

Bayramda bolgeye giden insanlari dinleyin. Ortak soyledikleri su: "Niye 4-5 arkadasima daha soylemedim? Boyle oldugunu hic bilmiyordum. Seneye insaallah bu fedakârliklari bese ona katlamak lazim..." Milletimiz civanmertligini bir defa daha ortaya koydu. Allah'a yakin olanlar, halktan uzak olamayacaklarini bir defa daha gosterdiler ve yepyeni acilimlara vesile oldular.

HUSEYIN GULERCE

http://www.zaman.com.tr/yazar.do?yazino=629680


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..

Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.