1 Şubat 2008

Kemalizm'i eleştirmek yasak!

Kemalizm'i eleştirmek yasak!


Yeni Şafak gazetesi yazarı Hakan Albayrak, Atatürk'e hakaretten 15 ay hapis cezası alan Atilla Yayla üzerinden 5816 sayılı Atatürk'ü Koruma Kanunu'nun arka planını yazdı:

Kemalizm'i eleştirmek yasak! / Hakan AlbayrakGazi Üniversitesi öğretim üyelerinden Prof. Atilla Yayla, AK Parti İzmir Gençlik Kolları'nın düzenlediği bir panelde yaptığı konuşmada Kemalizm'in ilerlemeden ziyade gerilemeye tekabül ettiğini savunmuş ve Mustafa Kemal'in putlaştırılmasını eleştirmişti. Konuşmasının hiçbir yerinde Mustafa Kemal'i tahkir veya tezyif yoktu. Zaten Mustafa Kemal'in şahsını değil onun dönemindeki yönetim anlayışını ve onun etrafında oluşturulan 'kült'ü hedef almıştı. Yine de "Atatürk'e hakaret"ten mahkemeye verildi. Yargılandı ve mahkum oldu. 5816 sayılı kanuna istinaden 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. Neyse ki cezası ertelendi. Önümüzdeki 2 yıl içinde "aynı suçu" tekrar işlemezse mahkumiyeti ortadan kalkacak. Kalkmazsa, devlet memurluğundan atılacak ve "memnu hakların iadesi" yönünde bir mahkeme kararı çıkana kadar bir daha devlet memuru olamayacak. Seçilme hakkını kaybedeceği için dernek yöneticisi bile olamayacak. İşlediği "suç"un cezasını belki ömür boyu çekecek. * * * Suç? Kemalist efsaneleri sorgulamak! "Atatürk'e Karşı İşlenen Suçlar" hakkındaki 5816 sayılı kanun böyle bir "suç"tan bahsetmiyorsa da, mesele kesinlikle bundan ibaret. "Atatürk'e hakaret" işin bahanesi. Söz konusu kanun, Kemalizm karşıtlarını sindirmek ve Kemalizm'e yönelik eleştirilerin kontrolden çıkmasını önlemek için kullanılıyor. Atilla Yayla'ya verilen cezadaki mesaj gayet açıktır: "Yargılanmayı ve mahkum olmayı göz almadan Kemalizm'i eleştiremezsiniz!" * * * İfade hürriyetiyle ilgili tartışmalarda TCK 301'in yanısıra 5816 sayılı kanunun da mutlaka zikredilmesi lazım.

--
Söz bitmedi, Umut Yaşıyor!

Türkiye 12 Eylül Askeri Darbesiyle beraber farklı bir değişim süreci içine girdi. 1980 yılından itibaren 12 Eylül Askeri yönetiminin İslami bir değişimi benimsediği ve bu doğrultuda Türkiyede ki bazı kesimleri kolladığı ileri sürüldü..Oysaki yaşanan değişim bunun aksini ispatladı..Tüketim kültürünün hakim belirleyen olduğu bir değişim dayatılmaya çalışıldı..Bugün yaşanan budur….Toplumsal doku bugün artık paramparça olmuştur..Türk halkına belli yaşam formları ideal olarak dayatılmaktadır.Belli formların tercih edilmesi halinde ideal bir toplum seviyesine varacağımız hergün medyatik bombardıman altında bize sunulmaya devam ediyor…
--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..

Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.