3 Ocak 2008

Musluman oldugumuz icindir herhalde...

İnci ALLAHVERDİYEVA (Azerbaycan)

Köşe Adı : AZERBAYCANMeslek : ÖĞRENCİ
Musluman oldugumuz icindir herhalde...


Dunyada cok garip olaylar olmus,oluyor,olacaktir da.Bu olaylar aslinda dunyada agalik etmek isteyen kuvvelerin menfur ve agrisi buyuk istekleri ile alakadardir.Onlar kendilerine lazim olan olaylari buyuk bir hizla hall ediyorlar. 2ci Dunya savasinin sonuclari 14 gune cozulduyu halde Azerbaycan topraklarinin ermenilerden temizlenmesi 5110 (20 nisan 2007tarihine kadar) gundur ki, cozulmeye calisiliyor.
Bu meselenin cozulmesi bu kadar mi zordur?Qordi Duyunune (arap sacina) donen Azerbaycan Respublikasinin DAglik Karabak problemine,dini ayrilik VE AB "hristian klubu"lafini bir kenara birakip,yalnizca dunyevilik,demokratiya anlami,insan haklari ve deyerleri,humanizm,ABD VE BAti dusunceleri bakimindan,butun dunya halklarinin ,kucuk halklarin bile baris icinde yasamalarini saglamak bakimindan yaklasilmalidir.
Azerbaycan Respublikasinin Presidenti(Cumhurbaskani) Ilham Aliyevin dediyi gibi,Azerbaycan REspublikasinin Sinirlari deyistirilmeden cozulmelidir.
Oder BAti Nose nehirleri Polsanin yeni Bati sinirlari gibi tanindi.Neden? cunku Alman fasistleri Polsani isgal etmisti,maddi ve manevi servetini,6 milyon insanini mahv etmisti.SSRI (Sovyetler birliyi)nin bir hissesi isgal edilmis, 4 Trilyon Rubl(rus parasi) maddi ve manevi darbe vurulmustur.Bunun icin de KOniqsberq ve ona bitisik sehirler SSRI ye verildi.
Son zamanlarda IRAK isgalcileri Saddam Huseyin hukumeti Kuveyt icin cezalandirildi.Serbiyanin Bosniya Hersekavina ve Kosovada Toretdiyi genoside ,etnik temizlemeye gore Milosevic Hukumeti cezalandirildi.
Lakin nedense ,Bu cezalar Azerbaycan topraklarinin %20ni isgal edip,Hocalida genosit toretmis,sehir ,kent,kasabalarimizi ,medeniyyet(kultur)abidelerimi virane koymus,30 bine yakin Azerbaycanlinin kanini akitmis, Binlerle maddi ve manevi darbeler indirmis,bir cok cocugu babasiz,kadinlari kocasiz,analari evlatsiz birakmis Ermenistan icin uygun gorulmuyor.
Hani demokratiya,insan haklari ve deyerlerinden bahs edenler? neredeler simdi? bu haksizliklari gormuyorlarmi?
Evet dogru biz islam ulkesiyiz dimi? bizim sozumus icin , cektiklerimiz icin kimse cezalandirilmamaldir. Filistindeki Muslumanlar ,Iraktaki Turkmenler ve Irak halki ve diyerleri birak olsunler , gebersinler.... BAti onlar icin bir sey yapamaz aciz...onlarin verdiyi cezalar yalnizca islam ulkeleri icindir.Hristiyanlar varsinlar oldursunler, Zulumler versinler muslumanlara haklilar... YApmalidirlar. ( kendilerini hakli cikarmak icin de yalandan bir soykirim iddiasi attilarmi ortaya tamamdir.(ermeni itleri gibi) bundan sonra intikam almalidirlar ,sozde soykirimin intikamini.)
Arkadaslar , hristiyanlar sadece bir birleri icin vardirlar. her zaman (yalan bile olsa soyledikleri) bir birilerinin arkasinda olur , ve sozlerini tasdik ederler, dogrularlar. (Fransa gibi)
Ama bu gun Turkleri ,muslumanlari oyle bir hale salmislar ki, her bir musluman devleti kendi haline yaniyor ,komsusuna yardim edecek halde degil.
Ermenistanin isgalci ,separatci hareketleri terorculugu muhakime olunmali,Miloshevich gibi Koceryan da cezasini almalidir.BMT,ATET,ASH,AB (BU TESKILATLARIN TURKCE ISIMLERINI BILMIYORUM ,aZERI turkcesinde yazdim) ve diyerleri Azerbaycanda insanliga karsi cinayet toretmis,ulkemizi viran koymus ermeni seperatcilarini umumdunya (dunya)normalar bakimindan yerli ahaliye karsi cinayetlere gore cezalandirilmali ve halkimiza vurulan darbeler odenilmelidir.
artik Azerbaycan gencleri uyandi,Muslumanlar uyandi.Ayaga kalkmaya hazirlaniyorlar.
Bir gun dunya Azerbaycani kucuk kartal basi (haritada Azerbaycan kartalin basina benziyor) gibi diil de , Guney Azerbaycanli ,Bati Azerbaycanli (ermenistana verdiyimiz Tum topraklarla birlikte) Buyuk bir Azerbaycan olarak Gorecek.
Sonra ise InsAllah Allahin YArdimiyla Turkiye,Turkmenistan,Iraktaki Kerkuk ,Azerbaycan ve Butun Turk dervletlerini birlesmis TURAN devleti halinde gorecekler....
TAnri Turku Korusun~!
--

-------------------------------------------------------
Türk Milletinin üzerine çökmüş karabasan giderek çözülmekte ve zayıflamaktadır. Hainlerin planları bozulmakta, figüranları sürekli açığa düşmektedir. Milletin rağmına sürdürülen derin yolculuk sona yaklaşmıştır. Millet artık egemenliğine, iradesine sahip çıkmaktadır.
---------------------------------------------------
--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..

Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

1 yorum:

  1. İnci Hanım,
    yazdıklarınız çok doğrudur.Sırf Türk ve Müslüman olduğumuz için bizim dertlerimizle ilgili konularda (karabağ ve kıbrıs gibi) batılılar çok taraflı ve haksız davranmaktadırlar.bunlar sadece 2 ülkeyi ilgilendiren bir mesele iken batılı ülkeler uluslararası bir problem haline getirip içinden çıkılmaz hale sokmaktadırlar.dediğin gibi Türk milleti artık uyanıyor ; türkiyeli,azerbaycanlı,kazaklı,kırgızlı,türkmen yani bütün Türkler bir BİRLİK kurduğu zaman bu tür meseleler zaten olmayacak,olsa bile çok kısa sürede hakça ve adaletli bir şekilde çözülecek.
    Yeterki hedefimiz; İSLAMDA BİRLİK VE TURANDA DİRİLİŞ olmalıdır.
    Kaleminize Allah güç versin.

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.