4 Şubat 2008

Kur'an dan kavramlar: DOMUZ VE MAYMUN

Kalp kulaklarının duymamasının bir başka sebebi de vardır, onu da Rabbimiz bir başka ayet–i kerimede açıklamaktadır.

"Deki: ALLAH katında yeri bundan daha kötü olanı size haber vereyim mi? ALLAH'ın lanetlediği ve gazap ettiği, aralarından maymunlar, domuzlar ve tağuta tapanlar çıkardığı kimseler. İşte bunlar, yeri (durumu) daha kötü olan ve doğru yoldan daha ziyade sapmış bulunanlardır."(5/60)

Bu ayet–i kerimde bir takım insanların domuza, maymuna dondurulduğunun haberi veriliyor. Bir insanı düşünün ki, maymun yada domuz olmuş, şimdi bu insan işitir mi? Siz ona istediğiniz kadar vaazı nasihat edin, boştur, ayet okuyun, hadis anlatın nafile…

Geçmiş ümmetlerde sıkça rastlanan bir durumdu. İsyan eden insanları ALLAH Cele Celaluhu maymuna, domuza döndürürdü. Resûlullah SallALLAHu Aleyhi ve Sellem Efendimiz dua etti:
"Ya Rabbi! Benim ümmetime bu uygulamanı yapma. Benim ümmetimin günah işleyenlerini maymun, domuz suretine döndürme." Rabbimiz, habıbının duasının hürmetine, günahkârların suretlerini hayvan suretine çevirmiyor. Ancak, günah işleyenlerin siretlerini, batınlarını domuza, maymuna çeviriyor.

Sırası gelmişken anlatalım. Geçmiş ümmetlerde ALLAH Celle Celaluhu Ashab–ı Seb'te cumartesi günü balık avlamayı yasaklamıştır. Onlara cumartesi günü balık avlamak yasaktı. Mevla'mızın işi, cumartesi olduğunda balıklar o kadar çoğalıyor ki, neredeyse denizin üstü balıktan görünmez oluyordu. Ertesi günü olduğunda, alıklar azalıyor, hatta avlanacak balık bulmakta zorlanıyorlardı. Bir iki derken aralarında dediler ki:
"Bu nasıl iştir? Balık dolup taşıyor, onlara dokunmuyoruz, ertesi gün oluyor, balık tutmakta zorlanıyoruz." Bir bakası da dedi ki:
"Bize ne oluyor ki, balık bol olduğu zaman tutmuyoruz?"
Onlar böyle konuşurken şeytan baktı ki tam aradığım fırsat meydana geldi. Şeytan onlara telkinde bulundu:
"Denizden karaya doğru arklar kazın, cumartesi balıklar bu arklara dolar, sizde ertesi günü onları tutarsınız."
Şeytanın amacı isyan da bir kapı açmaktı. Onlar şeytanın önerisini yaptılar, birkaç zaman bunu uyguladılar, sonra bundan da vaz geçerek cumartesi günleri önce bu arklardaki balıkları avlamaya başladılar. Zaman geçti, her yerde yasağı çiğneyerek balık tutmaya başladılar. Dediler ki:
"Cumartesi de balık avlayalım, ne olacak ki?"
O devrin ilim ehli, ALLAH Celle Celaluhuna itaat eden Salih kullar dediler ki:
"Siz yanlış yapıyorsunuz. Cumartesi balık avlama yasağı Rabbimizin bir imtihanıdır. Bu imtihanı kazanmak istiyorsanız, cumartesi balık avlamaktan vaz geçin. Hiç endişe etmeyin Rabbimiz bize rızk gönder."

Bir kısım ilim ehli baktı ki sonuç alınmıyor vaaz etmeyi bıraktı, bir kimside sonuç alınsın alınmasın vaaza devam etti. Kavmine vaaza devam edenlere şöyle dediler:
"İçlerinden bir topluluk: ALLAH'ın helak edeceği yahut şiddetli bir şekilde azap edeceği bir kavme ne diye öğüt veriyorsunuz? dedi…"(7/164)

Vaaza devam edenlerde onları bu sözlerine karşılık dediler ki:
"dediler ki: Rabbinize mazeret beyan edelim diye bir de sakınırlar ümidiyle (öğüt veriyoruz). (7/164)

Bundan sonra yaşananları da Kur'an–ı Kerimden dinleyelim.
"Onlar kendilerine yapılan uyarıları unutunca, biz de kötülükten men edenleri kurtardık, zulmedenleri de yapmakta oldukları kötülüklerden ötürü şiddetli bir azap ile yakaladık. Kibirlenip de kendilerine yasak edilen şeylerden vazgeçmeyince onlara: Aşağılık maymunlar olun! dedik." (7/165–166)


--
Blog Adresim
http://sivilinisiyatif.blogspot.com
-------------------------------------------------------------------------
İster Mermi Kullansın, İster Oy Pusulası,
İnsan iyi nişan almalı, kuklayı değil kuklacıyı vurmalı...
-------------------------------------------------------------------------

MALCOLM X'İN AZİZ HATIRASINA (Son Günleri/Suikast):
http://www.youtube.com/watch?v=Vf8_oZf7nRo#GU5U2spHI_4


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..

Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.