T a r a f s ı z D e ğ i l i z

AK PARTİ KAPATILSIN MI ? ANKETE OY VERİN !

ANKETİMİZ AŞAĞIDA Kİ ŞEKİLDE SONA ERMİŞTİR
SİZCE AK PARTİ KAPATILMALI MI?
EVET KAPATILSIN % 50,1 (1512 kişi)
HAYIR KAPATILMASIN % 46,5 (1405 kişi)
FARKETMEZ % 3,4 (102 kişi)
Toplam3019 kişi
162 sayfalık iddianamede çarpıcı iddialar var.İşte bunlardan bazıları: -
Anayasanın laiklik ilkesi ortadan kaldırılmaya çalışıldı - Erdoğan’ın sözleri laiklik karşıtı eylemlerin odağı
- AKP’nin ’yenilikçiyiz’ söylemi gerçekçi değil
- AKP referansını dinden alan model öngörüyor
- Dini hükümleri referans gösterme çabaları var - 11 belediye başkanına siyaset yasağı getirilmesi isteniyor. Bunlardan bazıları Isparta, Eyüp, Kocaeli ve Beyoğlu belediye başkanları..Bazı AKP’li il başkanlarına da aynı yasağın getirilmesi isteniyor.
- İddianamenin ekinde görüntü ve ses kayıtları var
- Parti içi soruşturmalar göstermelik
- Devlet kadrolarında siyasal islamcı kadrolaşma yapıldı
- AKP, Fazilet ve Refah Partisi ile bağını koparmadı
- YÖK Başkanı kanunlara uymayacağını açıkladı
- AKP’nin eğilimi siyasal islamdır. Siyasal İslam’ın temel düsturu şeriattır. AKP, şeriatı amaç edindiği için kaynağını şeriattan alan takiyyeyi kullanıyor. - Danıştay saldırısı ile ilgili dava süreci de iddianamede
- Belediye başkanları hurafelerle dolu kitaplar bastırdı Kapatma davasını başlatan süreç Başbakan Erdoğan’ın İspanya’da türbanla ilgili sözleri oldu. İddianamede Erdoğan’ın birçok sözü delil olarak gösterildi:
* VELEV Kİ: Erdoğan’ın, 14 Ocak’ta İspanya’da bir gazetecinin türbanla ilgili sorusunu yanıtlarken “Velev ki siyasi simge olsun. Siyasi simge olarak türban takmak suç mu? Simgelere, sembollere bir yasak getirebilir misiniz?” yanıtı. *
3 ÇOCUK KONUŞMASI: Erdoğan Uşak’ta söylediği “Bunlar Türk milletinin kökünü kazımak istiyorlar, yaptıkları şey bu. Eğer nüfusunuzun azalmasını istemiyorsanız, bir ailenin 3 tane çocuğu olmalı. Takdir sizindir, o ayrı bir mesele” sözleri.
* AF AÇIKLAMASI: Erdoğan’ın yine Uşak’ta söylediği “Af yok.Suç işleyen cezasını çeker. Devlet katili affetme yetkisine sahip değildir. Katili affetme yetkisi aslında maktulün varislerine aittir, öyle olması lazım” sözleri.
* ULEMAYA SORUN: Erdoğan’ın AİHM’in türban yasağı kararını yorumlarken söylediği “AİHM’nin verdiği bu karara ben yargı kararı olarak uyarım, ama haklar, özgürlükler noktasında doğru bakmam. Mahkemenin de bu konuda söz söyleme hakkı yoktur. Söz söyleme hakkı din ulemasınındır. Açarsın o dinin mensubuna sorarsın, bunun dinde gerçekten emredici bir hükmü var mı?” sözleri.
KURMAYLARIN SÖZLERİ DE DELİL
İddianamede AKP kurmaylarının bazı açıklamaları da delil olarak yer aldı ve bu isimlerin siyasi yasaklı olması talep edildi. Siyasi yaşamı boyunca tüm partileri kapanan Bülen Arınt için de yasak istendi. Arınç’ın “TSE olmazsa, YÖK o zaman 5 tane türban modeli oluştursun. İsteyen öğrenci birini kullansın”, ”Ben laikliğe inanmıyorum, en azından bizdeki uygulanış biçimine“ sözleri iddianamede yer aldı. Egemen Bağış da iddianamede Başbakan Erdoğan’ın danışmanı ve İstanbul milletvekili Egemen Bağış’ın ”Türban, kamusal alan ve üniversitelerin dışında Meclis’te de geçerli olmalıdır“ sözleri iddianamede delil sayıldı.
Türban-don benzetmesi AKP’Lİ Cüneyt Zapsu’nun ”Türbanını çıkar demek, sokaktaki bir kadına donunu çıkar demekten farksızdır“ sözleri laiklik karşıtı sayıldı.
Çelik’in 19 Mayıs açıklaması Yalçınkaya, iddianamede Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’in açıklamalarına da yer verdi.
Bunlardan biri 19 Mayıs kutlamalarının “lise öğrencilerinin milliyetçilik duygularını sömürmek için yapıldığını” söylemesiydi. ‘Hamdolsun yangın mevsimine ulaştık’ Orman Genel Müdürlüğü Yangın Harekât Merkezi’nin bölge müdürlüklerine gönderdiği resmi yazı da deliller arasında yer aldı. Bu genelge dini ibarelerle süslenmişti. Resmi yazıda şöyle denilmişti: ”Hamdolsun ki bu yıl da yangın mevsimine ulaştık. Arkadaşlarımızın bir bölümü ulaşamadı. Rahmetullahi aleyhim ecmeıyn (Allahın rahmeti hepimizin üzerinde olsun).
Allah korktuğumuzdan emin eylesin.”

