27 Ocak 2008

Yerli Malı Kullanımı !

Türk toplumu: her konuda olduğu gibi, tüketim alışkanlıklarında da büyük bir kavram kargaşası içine düşürülmüş bulunmaktadır.



Çocukluğumuzda okullarımızda yerli malı haftası düzenlenir, sergiler açılır,şiirler söylenir,yaptıklarımızla öğünülür, yapacaklarımız için gücümüz ve cesaretimiz yenilenirdi.O günlerin çocukları,gençleri,bizler yamalı elbise ve çorapla,bazen yalınayak dolaşır,ancak başımız göğe değer, Türk Ulusunun gücüne, Türkiye Cumhuriyetinin büyüklüğüne inanır,bu duygular içinde coşup taşardık.Çünkü savaştan açık alınla çıkmıştık!



Aradan yıllar geçti çok sinsi bir tarzda çikletten, naylon çoraptan başlayarak tüketim alışkanlıklarımızı değiştirdiler,Coca Cola, yabancı sigara batağına çektiler,her şeyi dışarıdan bekler bir düşkünlük içine soktular,güven duygularımızı körelttiler.




Yapılanların hepsi kurtuluş savaşında ülkemizden kovduklarımızın bildik amaçla ancak yeni bir yöntemle geri dönüşünden başka bir şey değildi. Biz onlar güçlensin, zenginleşsin,işsiz kalmasın,mutlu olsun diye yaptıklarını alır olduk.Daha sonra dünyamız,alışkanlıklarımız değişti.Olanları halkımız kalkınıyor,yaşam koşullarımız düzeliyor saflığı ile karşıladık.Ancak yeniden Muharrem Kararnamesi günlerini yaşamaya başlayınca uyandık. Artık 350 Milyar Dolara varan bir borç yükü ile yaşar,kendisi üretemez,işsizliğe çözüm bulamaz,okumuş gençleri mutsuz,yurt dışına kaçan,gelecekten umutsuz bir toplum haline gelmiştik.Sıcak parayı çekerlerse batarız diye korkar olduk.Oysa biz meseleyi 1919 da Sivas Kongresinde çözmüş,500 Milyon Altın borca karşın " Ya İstiklal Ya Ölüm " yolunu seçmiştik.



Türk milleti bu koşullarda dahi umutsuzluk içine düşemezler. Yabancı mallar tezgahları,yabancı isim ve alışkanlıklar
sokaklarımızı ve bazılarının ruhunu kirletmiş olabilir.Biz Türk Ulusu olarak yerli malı kullanmayı alışkanlık haline getirerek,yabancı mal tüketimini değil,yerli üretimi destekleyerek yeniden yola çıkacak ve Atatürk'ün Cumhuriyeti kendilerine güvenle bıraktığı gençler olacağız.Ülkemizi ve ulusumuzu aydınlığa kavuşturacağız

--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~

Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..

Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.