8 Ocak 2008

İman-Ahlak İlişkisi Bağlamında "Yusuf" Örneği

İman-Ahlak İlişkisi Bağlamında "Yusuf" Örneği
Akabe Vakfı Umut Gençliği olarak liselilere yönelik düzenlediğimiz konferanslarımızdan birini daha umutla gerçekleştirdik.




İman - ahlak ilişkisi bağlamında Yusuf örneği adlı konferansımızda liselilere seslenen araştırmacı yazar Abdullah YILDIZ kısaca şunlara değindi;

"Yusuf'u konuşmak ahlakı konuşmaktır" diyerek sözlerine başlayan Abdullah Yıldız günümüzde özellikle de okullarda sanki planlanmış bir ahlaki erozyonun olduğunu t.v. Internet gazete dergi ve çeşitli iletişim araçlarıyla gençlerin genç zihinlerinin zehirlenmek istediğini bildirdi.Bu bağlamda da Seslendiği bütün genç zihinleri çağının Yusuf'u olmaya davet etti.

Yusuf (a.s.) hayatına geniş yer vererek onun hayatından menkıbelerle çıkış yoları sundu.Yusuf (a.s.)'un bütün peygamberlerde bulunması gereken en önemli özelliği olan "emin" sıfatına dikkat çekerek Müslüman gençlerin de günümüzde her yönüyle emin olarak nitelendirilmesi gerektiğini özellikle vurguladı.

Kendi kitabı olan "Yusuf'un Üç Gömleği" adlı kitabından da örnekler sunup "Yusuf gibi şeytana göğüs gerebilmek için Rab bilincini kalbimize yerleştirmek gerekir " diyerek konuşmasının son kısımlarına doğru katılımcıların sorularını yanıtladı.


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..

Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.