5 Ocak 2008

Marksist-Leninist cunta, Cemal Madanoğlu, ve ekibi - 8/12

MHP'nin organize ettiği Büyük Yürüyüş'ün kamuoyundaki yankıları da büyük oldu. MHP'nin arkasındaki kamuoyu desteği daha da arttı. Ancak bütün bunlar, CHP iktidarının korumasındaki Pol-Der'li polislerin ETKO senaryosuyla 14-23 Nisan 1978 tarihlerinde Kahramanmaraş'ta gerçekleştirilen işkenceleri engelleyemedi. MHP Genel Başkan Yardımcısı Sazak, "Hükümet Kahramanmaraş'ta yapılan Stalin usulü işkencelere son vermek zorundadır" açıklamasını yaparken, MHP Genel Başkanı Türkeş, işkencenin vahşet haline aldığını açıkladı. Kahramanmaraş'ta Ülkücülere yapılan işkenceleri yerinde gördükten sonra Ankara'ya dönen Türkeş, işkencelerin sona ermesini ve herkesin hukuka saygı göstermesini istedi. Ecevit'in korumasındaki Pol-Der'lilerin yaptıkları bununla sınırlı kalmadı. Türkeş'in toplantı yaptığı İstanbul MHP il binasını basan Pol-Der'liler, binaya zorla girmeye çalıştılar.

Yaptıkları ikazlardan ve hukuka saygı açıklamalarından bir sonuç alamayan MHP, Ülkücülere yönelik işkenceler ve ordu mensuplarına yönelik saldırıların önüne geçilmesi amacıyla 1-2 Ekim 1978 tarihinde Türkeş'in başkanlığında toplanan MHP Genel İdare Kurulu, sıkıyönetim ilanını ve Devlet Güvenlik Mahkemeleri kurulması isteğini içeren bir bildiriyi 3 Ekim'de yayınladı. MHP'nin bu isteklerinde ne kadar haklı olduğu, bildirinin yayınlandığı 3 Ekim günü, İstanbul İl Başkanı Recep Haşatlı, Haşatlı'nın oğlu Mustafa Haşatlı, Beyoğlu İlçe Sekreteri Hüsnü Tepe'nin katledilmeleriyle bir kez daha ortaya çıktı. Komünistlerce katledilen üç Ülkücü için 5 Ekim Cuma günü İstanbul'da düzenlenen cenaze törenine yüz binden fazla Ülkücü katıldı.

Ankara Üniversitesi'nde görevli 18'si profesör ve 12'si doçent 30 öğretim üyesi tarafından 10 Ekim 1978'de yayınlanan bir bildiride, ülkenin savaşın eşiğine sürüklendiğine dikkat çekildi. 13 Ekim'de ise Erzurum Atatürk Üniversitesi'nde görevli akademisyenlerin bildirisi geldi. Aynı gün bir bildiri yayınlayan MHP Genel İdare Kurulu ise, anarşinin bir an önce önlenmesi çağrısını tekrarladı.

MHP genel merkezinin ve üniversitelerde görevli milliyetçi aydınların tüm bu ikazlarına rağmen Ülkücülere yönelik saldırılar durmadı. MHP Mardin İl Başkanı Ata Pehlivanoğlu, 8 Aralık 1978'de komünist militanlarca katledildi. Pehlivanoğlu'nun cenaze töreni için Mardin'e giden MHP yöneticileri de yolda silahlı saldırıya uğradılar.

22-26 Aralık 1978 günlerinde meydana gelen Kahramanmaraş Olayları'nda da hedef Ülkücülerdi. Bunun üzerine Cumhurbaşkanı Korutürk'e bir telgraf çeken MHP lideri Türkeş, mevcut iktidarın olayları önlemekte yetersiz kaldığını, tarafsız bir müfettişin Kahramanmaraş'a giderek olayları yerinde tetkik etmesini istedi. Bu arada MHP'yi destekleyen yayın organlarında, MHP'nin talep ettiği Örfi İdare'nin niçin ilan edilmediği sorgulanıyordu. Nihayet Kahramanmaraş Olayları'nın ardından 13 ilde örfi idare ilan edildi. Ancak bu kez de sıkıyönetim uygulamalarıyla ilgili tartışmalar başladı.

Sıkıyönetim uygulamaları dolayısıyla hükümeti eleştiren MHP yöneticileri, sıkıyönetim uygulamalarının yanlı olması dolayısıyla TSK'nın yıpranacağı uyarısında bulundular. Bunun üzerine bir açıklama yapan Genelkurmay Başkanı Org. Kenan Evren, Ecevit iktidarına destek verir bir tutum sergiledi. Böylece hükümet ile genelkurmay değil, muhalefet partileri karşı karşıya gelmiş oldu. Sıkıyönetimin taraflı uygulamalarına tepkiler MHP yöneticilerinin açıklamalarıyla sınırlı değildi. Hergün'de 11 Ocak 1979 günü yayınlanan "Eşgüdüm Komutanları" başlıklı makalesinde Necmettin Hacıeminoğlu, CHP iktidarının güdümündeki sıkıyönetim komutanlığının işleyiş mekanizmasındaki yanlışlıkları ve ülkücülere yönelik haksız uygulamaları eleştirdi. Bu makalesi yüzünden gazetenin yazıişleri müdürü Veis Söüzer'le birlikte sıkıyönetim makamlarınca tutuklanan Hacıeminoğlu, 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldılar. Bu arada, ülkenin hızla iç savaşa doğru sürüklendiği gerekçesiyle sıkıyönetim ilan edilmesini isteyen MHP hakkında da dava açıldı.


--
-------------------------------------------------------
Türk Milletinin üzerine çökmüş karabasan giderek çözülmekte ve zayıflamaktadır. Hainlerin planları bozulmakta, figüranları sürekli açığa düşmektedir. Milletin rağmına sürdürülen derin yolculuk sona yaklaşmıştır. Millet artık egemenliğine, iradesine sahip çıkmaktadır.
---------------------------------------------------
--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..

Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.