10 Şubat 2008

[ Türkiye İçin En Büyük Tehlike: KARIŞTIRICILARDIR!

"Türkiye maalesef çok tehlikeli bir noktaya doğru sürüklenmektedir. Türkiye'nin nereye sürüklenmekte olduğunu hâlâ göremeyenlere, görmemekte ısrar edenlere, bu olay umarım bir uyarı olur" diyor Baykal. Evet, Türkiye gerçekten de tehlikeli bir noktaya doğru sürüklenmeye çalışılıyor. Ama sürüklemeye çalışanlardan biri de Baykal. Normal, demokratik hukuk devletlerinde devlet böyle bir saldırı altında kaldı mı, o devletin bütün aktörleri bütün enerjilerini olayın bir an önce aydınlanması, güvenlik kuvvetlerinin işini yapması, hukukun işlemesi ve suçluların cezalandırılması için harcarlar. Oysa bizde, devletin başındaki en sorumlu kişiden, ana muhalefet partisi başkanına, üniversitelerin en üst kuruluşuna kadar, en sorumlu en basiretli davranması gereken makamlar, olayın yaşandığı andan itibaren eylemi siyasi iktidara mal etmeye, onu sorumlu tutmaya, faturayı ona çıkarmaya çalışıyorlar. Bu olayı kullanılarak siyasi gerginliği tırmandırma, yine her zamanki gibi laiklik-irtica ikileminde bir kamplaşma yaratma yarışına girmiş bir çevre ölen Danıştay hakiminin cenaze törenini bile, sözde laikliğin savunulması adına, mevcut iktidarı hedef alan bir gövde gösterisine dönüştürülmeye çalışıyor. İşte "Türkiye'yi tehlikeli noktalara sürüklemek" asıl budur. 83 yıllık bir demokratik cumhuriyeti, herhangi bir manyağın, şeriatçının ya da bir avuç Hizbullahçının tek bir eylemleriyle sarsabileceği kadar zayıf hale getirmek budur. Köklü bir devlet, bu kadar provokasyona açık olabilir mi? Bir cani -ya da bir gizli örgüt, hiç fark etmez- "kahrolsun türbanı yasaklayanlar" diye silahına sarıldı ve beş yüksek yargı üyesinin üstüne boşalttı diye, türban yasağını doğru bulmayan herkes, türban yasağını kaldırma hedefi olduğunu ama konsensus kolladığını her fırsatta tekrarlayan bir hükümet suçlanmaya kalkılacaksa, bununla baş edilebilir mi? Böyle bir istismar ortamında fikir söylemek ya da hükümet etmek mümkün olabilir mi? Eğer savunduğumuz fikirler, birileri eline silahı alıp da aynı saikle ya da sloganla bir eylem yaptığında "suç" haline gelecekse vay halimize...Gülay GÖKTÜRK
İlginç olan şu: Tarih: 22/5/2006

--
Blog Adresim
http://sivilinisiyatif.blogspot.com
-------------------------------------------------------------------------
İster Mermi Kullansın, İster Oy Pusulası,
İnsan iyi nişan almalı, kuklayı değil kuklacıyı vurmalı...
-------------------------------------------------------------------------

MALCOLM X'İN AZİZ HATIRASINA (Son Günleri/Suikast):
http://www.youtube.com/watch?v=Vf8_oZf7nRo#GU5U2spHI_4
--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..

Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.