27 Şubat 2008

Küreselleşmenin Hedefi Ulus Devlet, Silahı Terör

Küreselleşmenin Hedefi Ulus Devlet, Silahı Terör

Bu çalışmamızda, "küreselleşme ve ulus (milli) devlet" kavramlarının genel olarak tanımlanmasının yanı sıra bu kavramların siyasi boyutları incelenmiştir.

Özellikle küreselleşmenin kaçınılmaz bir süreç olduğu ve bunun karşısında ulus-devletlerin bir çok tehdit ve tehlikeye maruz kalmasının irdelenmesi çalışmamızın temel çerçevesini oluşturmaktadır. Bu bağlamda Türkiye'deki bu yapının deşifre edilmesi çalışmamızdaki başat amaçtır. Türkiye'deki terör gruplarının ayrıntılı listesinin hazırlanması bakımından da çalışmamız alanında ilk olma özelliğini taşımaktadır.

Türkiye'de terör gruplarının, özgürlük, eşitlik, emek, insan hakları, temel hak ve özgürlükler, ifade özgürlüğü gibi kavram ve fiillerden beslendiğini görebilmekteyiz. Bu bağlamda çalışmamızda, Türkiye'ye yönelik, üniter devlet yapısını değiştirmek isteyen dış destekli, iç fiiliyatlı terör faaliyetleri, bu örgütlerin ideolojileri ve tarihleri ayrıntılı olarak analiz edilmektedir.

Bu çalışmayı sizlere sunmamızdaki amacımız, görülmeyi bir kez daha gösterebilmek bunu yaparken de bilimsel kaideyi bozmamaktır.


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..

Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.