22 yorum:

  1. sadece kapatmak yetmez. Sattıkları cumhuriyet kazanımlarını geri almak ve bu yönetimi "ulusal birikimlerimizi yabancılara sattıkları için " yargılamamızda gerekir.

    YanıtlaSil
  2. ak parti milli görüşün gömleğini çıkardığı için suçludur..Lakin partilerin kapatılması çözüm değildir ...

    YanıtlaSil
  3. akp ni kapatılması birşeyi çözemeyeceği gibi ,türkiyeyi daha çok batağa sürükleyecektir .akp yi kapatmakla türkiyede sorunlar ayaklanmalar çıkabilir aksine böyle komik oyunlara gelmeyip ileriye tek türkiye olarak yürümeliyiz...
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. akp yi kapatmak la birşey elde edemeyeceğimiz gibi türkiye daha çok bata ,çıkmaz bir yola gireceğine inanıyorum .akp nin kapatılması türkiyede belli ayaklanmalara yada sorunlara sebeb olabilir bu duruma karşı ; sakin olmalı,olgun bir türkiye olarak hareket etmeliyiz çünki ancak tek türkiye olarak ilerleye biliriz ...

    YanıtlaSil
  5. akp gerçekten kapatılmalı.çünkü laik,atatürkçü t.c. ne böyle kuşkusuz dindar ve ülkemizin yükselen gidişatına ayak uyduramayan şeriatçı beyinli bir partiye ihtiyacı vardır ne de kapatma davasını gereksiz gören kişilere.parti kapatmak çok da iyi bir iş olmasa da böylelerine layıktır.t.c.inde yaşayan kadınların özgürlük maskesi türbana ihtiyacı yoktur.bunun karşıtı düşünen kişi,kurum veya ab yi kınıyoruz.(bir t.c. kız öğrencisi olarak.)

    YanıtlaSil
  6. Bu ülkede cok gereksiz işlerle zman kaybediyoruz.Gariban insanların sırtından karnı tok sırtı pek olan insanlar kendilerine bir oyun kurmuşlar.Bu oyunun içinde'de mazlumun temsilcilerini gayri yollardan alt etmeye çalışıyorlar. Ben bunu biliyorum . . .?

