18 Şubat 2008

gaflet, geleceğimizi düşünmeye fırsat vermiyor mu?

Gaflet, gelecegimizi dusunmeye firsat vermiyor mu?Bir zamanlar dedelerimiz, onlarin da baba, dede ve nineleri yasamislardi bu âlemde. Ama simdi bu gecmislerimizden bir eser yoktur burada. Amelleriyle bas basa kaliyorlar gittikleri yerlerde. Su anda imkanimiz olsa da onlara sorular sorarak desek ki :- Biz de sizin gibi hayati tuketiyoruz burada. Yakinda gelecegiz yaniniza. Oradan ne tavsiye edersiniz bizlere?Bana oyle geliyor ki cevaplari feryattan baskasi olmayacaktir :- Bizler hayatimizi tam degerlendiremedik, siz bari aldanmayin, sayili gunlerinizi gunahlardan korunarak, sevaplarla doldurarak degerlendirin, hayirli hizmetlerin ucundan bucagindan tutarak yasayin. Sunu unutmayin ki, gafilce ve dalginca tuketilen bir hayatin sonu burada pismanliktir. Biz bu firsati kacirdik, bu pismanligi olanca uzuntumuzle yasiyoruz. Siz bari kacirmayin firsati, dogru degerlendirin hayatinizi... Yoksa buradaki pismanligin hic faydasi olmuyor sonunda.Ne dersiniz varacagimiz yerden gelen bu hatirlatmalara? Biz de boyle bir pismanlik duymaya aday olarak mi yasiyoruz hayatimizi? Hep bu hayati dusunuyor, gelecegimizi hatirlamaya firsat dahi bulamiyor muyuz? Eger boyle ise aylar, seneler bosa gidiyor, sinirli omur sermayesi kazancsiz bitiyor demektir. Biz de once gidenlerin ikazlarindan ders almamis, gelecege iman gozuyle bakamamisiz. Gidenlerin pismanlik duydugu gaflet, bizi de pencesine almis, gelecegimizi dusunemez hale getirmistir...Hayatimizdaki bu dalginliga Kur'ani tabirle 'gaflet' adi verilmektedir. Dusunmemek, hatta dusunmeye firsat bulamadan bir hayati tuketip buradan bombos gitmek. Imam-i Gazali Hazretleri'nin verdigi misali hatirliyoruz burada.Cok sevdigi hocasinin vefatindan derin uzuntu duyan ogrencisi bir gece ruyasinda gorur feyiz aldigi degerli hocasini. Cok merak ettigi sorusunu da soyle sorar :- Siz, der bizim de varacagimiz yere bizden once vardiniz. Orada durum nasildir, ne diyorlar oradakiler? Ben vefatinizdan sonra sizin irsadinizdan istifade etmek istiyorum.- Evladim, der hocasi, buradakilerin istisnasiz hemen hepsi hayati gaflet icinde gecirmenin pismanligi icindeler. Herkes dalgin yasadigini, dusunmeyi ihmal ettigini, bir gun buraya gelecegini hesaba katmadan bir omru tukettigini dusunuyor. Siz bari ayni hataya dusmeyin, hayatinizi gaflet icinde gecirmeyin. Bir gun buraya geleceginizi hesap ederek burada gecerli olacak hizmetlerinizi orada mutlaka yapin. Sonra siz de bizim gibi pismanlik duyarsiniz ama hic faydasi olmaz bu pismanligin!..Ne dersiniz? Biz de gafletle mi yasiyoruz? Hayatimizin muhasebe ve muhakemesini tam yapamiyor muyuz? Sayet durum boyle ise icimize donup de hayatimizi ve gelecegimizi soyle bir dusunsek mi? Yasayisimizi ona gore degerlendirsek mi?.. Burada boyle seyleri dusunmeden yasarsak, sonra orada dusunur muyuz?..
--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..
Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.