10 Şubat 2008

MHP;ümmetçi kimliğine döndü

MHP; ümmetçi kimliğine döndü

MHP'nin 22 Temmuz genel seçimlerinin öncesindeki tavrıyla sonrasındaki tavrı; aslında bu parti açısından tutarsız değil. Çünkü; MHP 39 yıl önce Adana'da kuruluş kongresini yaparken; tabanı milliyetçi değil ümmetçi idi.
Rıza ZELYUT
ANKARA, 08 Şubat 2008 Cuma

Cumhuriyetçi Köylü Millet Partisi'nin (CKMP) Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) adını aldığı o kongrede, Alparslan Türkeş'e rağmen, ümmetçiler ağırlıklarını ortaya koymuşlardı. İşte 8/9 Şubat tarihlerindeki kuruluş kongresinden bazı notlar:

"CKMP olağanüstü kongresinin 2'nci gününde ümmetçilerle, komandolar birbirlerine girmişler, kıyasıya dövüşmüşlerdir. Kavgaya, Yılmaz Yalçıner adındaki komando şefinin konuşması sırasında, delegelerden bazılarının laf atması sebebiyet vermiştir. Yalçıner konuşurken delegeler arasında bulunan ve ümmetci olarak vasıflandırılan bir grup "Yuh" çekmiştir. "Yuh" çeken grupun etrafı bir anda komandolarla çevrilmiş iki taraf sille tokat birbirlerine girmişlerdir. Dün gece kara yoluyla Adana'ya gelen genel başkan yardımcısı Mehmet Altınsoy kongre salonuna girdiği zaman ümmetci grup tarafından dakikalarca ayakta alkışlanmıştır.

Parti adı üzerinde görüşbirliği olamsına rağmen, komandolar, amblem olarak mutlaka "Bozkurtu" istiyorlar. Ümmetçi delgeler ise "3 Hilal" üzerinde diretmektedirler.

Parti ambleminin de Bozkurt olarak değiştirilmesi yolunda Türkeş'in verdiği önerge oya sunulacağı sırada salonda hadiseler çıkmış ve bir grup delege "Oldu bittiye getiriyorsun" diye haykırarak Genel Başkanı protesto etmiştir. Bu sırada salon yine karışmış, karşılıklı küfürleşmeler olmuştur. Kongre Başkanı Orhan Kaleli" Türkeş'in adamı olduğu gerekçesiyle ve delegelerin büyük bir ekseriyeti ile kongre başkanlığından ihraç edilmiştir."


MİLLİYETÇİ CEPHE'NİN SİLAHŞORU

10 Şubat 1969 tarihli gazetelere yansıyan bu bilgiler de gösteriyor ki, daha kuruluşunda MHP tabanı milliyetçi değil ümmetçidir.

MHP, 3 milletvekili ile 31 Mart 1975'te Süleyman Demirel Başbakanlığı'nda kurulan 1. Milliyetçi Cephe Hükümeti'nde ve yine 21 Temmuz 1977'de kurulan 2. Milliyetçi Cephe Hükümeti'nde yer almıştır. Elbette ki Tayyip Erdoğan'ın hocası Erbakan ile birlikte...

MHP'ye bağlı Ülkü Ocakları bu dönemde Türkiye'de ortaya çıkan sağ-sol çatışmasında sağın militan gücünü oluşturmuştur. Kahramanmaraş Katliamı da dahil olmak üzere birçok kanlı olayda o sıralar komando denilen MHP militanları yer almışlardır.

12 Eylül 1980 asker" darbesi ile MHP ve yan kuruluşu olan Ülkü Ocakları da kapatılmıştır.

Bu ümmetçi-milliyetçi siyaset, 7 Temmuz 1983'te Muhafazakar Parti adı altında örgütlenmiş, 30 Kasım 1985'te Muhafazakar Parti, adı değiştirilerek "Milliyetçi Çalışma Partisi" olmuştur. 24 Ocak 1993'te MÇP'nin ismi MHP olarak değiştirilmiş; amblem olarak da Üç Hilal'in kullanılmasını kararlaştırmıştır.


BOZKURT ATILDI

MHP'nin bu son tasarlanışında, artık Türk milliyetçiliği ikinci plana atılmış; bozkurt ancak belleklerde kalmıştır. MHP; bu yapısı gereği, 1980 öncesinde ABD'nin Türkiye üzerindeki darbe operasyonunda kullanılmıştı. Günümüzde de AKP ile işbirliği yaptırılarak Ortadoğu'ya yeni şekil vermeye çalışan ABD planı doğrultusunda kullanıldığı anlaşılıyor.

Hemen belirtelim ki Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran kadro, bozkurtu milli bir sembol olarak kabul etmişti. Hunlar'ın içinden çıkan ve Türk adıyla anılan millet, 550-570 yılları arasında Bumın Kağan ve kardeşi İstemi Han önderliğinde Büyük Okyanus'tan bugünkü Ural-İtil (Volga) hattına kadar egemen olmuş ve Büyük Türk Hakanlığı'nı (Gök Türk İmparatorluğu) kurmuştu. Bu Türkler, kendilerinin dişi bir kurttan türediklerine inanıyorlardı. Açina (Asil Kurt) denilen bu kurt, Türk ordularının sancaklarının ucunda altından bir alem halinde bulunuyordu. Mançurya'dan Macaristan ve Balkanlar'a kadar saçılan Türk dilli halklardan Kıpçaklar, Kumanlar, Peçenekler de bozkurtu totem olarak kabul etmişlerdir. (Ayrıntı için son kitabımız olan Yabancı Kaynaklara Göre TÜRK KİMLİĞİ isimli eserimize bakabilirsiniz.)
İzlediğiniz bu içeriğin bağlantı adresi:
http://www.heddam.com/index.asp?H=8059

--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..

Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.