1 Mart 2008

1 GÜNDE NELER OLDU ?

Amerika'nın 'Çıkın' restine önce 'Hayır' dedik Ancak, 24 saat bile geçmeden Irak'tan çekildik

ABD Dışişleri Bakanı Robert Gates, önceki gün Ankara'ya geldi. Gül, Erdoğan, Büyükanıt ve Gönül ile görüştü. Mehmetçiğin, Irak'tan kısa sürede çekilmesini istedi. Orgeneral Büyükanıt, Gates'e, 'Kısa süre izafi bir kavram. 1 günde olur, 1 yıl da olur' karşılığını verdi.

BUSH: ÇABUK ÇIKIN!
GATES, Ankara'dan ayrıldıktan sonra Bush, Beyaz Saray'dan, 'Irak'tan mümkün olduğu kadar çabuk çıkın' mesajı gönderdi. Başbakan Erdoğan da, aynı gün, 'harekatın bölgeyi PKK'dan temizlemek için düzenlendiğini' belirterek, 'Hedefe ulaşılınca döneceğiz' açıklamasını yaptı.

ÜSLERİNE DÖNDÜLER
TÜRKİYE'nin bu tavrı, aradan 24 saat geçmeden 180 derece değişti. 27 şehit verdiğimiz GÜNEŞ harekatına katılan birliklerimize sabaha karşı, 'Dönün' emri verildi. Mehmetçik, 8 gündür çarpıştığı bölgeyi kısa sürede boşaltarak, Hakkari ve Şırnak'taki üslerine çekildi.

ÖRGÜTÜN KALPGAHI!
GENELKURMAY, çekilme bittikten sonra açıklama yaptı. Çekilme kararıyla ilgili 'iç ve dış etkinin söz konusu olmadığını' bildirdi. Harekatta, 'örgütün kalpgahı olan Zap bölgesini hedef aldığını' belirterek, bu bölgede tespit edilen 300 teröristten 240'ının öldürüldüğünü kaydetti.


K.Irak'tan çekildik
GENELKURMAY Başkanlığı dün sabah kara harekatının sona erdirildiğini, birliklerin yurt içindeki üslerine döndüğünü açıkladı. Genelkurmay Başkanlığı, 'ABD'den gelen 'En kısa sürede çekilin' mesajlarının ardından sınır ötesi harekat son erdirildi' iddialarına sert bir dille yanıt verdi. Açıklamada şöyle denildi: 'Harekatın başlangıç ve bitiş zamanı tamamen askeri gerekçe ve ihtiyaçlara göre tarafımızdan belirlenmiştir. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bu kararına içeriden ya da dışarıdan herhangi bir etki söz konusu değildir. Kaldı ki, bu konuda bazı haberlerin çıktığı gün, harekata katılan birliklerin bir kısmı başlangıçtaki planlama gereği sınırlarımız içine çekilmiş durumdaydı.'

KAMUOYUNA SESLENİLDİ
AÇIKLAMANIN diğer önemli mesajı ise terörün bir an evvel bitirilmesi için sınır ötesi harekatın devam etmesini isteyen Türk kamuoyuna oldu. Türk halkına operasyonların devam edeceği garantisi verildi: 'Irak'ın kuzeyi terör örgütünün faaliyetleri açısından bundan sonra da yakından izlenecek ve bu bölgeden Türkiye'ye tehdit yöneltilmesine müsaade edilmeyecektir. Terörle mücadele yurt içi ve yurt dışında kararlılıkla yürütülmeye devam edecektir.'

KALICI VE GÜVENLİ ÜS
AÇIKLAMADA ayrıca şunlar belirtildi: 'Harekatın hava şartları açısından elverişsiz bir mevsimde icra edilmesi, baskın sağlamak ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin her koşulda görev yapabilme yeteneklerinden faydalanmak için özellikle tercih edilmiştir. Ancak, Irak'ın kuzeyinin teröristler için emniyetli bir bölge olmadığı örgüte gösterilmiştir. İcra edilen harekatın, bölgenin teröristler tarafından kalıcı ve güvenli bir üs bölgesi olarak kullanılmasını önleyerek, uzun vadede Irak'ın istikrar ve iç barışına da katkı sağlayacağı değerlendirilmektedir.
ALTYAPI TAHRİP EDİLDİ
AYRICA arazideki derin kar sayesinde, teröristlerin patlayıcı kullanma imkanları ellerinden alınmış ve patlayıcılardan kaynaklanan hiç bir zayiatımız olmamıştır. Harekatın maksadı, bölgedeki teröristleri etkisiz hale getirmek ve örgütün fiziksel altyapısını tahrip etmek olarak belirlenmiştir. Coğrafi olarak örgütün kalpgahı durumunda olan Zap bölgesi hedef alınmıştır. Şüphesiz, bir bölgede icra edilen operasyonla terör örgütünün tamamen etkisiz hale getirilmesi söz konusu değildir.

GÖZÜMÜZ ÜZERLERİNDE
IRAK bundan sonra da yakından izlenecek ve buradan Türkiye'ye tehdit yöneltilmesine müsaade edilmeyecektir. Terörle mücadele kararlılıkla yürütülecektir. Hangi sebeple olursa olsun; terör örgütüne katılanların, kan dökerek hiç bir sonuca ulaşamayacaklarını anlayarak, devletin adaletine sığınmaları beklenmektedir.' (anka)

--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..

Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.