    YanıtlaSil
  7. Parti kapatmak çözüm degil tabiki ama suçlularda bir sekile cezalandirilmali Mhp nin önerisini yabana atmamak gerekir yani parti kapatilmasin kisiler bireysel olarak yargilansinlar mesela Tayyip erdogan ve onun gibilerin dokunulmazliklari kaldirilsin ve yargilansinlar Partiler sadece vatana ihanet ve terorle isbirligi yaparlarsa kapatilsin gerçi Akp çok konuda cumhuriyete ihanet etmistir Cumhuriyeti hiçe saymistir degerlerimizi hiçe saymistir her seyimizi yabancilara peskes çekmistir dinimizi istismar etmistir garip gurebayi iyice fakirlestirmistir hatalari saymakla bitmez.

    YanıtlaSil
  8. AKP parti neden kapatılacakmış Ki?Yaşlılığın verdiği beyinin sulanması, iki dakika önce söylediğini unutüan, kendisi gisi yaşlılıktan beyni yine sulanmış eşi Rehşanın sözünü türkiyenin çıkarlarının üzerinde tutan değilki yürümek ayakta durmaya güçü kalmamış Sayın Rahmetli Ecevit gibi bir başbakanın yünetiminden, Ecevitin Türkiyenin başına bela ettiği, kendisini o yüce mevkiye getiren yaşlı insanın süratına kitabcik firlatan Sn Sezer Zihniyetinde olan birisinin O yüce Makama tekrar gelmemesinden kurtardığı içinmi? Kendisine dünücü gelmiş, bir anönce Babasının kızımı oğlunuza verdim sözünü duymaktan başka kafasında düşünce olmayan evin kızı gibi Tüm Bakanlar kurulu toplantılarında Ecevitin yanında oturmaktan başka hiçbir iş yapamayan, Ben Genel başkanlıktan istifa ettim diyip yine o koltuğa yapışan Bahçeli gibi birisinin bakan olmasından Türkiyeyi kurtardığı içinmi? Doların 300YTL ye firlamasının önüne geztiği içinmi yoksa Türkiyeyi Darbe ciğitkanlarına karşı kurumayı. Bizlerin iradesiyle Oluşan TBMM ninin kapısına kilit vurmaya uğraşan Sacılara ve Devlet Memurluğundan öteye bir görevleri olmayan Rektörlere çikiş vermediği içinmi?Her zaman Halktan sandıkda dayak yiyen Baykalın Bir çocuğun elindeh oyuncağı alınınca Söylediği Seni Babama söylerim sözünün örneği gibi her kanunu yargıya götürmekten başka birşey bilmeyen Baykalın Başbakanlığının önünü açmak içinmi Kapatılsın:?

    YanıtlaSil
  9. akp hükümeti milletimizi refaha çıkarmak için elinden geleni yapıyor ama ne yazıkki bazıları at gözlükleri ni takıp bunları görmezlikten geliyor.onları başa milletin çoğunluğu getirdi bunu neden hala anlamak istemiyorsunuz.bence anlamamaların sebebi kendileri başaramadıkları için çekemiyorlar.özgürlükten ,laiklikten bahsedenler herkesin kendileri gibi düşünmelerini istiyorlar sonrada biz laikiz diyorlar.bu ne çelişki.acaba siz gerçekten kendi dediklerinize inanıyormusunuz.ben size hiç inanmıyorum.

