26 Ocak 2008

Derin Düşünce Tezleri [T.A.T]

Yine youtube ve yine eli kolu bağlı insanlar, hükümetler, devletler....

You tube ile ilgili başlayan yazının asıl kaynagı farklı konulardır aşagıda bunlardan birisini açıklamaya çalışacagız.

Daha önceki yazılarımızda bahsetmiş oldugumuz Ruhbilimsel savaş içerisinde ele aldığımız youtube ve benzeri siteler en sonunda milletin gözüne ilişti ilişmesine ama hiç bir yapıcı gelişme olmadı. Masaya yatırılması gereken bu tür sitelerin böyle eylemler içerisine girişmeleri degil bunu nasıl bu kadar rahat yapabildikleri ve bunun karşısında alınan çözüm yollarıdır.

Dünyada ki her milletin, ırkın, insanın genleri ile oynanmaktadır. Sadece Türkiye'de ve Türkler üzerinde olan bir eylem olmamakla birlikte en tesirli oldugu ülkelerden birinin ülkemiz olması ise gözardı edilemez bir gerçektir.

Bütün dünyada ve ülkemizde ; insanların hayata bakış açıları değişmekte, düşünceler fikirler, yaşantı biçimleri, değerler değişmekte ve ne hikmetse bu gidişe bir şekilde dur denilememektedir. Kaçınılmaz bir gerçek olan dünya hayatının sonunu hatırlatan bu umarsız gidiş için yapılacak şey ise gidilen yolun rahat ve gidilen yerde rahatlık için çalışmaktır.

Artık somut bir savaştan bahsetmek çok zor. Somut toplu tüfekli savaşlar yıkımın son hamlesi olarak devreye giren eylemler olmuşlardır. başlangıç ve gelişimi ise beyinlerde ve kalplerde yaşanmaktadır. Beyne nüfuz eden ve hayatta ne için yaptıgımızı bilmediğimiz bir çok olayın çözüme kavuşturulması, kendimize bir açıklamasının yapılması ve çıkan doğru sonuçlar doğrultusuna hareket edilmelidir.

Kişinin kendi ile başbaşa dürüst bir dertleşme anı sonunda ortaya çıkan süreç aşagıdaki gibi olacaktır. Burada sizlere sunacagımız düşünceler insanın kendini aldatışa ittiği durumlarda hasıl olan fikirleri çürütmeyi amaçlamaktadır. Sadece düşünün ve dürüst olun.


Yazılanları okumadan önce,
Din kuralları mutlak oldugunu biliyoruz. İnananlar için kurallar mutlak doğrudur. Tartışılamaz. Bunu hepimiz bilmekteyiz.
Öyleyse oturup bir karar verelim Dinimiz için, Düşüncemiz için, Ne oldugumuz hakkında bir fikir yürütelim. İnanan inanır, İnanmayan İnanmaz ama yıpratıcı faaliyetlerde üretmez. Kimse bize bu böyle, şöyle demiyor. İnandım diyorsak kural açık uyacagız, uyamıyorsak üzülecegiz, içimiz acıyacak bu her işte böyledir. Sosyal hayat inanışlara göre şekillenir. Ama bu şekillenme yanıltıcı, bozguncu, ayırıcı, kötü amaçlı olmamalıdır. Bu düşünce sahiplerine fırsat verilmemeli, iç savaşa imkan verilmemelidir.

Yazılanları gözönüne alarak düşünelim,

Yüzeysel gruplanmış düşünce: a) Ahiret Hayatı,
b) Dünya hayatı,
c) Ahiret hayatı.

Ahiret Hayatı : Ruhun Yaratılışı, Kalü bela, Dünya Hayatı

Dünya Hayatı : Doğum(ahiret Hayatından Dünya hayatına geçiş)
Yaşam
Ölüm (Ahiret Hayatına Dönüş)

Ahiret Haytı : Ölüm ile başlayan ahiret hayatının ebedidir.
Dünya hayatının hesabının sorulması
Neticesinde cezaların taksimi (Cennet, Cehennem)

Bunlar işin dini boyutlarıyla düşünenler için bir gerçektir, değişmezdir, Bu dindarlık değildir. Dünyanın her yerinde belirli inançlar vardır ama hiç kimse dindar,irticacı degildir. Oyunlara gelmeyelim. İnanç bir hayattır. yaşamın içinde vardır.

Bir başka husus akıl yoluyla karşımıza çıkan gerçektir ki bilim adamları bile bu husus karşısında çaresiz kalmaktadır.

Aklını kullanan her insan görecektir ki, dünya hayatı geçici bir hayattır. Bir yaratıcı vardır. Bir tarihin varlığı sözkonusudur. Kültür ve değerler, doğrular, mevcuttur. bunları görmezden gelerek nasıl bir boşvermiş düşünce içerisinde olabiliriz. Yaşamımıza hiç bir müdahalede bulunmadan her şeye nasıl seyirci kalabiliriz.

Kişileri mutlu eden eylemler bellidir. Üzecek eylemlerde bellidir. Bu bilinçle hareket etmek çok mu zordur. Ya da bazı şeyleri yapamadığımızı görüp üzülmek yerine kendimizi saçma düşüncelerle avutup üste çıkmakmı.

NİÇİN BUNLARI YAZDIK, ÇÜNKÜ ARTIK DÜŞÜNÜP KENDİMİZİ BULMAMIZ GEREKLİ, GEÇMİŞTEN BİR DERS ÇIKARMAMIZ GEREKLİ, UYDURMALARLA DEGİL GERÇEKLERLE YÜZLEŞİP ZOR OLSADA KABUL ETMEMİZ GEREKLİ.. KENDİMİZİ BULMAMIZ GEREKLİ...

Dinim İslam, Vatanım Türkiye, Dilim Türkçe, Soyum Türk... dememiz gerekli...

kavram çatışmasına girmemiz, yanıltıcı bilgilerle yönlenmemiz gerekli...
Tarihten Güç Almamız gerekli...
Atalarımıza Layık olmamız Gerekli...
İnsan Olmamız Gerekli...
İnsanlığa Layık Olamamız Gerekli....

"NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE" DEMEK GEREKLİ...

Kaynak: tu-kiu

--
Alanımızı Ziyaret Etmek İçin;

--------------------------------------------------------------------------------
[( http://groups.google.com/group/TurkArastirmaTeskilati )]
--------------------------------------------------------------------------------
T.A.T. Türk Araştırma Teşkilatı
T.I.O. Turk Investigate Organizations
T.S.T. Türk Sokak Timi
--------------------------------------------------------------------------------
--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..

Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.