29 Ocak 2008

Uyduyu füze vuracak; ya yaklaşan göktaşını ?

Günlük yaşamı durdurup gözlerimizi yukarı çevirmemizi sağlayacak iki tehdit dünyaya doğru yaklaşıyor. Biri kontrolden çıkan bir ABD casus uydusu değeri ise dünyaya doğru yaklaşan dev bir göktaşı...

ABD'ye ait 10 ton ağırlığındaki bir casus uydu güç kaybına uğradı ve yörüngeden çıkarak kontrolsüz dünya etrafında dönmeye başladı. NASA yetkilileri söz konusu uydunun önümüzdeki günlerde dünyaya çarpabileceğini belirtiyor. Ancak çarpışmanın yeri ve zamanı konusunda detay verilmiyor. Anlaşıldığı kadarıyla kontrolden çıkan uydunun olası çarpma noktalarıyla ilgili iyi dilek temennisinden öteye geçilemiyor gibi. ABD Ulusal Güvenlik yetkilisi uydunun füzeler tarafından vurulabiliceğini açıkladı.





NASA'NIN EN ZOR GÜNLERİ BAŞLADI



NASA daha önce de böyle bir udurumda kalmıştı. Bir uzay laboratuvarı 1979 yılında 78 tonluk ağırlığıyla yörüngeye kontrolsüz giriş yaptı. Atmosfer tarafından yok edilen uzay laboratuvarının külleri Hind Okyanusu ve Batı avustralya kıyılarına düştü.



2000 yılında ise 17 tonluk Compton Gamma Ray Gözlem İstasyonu roketlerle vurularak Pasifik'e düşürüldü. 2002'de de bir araştırma uydusu atmosfere girdikten sonra yandı.



BİLİNEN EN BÜYÜK GÖKTAŞI DÜNYAYA YAKLAŞIYOR



Dünyayı tehdit eden ikinci uzayla ilgili konu ise bir göktaşının uzun süreden beri dünyaya doğru yaklaşıyor olması. Asteroid 2007 TU24 ilk olarak Ekim ayında fark edildi. Son 40 yıl içinde Dünya yakınından geçecek olan en büyük göktaşı olan asteroidin Ay'ın yörüngesinin 334 bin mil dışından geçmesi bekleniyor. Salı Avrupa saatiyle 08:33'de geçecek olan dev astreodi NASA yakından izleme imkanı bulacak. 150 metre kalınlığında ve 610 metre uzunluğundaki astreoid çıplak gözle görülemeyecek. Orta büyüklükteki teleskoplarla ise izlenebilecek. En iyi görme açısı ise Puerto Rico'daki Arecibo Gözlem Evi'nin olacak.



ARMEGEDON'DA BRUCE WILLIS DÜNYAYI KURTARMIŞTI



ABD'nin ünlü yapıtları arasında sayılan Armegedon filminde Bruce Willis dünyaya yaklaşan bir göktaşını nükleer bombalarla yok etmişti. Bilim kurgu da olsa yaklaşan her göktaşı dünya için ciddi bir tahdit oluşturuyor.


www.Rotahaber.com

--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..

Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.