20 Mart 2008

Bin Ladin'den Avrupa'ya Tehdit



Hazreti Muhammed'in karikatürlerinin yayınlanmasından dolayı Avrupa Birliği ne tehdit mesajı gönderdi


El Kaide lideri Usame Bin Ladin, internette yayımlanan son mesajında, Hazreti Muhammed’in karikatürlerinin yayınlanmasından dolayı Avrupa Birliği’ni tehdit etti.
Bin Ladin, “Karikatürleri yeniden yayınlayanları çok büyük bir ceza bekliyor” dedi.Şifre koruması bulunan İhlas adlı internet sitesinde yayınlanan ve El Kaide’nin medya kanadı olan El Sahab tarafından hazırlanan “Vereceğimiz karşılık duyduğunuz değil gördüğünüz olacak” başlığını taşıyan toplam 5 dakika 3 saniyelik ses kaydında, Usame Bin Ladin, Hz. Muhammed’e hakaret eden karikatürlerin, Papa 16. Benediktus’un da içinde yer aldığı ve “büyük ve kapsamlı bir rol oynadığı Haçlı seferinin” bir bölümünü oluşturduğunu savundu.



Ses kaydında Avrupalılar’ı, karikatürlere tepki verecekleri konusunda uyaran Bin Ladin “Vereceğimiz karşılık duyduğunuz değil gördüğünüz olacak ve eğer Allah’ın elçisini muzaffer edemezsek analarımız bizi evlatlıktan atsın” diye konuştu.
Bin Ladin, ne tip bir eylemde bulunacakları konusuna ise açıklık getirmedi.



El Kaide liderinin son mesajı, 29 Kasım 2007’de basına yansımış, Bin Ladin bu mesajda Avrupa ülkelerine, Afganistan’da ABD’yle yaptıkları işbirliğini sona erdirme çağrısında bulunmuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.