    YanıtlaSil
  10. ak parti geldikten sonra insan gibi hastanelere gidiyosunuz şöyle bir bakın etrafa hiçmi bişey yapmadı adam allah bin kere razı olsun ama insan oğlu nankör adamın yaptıklarına bakın bin tane oyum olsa ona veririm kapatsınlar ama gene başka açsa gene tek başımıza ikdidarız kim ne derse desin neden anlamıyo bu insanlar her tarafa güzellik geldi öbürler ne yapmış tı sizde geldiniz başa acccccccccccccccccccccccccccccctık anca aclarda doydu

    YanıtlaSil
  11. akp kapatılmalıdır hemde mutlaka.bakınız ırakta camiler zevk için bombalanıyor işgalci caniler tarafından kadınlara tecavüz ediliyor yatak odalarına giriliyor.ırak halkı birbirini öldürüyor.çok büyük katliamlar yapılıyor biz çok azını biliyoruz arkadaşlar.şimdi sıra iranda arkasından Türkiye çünki abd ve ab haçlı seferine çıktı.işte burada akp'yi devreye soktular borç batağındayız borç batağında olan hiç bir ülke bağımsız olamaz.vakıflar kanunu,kürt sorunu,301,yargıya saldırı,insanlarımızı ordansın,burdansın diye ayırma,not:başbakan BU YARGI ile siyasete girdi.Ülkemizin satılmadık tek bir malı mülkü kalmadı halkımız dilenci durumuna düşürüldü evlerde erzak bekler olduk,oyumuzu satmak için.ak partiden önceki iktidarlar hırsızdı,arsızdı,yolsuzdu ama bu VATANI bunlar gibi parsel parsel satmadılar.Arkadaşlar bölünüyoruz hala at gözlüğü diyoruz,ne yaptı bir tek örnek verin allahaşkına bir avuç insanı zengin etmekten başka.Korkuyorlar yargılanacaklar ve suçlu bulunacaklar.onun için dokunulmazlıkları kaldıramıyorlar.Biz HÜR YAŞADIK HÜR YAŞAYACAĞIZ.daha yazacak çok pislikleri var bu akp'nin ama inşallah daha sonra yazarım.

    YanıtlaSil
  12. Şimdi türbanlı kızlarımız için bir kaç şey söylemeliyim türban üniversitelerde serbest bırakılsın diye eylem yapan kızlarımız bacılarımız neden teröre lanet mitinglerinde yoklar, sosyal güvenlik yasa tasarısında yoklar,pahalılık,terör,zamlar,onları ilgilendirmiyormu onlar emekli olmak istemiyorlarmı onların çocukları etkilenmiyormu bu ab güdümlü yasalardan.Çıkın herkes gibi meydanlara haykırın ne abd ne ab tam bağımsız TÜRKİYE diye o zaman tüm kapılar açılır kimsenin önünde engel kalmaz ama bölücülerin, rte lerin peşinden koşarsanız hem size hemde bu ülkeye yazık olur ibadet bile edemezsiniz ırakta olduğu gibi,lütfen aklımızı başımıza alalım ve çoooook düşünelim bu VATAN NASIL KURTARILDI.NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.

    YanıtlaSil
  13. Yani bu ülkede kaos çıkarsa parti kapatmanın yükünü halk olarak çekeceğiz.Kapatısın diyenlere soruyorum?Zaten bütün partili millet vekillerinin ekonomik durumu çok iyi.Bu millet vekillerinin böyle bir sorunu yok.Bu yükü yine halka yüklüyecekler.Yine birileri merkez bankasını soyacaklar.Ben partili değilim halktan bir bireyim.

    YanıtlaSil
  14. slm,Türk toplumunda çok güzel bir deyim vardır.(her koyun kendi bacağından asılır.diye.)toplumumuzda veya kanun önünde suç işleyen kişi cezasını kendi çeker.Suç ortakları var ise onlarda gerekli cezalara çarptırılır.Şimdi parti kapatma da verilecek ceza kişiye mi?yoksa kuruma mı?Kişi suç işlediyse ki burada varsa bir suç,cezada kişiye verilmeli,kuruma ceza vermek hiç bir mantığa sığmaz.Daha önceleri de parti kapatıldı peki ne oldu?İsim değişti herkes yoluna devam etti.Velhasıl parti kapatmak çözüm değil,şuç işleyeni cezalandırmak gereklidir.

