27 Ocak 2008

Ulusalcıların Çarpık Milliyetçilik Anlayışına Atatürk’ten Cevaplar

Ulusalcıların Çarpık Milliyetçilik Anlayışına Atatürk'ten Cevaplar
Emperyalist devletlerin uzantısı olarak taşeron hizmetler yürüten Ulusalcı Hareket, toplum nezdinde saygınlık ve sempati kazanmak için kendilerini milliyetçi olarak lanse etmektedirler. Kendilerini milliyetçi olarak takdim eden ulusalcılar, güçlerini milletten almadığı gibi milletin duygu ve düşüncelerine de saygı duymamaktadırlar. Ayrıca, milleti mücadele edilmesi gereken cepheler olarak gösterip, bizi birbirimize karşı düşman ilan etmektedirler. Millet fertlerinin birlik ve beraberliklerinin sağlanması ve devam ettirilmesinde gerçek "Milliyetçilik" büyük önem taşır. Milliyetçilik, kısaca, bir milleti meydana getiren fertlerin milletlerini sevmeleri, o milletin oluşumun sağlayan maddi ve manevi değerleri bilmeleri, korumaları, yaşatmaları duygusu ve şuurudur."Biz doğrudan milliyetperveriz ve Türk milliyetçiyiz; Cumhuriyetimizin dayanağı Türk topluluğudur. Bu topluluğun fertleri ne kadar Türk kültürü ile dolu olursa, o topluluğa dayanan Cumhuriyet de o kadar kuvvetli olur" diyen Atatürk, gerçek ve büyük Türk milliyetçisidir.O, gücünü daima milletimizden almıştır. Millete ait tüm değerleri istismar eden, kullanan ve kirleten Ulusalcılara hak ettikleri cevap, adının arkasına gizlenerek ihanet ettikleri Ulu Önderimiz Atatürk vermektedir:"Söz söyleyen arkadaşlarımızdan biri bana, nereden ilham ve kuvvet aldığımı sordu. Arkadaşlarımızın sorduğu ilham ve kuvvet kaynağı, milletin kendisidir. Milletin müşterek eğilimi, umumi fikri olduğunu inkar edenler de vardır. Bu gibiler (ulusalcılar), memleket ve millete alakasız, gafil insanlardır. Memleketimizin ve milletimizin başına gelmiş olan bunca felaketler hiç şüphe etmemelidir ki, bu gafil insanların memleketin talihini ve iradesini ellerinde tutmuş olmalarından ileri gelmiştir.""Memleket ve millet hizmetlerinde baş olmak isteyenlerin ilham kaynağı, milletin hakiki hisleri ve emelleridir. Bizim anılmaya değer bir hareketimiz varsa, o da milletin duygu ve eğilimlerinde varlığına temas etmeye çalışmaktan ibarettir. Her türlü muvaffakiyet sırrının, her nevi kuvvetin, kudretin hakiki kaynağının, milletin kendisine olduğu kanaatimiz tamdır."
Sonunu Düşünen Hiç Bir Zaman Çesur Olamaz
Kafkas Kartalı-İmam Şamil


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..

Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.