5 Mart 2008

beyin nasıl başa bela olur?

Beyin nasil basa bela olur? Allah (celle celaluhu), etten beyin yaratmis; bilgisayarlari yapan, programlayan, insan beynidir. Ilim ve teknoloji insan beyninin mahsuludur. Insanlar geri zekâli olsaydi veya akil olmasaydi medeniyet de olmazdi. Beyni yaratan Allah, Islamiyet'i gondermistir. Insan beyninin vazifesi Islamiyet'i ogrenmek, anlamak ve yasamaktir. Beyin yaratilis gayesi yonunde kullanilmazsa basa bela olur. Cunku dolandiricilarin, sahtekârlarin butunu akillidir. Kumar oynayanlar, en buyuk suclari isleyenler akillidir. Akil su gibidir; kondugu kabin rengini ve seklini alir. Akilla vahiy butunlesirse hakikat tecelli eder, ayrilirsa akil basa bela olur, vahiy de anlasilmaz. Avrupa medeniyeti de Islam medeniyeti de akilla sekillenir. Ilim, teknik ve Islam ahlaki Islam medeniyetinin uc unsurudur. Avrupa medeniyetinde materyalizmin etkileri var. Maddeye onem veriliyor. Bazilari naturizmle maymun soyundan geldiklerini ilan ettiler. Darvin, maymunun cocugu oldugunu soyledi. Anatomi yonunden insanla hayvanin yapisi birbirine cok benzer. Insani hayvanliktan kurtaran dindir. Cunku insana okuyan goz veren Allah, okunacak kitabi gondermistir; Kur'an. Inanma duygusunu ruhumuza yerlestiren Allah, inanacak kalp vermistir. Kur'an'dan haberi olmayan hayvanlarin dini de yoktur. Canlilar icinde din sahibi olan yalnizca insandir. Bu sebepten dinden uzaklasan, hayvanliga yaklasir. Islamiyet'te malin, canin, dinin, neslin, aklin korunmasi farzdir. Hayvanlarin boyle bir vazifesi yoktur. Onlar sadece karinlarini doyururlar, bu da sevk-i Ilahidir. Insanlarin yuzleri birbirine benzeseydi, insanlar birbirlerini taniyamazlardi. Nikâhi ve mirasi emreden Allah yuzumuzu farkli yaratmis ki herkes ailesini tanisin, hayvandan farki olsun. Kediden farki olsun. Insan vucudu bir ciftlige benzer. Organlarimiz o ciftlikteki aletlerdir. Bu aletleri, Yaratan'in emrine uygun calistirirsak dunya ve ahiretimiz cennet olur. Musluman, organlarini Islamiyet'e uygun sekilde calistirmak zorundadir. Vucudumuz bir gemi ise; akil kaptan, iman pusula, hedef saadet-i ebediyedir. Bid'at ve dalalet kayaliklarina carpip batmadan yolumuza devam etmeliyiz. Iyiliklerin butunu Allah (celle celaluhu)'tan, kotulukler de nefsimizdendir. Allah (celle celaluhu)'in yarattiklarinda kotuluk ve zarar yoktur. Alkol, tip ve sanayide kullanilirsa faydali, icilirse zararlidir. Demek ki alkol icilmezse zararli olmaz. Cennet ucuz degil, cehennem dahi luzumsuz degil. Cennet gibi dunyayi basimiza cehennem edenlere, cehennem gerektir. Haramlari suslediler, haramlari reklâm ettiler. Muslumanlari geri birakanlar, dindarlara gerici dediler. "Din hayatin hayati hem nuru hem esasi / Ihya-yi dinle olur bu milletin ihyasi" Haramda medeniyet yoktur, helal daire keyfe kâfidir; harama girmeye gerek yoktur. Haramlar kotuluklerin sebebidir. Ogretim insanlarin bilgisini artirir, egitim haramla helali ayirir, dunyayi cennet eder.
--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..
Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.