29 Ocak 2008

Gelin altınları taşıyamadı VİDEO

Gelin-altinlari-tasiyamadi-VIDEO




5 yıldızlı Dedeman Otelinde'de yapılan düğüne katılan davetliler, piste çıkan gelin ve damat ile düğüne katılan AKP Şanlıurfa Milletvekili ve İzol aşireti reisi Zülfikar İzol'un başına dolar atmak için birbiriyle yarıştı.
Şanlıurfanın önde gelen aşiretlerinden Pijan Aşiretinin reisi işadamı Emin Kaya'nın kardeşi Metin ile Behiye Günbeyi'nin düğünü Dedeman Otel'de yapıldı. Genç çiftin düğününe İzol aşireti reisi AKP Şanlıurfa Milletvekili Zülfikar İzol, Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan, kentteki aşiretin ileri gelenlerinin de aralarında bulunduğu yaklaşık bin kişi katıldı. Düğünün yapıldığı salona gelen ve genç çiftin yakınları tarafından karşılanan davetli kadın ve erkeklerin ayrı ayrı oturmaları dikkat çekti. Türk Halk Müziği sanatçısı Bedri Ayseli ile sıra gecesi ekibinin sahne aldığı düğün, genç çiftin gelişi ile birlikte hareketlendi. Salona gelen ve piste çağrılan genç çift dans ettiği sırada, davetliler damat ve gelinin başına para atma yarışına girdi. Davetlilerin ceplerinden deste halinde çıkarıp genç çiftin başından savurdukları dolarlar, pistin dolarlarla kaplanmasına neden oldu. Yere atılan yüzlerce doları orkestra görevlileri avuçlayarak topladı. Görevliler, yerlerden topladıkları yüzlerce doları, orkestra ekibinin yanında getirdiği sandığa doldurdu. Düğünün ilerleyen dakikalarında bu kez Türkçe ve Kürtçe müzik eşliğinde halay çekerek eğlenen davetlilerin arasına AKP Milletvekili Zülfikar İzol'da dahil oldu. Gelin ve damadın ardından birçok davetli, bu kez pistte halay çeken Milletvekili İzol'un başına para atmak için hareketlendi. Onlarca kişi halay çeken İzol'un başına destelerle dolar atmak için sıraya girdi. Bu sırada cebinde dolar kalmayan vatandaşlar ise yerlerden topladıkları dolarları sandığa dolduran görevlilere başvurdu. Görevliler, kendilerine verilen YTL'lerin karşılığı olan dolarları davetlilere vererek bir anlamda seyyar döviz görevi de görmüş oldu. Yaklaşık 3 saat süren düğünde davetliler gelin ve damat ile AKP Milletvekili Zülfikar İzol'un başına binlerce dolar atarken, üç kişinin de sürekli olarak yerlerden dolarları toplayıp sandığa doldurdukları görüldü. ALTINLARI TAŞIYAMADI Gecenin sonunda bu kez davetliler, gelin Behiye Günbeyi'ye takı takma yarışına girdi. Sırayla geline altın takan davetliler, kısa sürede gelinin kilolarca altını taşımak zorunda kalmasına neden oldu. AKP Milletvekili İzol'un da gerdanlık hediye ettiği geline onlarca bilezik, cumhuriyet altını, bileklik, kemer ve kolye takıldı. Tebrikleri kabul eden genç gelinin bir süre sonra altınları taşımakta zorlanınca, çareyi sandalyeye oturmakta buldu. HAVAYA MERMİ YERİNE DOLAR... Kardeşini evlendiren Pijan aşireti reisi Emin Kaya, yöresel ve aşiretsel gelenekler gereği düğünlerde genellikle havaya ateş edildiğini hatırlatarak, "Bu yöredeki düğünlerin büyük bölümünde silah sıkma adeti vardır. Biz de bunun önüne geçmek için düğünlerimizi köy meydanı yerine salonlarda yapmayı uygun gördük. Artık düğünlerimizde havaya mermi sıkılmıyor bunun yerine evlenen gelin ve damadın başına dolar atılıyor" dedi.


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..

Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.