6 Şubat 2008

Baykal GÜNAHLA vurdu

Baykal günahları bir bir saydı. Adeta bir din hocası gibiydi. İktidarı günahla vurdu.

İNTERNETHABER

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ı hiç böyle görmemiştik. Grup toplantısında konuşan Baykal, AK Partili siyasetçilere "din dersi" verdi.

İslam alimlerinin örtünme ile igili görüşlerini sıraladı. Dindeki büyük ve küçük günahları tek saydı. Namaz kılma ve Kur'an-ı Kerim'deki ayetlerden bahsetti
.

ŞEYHİN TORUNU BAYKAL

CHP liderinin kamuoyunca çok bilinmeyen bir yönü ise bir imamın torunu olması. Baykal'ın dedesi Şeyh Ahmet Efendi, uzun yıllar Antalya'daki Tekeli Mehmet Paşa Camii'nde imamlık yaptı. Ölene kadar Tekeli Cami'nin yanındaki küçük derme çatma bir evde ailesi ile birlikte yaşayan Şeyh Ahmet Efendi'nin, imamlık yaptığı 1920-1930 yılları arasında bu hizmeti karşılığında ücret almadığı biliniyor

Türbanın bu günahlar arasında yer almadığını söyleyen Baykal, iktidarın faiz yediğini ve yetim malı yiyerek büyük günahları işlediğini söyledi..

İmam-ı Azam'ın "namazda saçın dörtte biri gözükebilir" görüşünü hatırlatan Baykal, örtünmede en aşırı yorumun AK Parti tarafından Anayasa'ya sokulmak istediğini iddia etti.

ÖRTÜNME İSLAMİYET ÖNCESİNDE DE VARDI

Türban İslamiyetin temel zorunluluğu gibi gösteriliyor. Kelime-i şehadet yerine adeta getirildi. Örtünme bizim dinimizde vardır. Ama İslamiyetle gelmedi. İslamiyet öncesinde de vardı. Toplumsal yaşamın gereğidir. İnsanlar çırılçıplak dolaşmamışlardır. Bütün dinlerde örtünme vardır. Örtünme evrensel bir kural. Kimse "çıplak dolaşın" demiyor. Kur'an- ı Kerim örtünmenin öne doğru olduğunu söylemiş. İslamiyet öncesi cariyeler çıplak dolaşıyordu. Kur'an telkinler yapmış.

NAMAZDA SAÇ GÖZÜKEBİLİR

Örtünme konusunda bir dayatma söz konusudur. İthal dayatmadır. Anadolu'da böyle örtünme yoktur. Hımar başın başörtüsü ise "saçının telinin gözükmesi günah mıdır?" tartışması günümüze kadar gelmiştir. Bazı din adamları yüzün altındaki altındaki saçların gözükebileceğini söylemişlerdir. Büyük alim Ebu Hanife'nin namazda dahi kadının saçının dörtte birinin gözükmesinin namazı bozmayacağına dair görüşü vardır. Bazıları da "yarısına kadar gözükebilir" diyor.

İFRAT YORUMU ANAYASA'DA OLAMAZ

İslam fıkhı içinde "bir tek saç teli gösterilemez" diyenler olduğu gibi farklı görüşler de olmuştur. İfrat yorumun Anayasa kuralı olması kabul edilemez. Dinin kendi içinde tartıştığı bir pratiği siz Anayasa kuralı haline getirirseniz çok yanlış yaparsınız.

TESETTÜR GÜNAHLAR ARASINDA YOK

İmanın şartları var ameli şartları var. Büyük ve küçük günahlar var. Türban nerede duruyor? İbadetin şartları arasında var mı?. Büyü yapmak, adam öldürmek, faiz yemek büyük günah. Yetim hakkı yemek. Siz memleketin hakkını gece yarısı Oferlere 750 milyon dolara ucuza satıyorsanız yetim hakkı diyorsunuz demektir. Savaştan kaçmak, namuslu kadınlara iftirada bulunmak. Tesettür bu listede yok. Ama bunlar var.

KAPANMAYAN KAPANAN KADAR MÜSLÜMAN

Zina etmek, yalan yere şahitlik etmek, rüşvet, hırsızlık, gıybet, dedikodu yapmak anne babaya asi olmak, yalan söylemek, sözünde durmamak. Emanete hıyanet etmek. Tesettür konusunda günah yok. Kapanmayan da kapanan kadar müslüman. Ben "örtünme emirdir" diyenlere saygı duyuyorum. Kuran'da günah olduğuna dair tarif yok. Tavsiye öneri var. Niye Anayasa kuralı yapıyorsun?

Üniversitelerde artık ayrışmış sınıflar görülecek. Dindarlık tasnifi ortaya çıkacak. Din kriterini gözünün önüne sokan bir eğitim manzarası doğru mu? İnsanlar baskı altına girecek. Bu doğru bir ayrışma değil. Üniversitede dini anlayışa saygı lisede yok. Türban lisede de artık önlenemez. Bu kabul edilebilir mi? Bu sorun çözülürken yeni sorunlar ortaya çıkarılıyor.


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..

Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.