13 Şubat 2008

[ANADOLU HABER] Kabus geri mi dönüyor ?

_Kabus geri mi dönüyor?_
Yazı Boyutunu Büyüt: 1 2 3 4
Kabus geri mi dönüyor?


Diyarbakır'da kuş giribi alarmı verildi. Öümcül hastalığa karşı kentte kanatlı hayvan satışı ve giriş-çıkışı yasaklandı.
.................... Diyarbakır'da şüpheli hayvan ölümlerinin görülmesi üzerine ölümcül 'Kuş gribi' hastalığına karşı kanatlı canlı hayvanların kente giriş-çıkışı ve satışı yasaklanırken, İl Tarım Müdürlüğü'ne bağlı sağlık ekipleri şüpheli hayvan ölümlerinin görüldüğü köyleri kontrol altına aldı.



Diyarbakır'ın göçmen kuşların geçiş güzergahı olduğu için büyük risk teşkil ettiğini belirten İl Tarım Müdürü Mustafa Kayıhan, "Hastalık her an bulaşabilir, önleyici tedbirler aldık" dedi. Karadeniz Bölgesi'nde tavuk vebası 'Kuş Gribi' hastalığının görülmesi üzerine olağanüstü tedbir alan Diyarbakır Valiliği, canlı kanatlı hayvanların kentte satışı ile girişi-çıkışını ikinci bir emre kadar yasakladı.





Vali Yardımcısı Suat Seyitoğlu başkanlığında önceki gün toplanan Diyarbakır Hayvan Sağlığı ve Zabıtası Komisyonu heyetinin ölümcül virüse karşı 14 maddelik önleyici tedbir kararı alması üzerine harekete geçen İl Tarım Müdürlüğü Hayvan Şubesi veteriner hekimleri şüpheli kümes hayvanlarınıngörüldüğü köyleri kontrol altına aldı.



Köyleri kuş gribine karşı bilgilendiren sağlık ekipleri tavuk ölümlerinin nedenlerini ise büyük titizlik içerisinde inceliyor. Kuş gribinin tavuk, hindi, kaz, ördek gibi kanatlı hayvanlardan insanlara bulaşan ölümcül bir hastalık olduğunu belirten Diyarbakır İl Tarım Müdürü Mustafa Kayıhan, "İl Hayvan Sağlığı ve Zabıtası Komisyonu köy tavuklarının kent pazarına girmesinin, kentte canlı kanatlı hayvan giriş çıkışlarının ikinci bir emre kadar yasaklanmasına yönelikkarar aldı.




Diyarbakır ili kuş gribi açısından riskli bölgedir. Dicle Nehri ve Batman Çayı yerleşim bölgesi, göçmen kuşlarının güzergahında yer almaktadır. Bu nedenle virüs her an Diyarbakır'a bulaşabilir. Ölümcül hastalığa karşı tedbir olarak sağlık ekiplerimiz alan taraması yapmaktadır. İl Çevre ve Orman Müdürlüğü ise göçmen kuşlarla ilgili ölüm nedenlerini incelemektedir. Şu ana kadar tespit edilen ölüm vakalarının hiç birinde kuş gribi hastalığı tespit edilmemiştir. Risk bitinceye kadar önleyicitedbirlerimiz devam edecektir. Köy çocuklarının kanatlı hayvanlar ile temasını engellemek amacıyla UNICEF'in destek verdiği proje ile öğretmen, muhtar ve imamlar bilgilendiriliyor" şeklinde konuştu. 2005 ve 2006 yılarında Diyarbakır'ın Bismil ve Silvan ilçelerinde görülen Kuş Gribi hastalığı nedeniyle yaklaşık 25 bin hayvan itlaf edilmiş hayvan sahiplerine tazminatları ödenmişti. ''Yeni Şafak'' sende-yaz
--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..
Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.