7 Şubat 2008

Başörtüsü Yasaları Oy çokluğu İle kabul edildi!

Üniversitelerdeki Başörtüsü Yasağının Kalkması ile ilgili Maddeler oy çokluğu ile kabul edildi

Yüksek öğretimde başörtüsü yasağının kaldırılmasını öngören Anayasa değişiklik teklifinin 1. maddesi, 401 oyla kabul edildi. Üniversitelerde uygulanan başörtüsü yasağının kaldırılmasını öngören ve AKP ile MHP'nin birlikte verdiği Anayasa değişiklik teklifinin 1. maddesi, TBMM Genel Kurulu'nda yapılan gizli oylamada 401 oyla kabul edildi.

Oylamada 110 ret oyu çıktı.1. madde üzerinde DTP, CHP ve DSP milletvekillerinin verdiği toplam 4 ayrı değişiklik önergesi reddedilmişti.


2'NCİ MADDE KABUL EDİLDİ


Anayasa değişikliği teklifinin 2. maddesi 404 'Evet'oyuyla kabul edildi.07.02.2008 02:36

TBMM Genel Kurulunda görüşülen başörtüsünün yükseköğretimde serbest bırakılmasını içeren anayasa değişikliği teklifinin 2. maddesine 404 kabul, 99 ret oyu çıktı.
Anayasa değişikliği teklifinin birinci turunda, teklifin 2. maddesiyle ilgili yapılan gizli oylamaya, 505 milletvekili katıldı. Oylamada, 404 kabul, 99 ret, 1 çekimser ve 1 oy boş çıktı.
Teklifin 2. maddesiyle, Anayasanın ''Eğitim ve öğrenim hakkı ve ödevi'' başlıklı 42. maddesine, ''Kanunda açıkça yazılı olmayan herhangi bir sebeple kimse yükseköğrenim hakkını kullanmaktan mahrum edilemez. Bu hakkın kullanımının sınırları kanunla belirlenir'' şeklinde yeni bir fıkra ekleniyor.
Teklifin son maddesinin görüşmelerine geçildi.


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..

Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.