    YanıtlaSil
  15. partı kapatacaksınız da nolcak hadep kapandı dtp oldu ne farkeder akp gıder baska bıse gelır.bır akp lı deılım ve akp nın yaptıgı bazı seylerı tasvıp etmıorm fakat ben genel olarak partı kapatılamsına karsıyım hanı dusunce ozgurlugu???ayrıca %47 oy almıs bır partıyı kapatak halk ıradesıne saygısızlıktır.isteyen kapatsın bu sefer %67 alır.bu ulkede kaos cıkmasını sadece ergenekon ıstemıyor galıba...

    YanıtlaSil
  16. saçmalık yasakçı zihnyeti yorum yazanalrında onlardan farkı yok aynısınız hepiniz bu gitsin bakalım bundan daha iyisi gelebilecekmi ÇOK BEKLERSİNİZ asvcunuzu yalayın

    YanıtlaSil
  17. kesinlikle kapatılmalı ve yöneticileri vatana ihanetten yargılanmalıdır.

    YanıtlaSil
  18. İnanıyorum ki kapatılacaktır.. Ben hukuka ve yargımıza güveniyorum.. Gereğini yapacaktır..

    YanıtlaSil
  19. Ak parti kapatılmalıymış...Sizler kimi iktidara getireceksiniz kapandıktan sonra ? Tuncay Özkan'ı mı Ak partiye oy verenler zannetmeyin ki darbecileri ve ulusalıları destekleyecek 100 de 47 ile iktidar olmuş bir partidir akp 50 ile gelirse ne yapacaksınız?

    YanıtlaSil
  20. BUNLARIN HEPSİ HİKAYE AKP Yİ KAPATMAYA KİMSENİNGÜCÜ YETMEZ BU BİRİNCİSİYDİ İKİNCİSİ İSE SORARIM SİZLERE SAYIN BÜYÜKLER ŞİMDİYE KADAR HANGİ HÜKÜMEZ BU KADAR ÖZEN GÖSTERDİ HALKINA DEVLETİNE HATASIZ KİMSE YOKTUR FAKAT SAYIN TAYYİP BEY YOL ARKADAŞI SAYIN BAYKAL VE SUSKUN BAHÇELİ OLMASAYDI ÖYLE GÜZEL SEYLER YAPACAKLARDI Kİ HERŞEYE RAGMEN SOLCULARA VE BAHÇELİYE ÜSTELİK KÜRLERE KARŞIN BU BAŞARIYI GÖSTEREBİLMİŞLERDİR HERKEZE SAYGILARIMI SUNAR AK PARTİYE YOL AÇIKLIĞI DİLERİM

    YanıtlaSil
  21. akp simdiye kadar türkiyeye gelmis gecmis en dogru secimdir ,cünkü türkiye atatük zamaninda avrupalasmak istiyordu ve cumhuriyet bence hic dogru degildir .
    bizim ülkede cok kemalistler vardir ve bu yanlisdir .
    sayin erdogan ddiki:gidip anitkabirde sap gibi dikeliyorlar.bende böyle düsünüyorum allah karsisinda durmazlar gidip anitkabirde sap gibi dikeliller .bunlarin hicirisine allah iyi demez bu adam türkiyeyi buralara getirmek icin neler cekti ben erdogan sunu diyorum CATIP kara gözüm namusdur her sözün senin anli yüzün ak ak ak
    gercekten arkadaslar en dogrusu tayyip erdogan .
    o olmasa deniz baykalmi olsun bülent ersoydan borc alan adam ben chpye sunu diyorum kemalistlikten vazgecin mhpye hayvan olmaya ne gerek var insan ol diyorum ve akpye
    isiksiz hicbiryeri göremesin yoksa sabah olmasini bklersin o yüzden ampül her zaman lazimdir yani türkiyeyi aydinlandiracak akpartinin isigidir

    YanıtlaSil
  22. selçuk gibi düşünen insanlar daha çok beklersiniz..akp kapatılamayacaktır..buna gücünüz yetmeyecek...

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.