T a r a f s ı z D e ğ i l i z

Uluslararası “Başörtüsü Kampanyası” başlatıldı

Türkiye'de başörtüsü tartışmaları yaşanırken tüm dünyada uluslararası "Başörtüsü Kampanyası" başlatıldı. Hayrunnisa Gül kampanyada sembol isimlerden biri...

Türkiye'de, başörtülü öğrencilerin üniversitelere girişi tartışmaları devam ederken tüm dünyada asrın en büyük "başörtüsü kampanyası" başlatıldı. Elektronik Direniş Hareketi tarafından başlatılan kampanyada başörtülü olduğu için yüksek öğrenim hakkı elinden alınan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi First Lady Hayrunnisa Gül de sembol isim olarak kullanıldı.

Dün idrak edilen "Dünya Başörtüsü Günü" dolayısıyla başlatılan

kampanya giydiği transparan kıyafetler nedeniyle özellikle Arap dünyasında tepkilere neden olan ünlü Lübnanlı şarkıcı Hayfa Vehbi'ye, "çok daha tesettürlü" olarak tanımlanan elbiselerin hediye edilmesiyle start aldı. Kampanya kapsamında tesettüre uygun giyinmeyen tüm önemli Müslüman kadınlara benzer hediyelerin gönderilmesi ve kampanyanın tüm dünyada etkili bir şekilde sürdürülmesi kararı alındı.


İnternet üzerinde Türkçe, İngilizce ve Arapça dillerinde sürdürülen kampanyada ayrıca başörtüsü karşıtı ve yanlısı ülke, kurum ve kuruluşlarının da deşifre edileceği "Beyaz" ve "Kara" listeler de yayınlanacak. Tesettürlü yaşamı yaymayı hedefleyen ve çıplaklığı teşvik eden kişi, kurum ve ülkelere karşı etkili bir kamuoyu oluşturmayı amaçlayan Elektronik Direniş Hareketi (Electronic Resistance Movement), üniversitelerdeki başörtüsü yasağını kaldıran AK Parti Hükümeti'ne övgüler yağdırdı.

ÇIPLAKLIĞA SAVAŞ AÇTILAR!

Hareketin internet sitesi sorumlusu Muhammed Seyyid verdiği demeçte "çıplak şarkıcılar listesinin başına yerleştirdiğimiz ve müzikseverleri kendisini boykot etmeye çağırdığımız şarkıcı Hayfa Vehbi'ye verdiğimiz hediye son derece semboliktir. Umarım kendisi bizden bu basit hediyeyi kabul eder, toplumun kendisinden beklediği giyim tarzına bir örnek olarak değerlendirir, özellikle Mısır'da ikamet ettiği dönemde ve halka açık konserlerde sahneye çıktığında toplumun gelenek ve göreneklerine riayet eder." dedi.

Konuyla ilgili çarpıcı detaylar ve haberin devamı için TIKLAYINIZ

http://www.timeturk.com/news_detail.php?id=523


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..

Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.