4 Şubat 2008

Kipa girebilir, Ama başörtüsü yasak



Başörtüsü yasağının kaldırılması ile ilgili girişimlere karşı çıkan ÜAK Başkanı Mustafa Akaydın, `Kipa`yla üniversiteye girilmesinin sorun olmadığını söyledi.

Bir televizyon programında konuşan üniversiteler Arası Kurul (üAK) Başkanı Prof. Dr. Akaydın, başörtüsü yasağını savunma gerekçesi olarak, “Müslüman bir ülke olduğumuz için türban yasağını savunuyorum" demesi “Bu kadarına da pes” dedirtti.

“KİPAYLA GİRSİNLER SORUN OLMAZ”
Akay’dın, başörtüsünün serbest bırakılması durumunda baskı oluşacağını öne sürerek, “Niye korkuyoruz? çünkü laiklik Müslüman çoğunluğu olan bir ülkede daha önemlidir. Tunus'ta Mısır'da başörtüsü yasak değil. Bütün Müslüman kadınların başı örtülü. Ben Hıristiyan bir ülkenin rektörü olsam uğraşmam bu işle. Benim üniversiteme ‘kipa’yla girsinler hiç sorun olmaz, Müslüman bir ülke olduğumuz için baskı oluşacak. Bunu da yanlış yere çekmesinler ‘kipa’yla gelen yüzde 20 olsa onu da yasaklarım" diye konuştu.

“İNADIMIZ SüRECEK”
Aynı kararlılıkla eylemlerine devam edeceklerini söyleyen Akaydın, “Bizim tanımlamamız aynen devam ediyor. Kamuya türbanlıların girmesi yasak olduğu halde buralara türbanlı kişiler giriyor. Hastanelere, belediyelere giriyor zaten. Bunları birçok kez şikayet edildiği halde bir engel ortaya konabilmiş değil” iddiasında da bulundu.

SORUNU çöZMüŞLER ASLINDA
Ankara üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nusret Aras da, üniversitelerde huzuru sağladıkları iddiasında bulunarak, baskıcı uygulamalarını şu sözlerle savundu: “Bazıları peruk takıyordu, bazıları başka türlü bunu çözüyorlardı. Biz aslında sorunu çözmüştük. Bu dayatma nedeniyle dolu dizgin bir dizgin bir süreç yaşanıyor.”

(habervaktim)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.