7 Ocak 2008

İran ve ABD Hürmüzde kapıştı !

Hürmüz Boğazı'nda ABD gemileri İran teknelerine ateş açma noktasına geldi

CNN televizyonunun haberine göre, İran Devrim Muhafızlarına ait 5 tekne, Hürmüz Boğazı'nda Amerikan Deniz Kuvvetlerine ait 3 gemiyi taciz etti.CNN adlarını açıklamadığı Amerikalı yetkililere dayanarak, İran teknelerinin, ABD gemilerinin 200 metre yakınına kadar yaklaştığını ve telsizle tehditte bulunduğunu ileri sürdü.
Haberde, Amerikan askeri gemilerinin İran teknelerine ateş açma noktasına geldiği belirtildi.
ABD olayı doğruladı
Pentagon sözcüsü Bryan Whitman, bir brifingdeki konuşmasında hafta sonundaki olayı doğrulayarak, İran'ın hareketlerinin "ölçüsüz, pervasız, potansiyel olarak düşmanca" olduğunu söyledi.
Beyaz Saray sözcüsü Gordon Johnroe da, Amerikan gemilerinin taciz edilmesini "provokasyon" olarak nitelendirdi ve İran'ı gelecekte benzeri eylemlerden kaçınması konusunda uyardı.
Johndroe, "İranlıları, gelecekte tehlikeli bir olaya yol açabilecek bu tür provokatif eylemlerden kaçınmaya davet ediyoruz" dedi.
Pentagon yetkililerinin verdikleri bilgiye göre, pazar günü Amerikan deniz kuvvetlerine ait bir kruvazör, bir destroyer ve bir fırkateyn körfeze gitmek için Hürmüz boğazından geçerken, 5 küçük İran teknesinin tacizine uğradı. Yetkililer, İran teknelerinin Amerikan güçleri tam da ateş açmaya hazırlanırken geri döndüklerini anlattılar.
CNN'in haberinde, İran teknelerinin, ABD gemilerinin 200 metre yakınına kadar yaklaştığı ve telsizle tehditte bulunduğu belirtilmişti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.