10 Mart 2008

büyüyle yuva yıkılır, kısmet kapanır mı?

Buyuyle yuva yikilir, kismet kapanir mi?
Buyu, cin gibi ruhani varliklar araciligi ile insan veya baska varliklar uzerinde etki meydana getirme isidir. Dinimiz, buyuyu inkâr etmemis, buyu yapmayi ve buyuye basvurmayi yasaklamistir.
Bir coban, kopegini cok seviyormus. Onu kaybetmekten o kadar korkuyormus ki, sonunda muska yazana gitmis. Demis ki, "Benim kopegime bir muska yaz ki, ona zarar gelmesin, kaybolmasin." Adam, "Olmaz oyle sey!" diye bagirmis. Coban da, "eger muska yazarsan, sana bir koyun!" demis. Hal boyle olunca, adam da bir muska yazmis. "Tamah ettim etine Muska yazdim itine
Tutarsa da tutmazsa da bana ne!"
Isleri yolunda gitmeyen veya birtakim sikintilara maruz kalan bazi insanlar kendisinde buyu olduguna kat'i olarak inanip kapi kapi dolasiyor ki, buyuyu bozdursun. Gittikleri kisilerin bazisi veya ekserisi (!) parayi pesin aliyor. Sonra da bir seyler yazip adamin eline tutusturuyor. Tutsun tutmasin, bana ne diyor. Allah, kendisinden baska kimseye ve hicbir seye tâbi olmamizi istemez. Putperestler, putta mânen bir guc var zannediyorlar, onun icin onlara tapiyorlardi. Musa aleyhisselam zamaninda okuze tapanlar, aslinda menfaatlerine tapiyorlardi. Cunku okuzle tarlayi suruyor, inekten sut aliyorlardi. Okuze tapmanin arkasinda "menfaate tapma" meselesi vardi. Bir insan, menfaati icin dinini terk ederse, o cahillerin dustugu duruma duser. Genc bir hanim aglaya aglaya bana gelmisti. Dedi ki, "Kocam beni sevmiyor. Kaynanam buyu yapti, aramizi bozdu! Ne olur hocam bu buyuyu bozun." "Olur" dedim. "Ne kadarsa, parasini vereyim" dedi. "Once buyuyu bozalim, sonra hesabi goruruz." Cikardim bir kagit, yazmaya basladim: "Kocana dargin durmayacaksin, (cunku darginlik esleri birbirinden sogutur. Darginlik bittigi an esler arasinda sevgi yeniden baslar) esinin akrabalarina hurmet gostereceksin, onlari memnun etmeye ugrasacaksin, gulumseyeceksin, kocani tenkit etmeyeceksin, her turlu temizlige dikkat edeceksin." O kadincagiz, bu kagidi okudu, sasirdi kaldi. "Ben bunlari yapsam zaten kocam beni sever." dedi. Aile hayati bu... Arti eksi bircok olaylar oluyor. Ben elli yildir evliyim. Eger zor durumlarda anormal hareket etseydim, belki de yuvam yikilirdi. Ailelerde huzursuzlugun sebebi, olumsuz ve kirici konusmalardir. Insan gonlu cok guzel bir vazoya benzer. Kirilirsa yapistirilir amma, onun kirik oldugu her zaman anlasilir. Benim hayatimda da uzun sureli, olumsuz donemler oldu. Is hayatimda isleri yurutemedigim, tikanip kaldigim oldu. Sonra hastalandim... Boyle bir hastalik hic beklemiyordum. Dunyayi dolasan bir adamdim. Simdi yardim eden olmasa, diger odaya zor geciyorum. Bu kotu gunlerin hicbirinde "bana buyu yaptilar" diye dusunmedim. Her sey Allah'in emrindedir. Basimiza bir iyilik veya kotuluk gelirse, bunu cine, periye, buyuye baglamamak lazim. Iyilik de kotuluk de cinden gelmez, Allah'tan gelir. Nasil ki ilaclar her zaman etkisini gostermez, ancak Allah dilerse sifa ilactan gelir; cinden, buyuden de iyilik veya kotuluk gelip gelmeyecegi Allah'a baglidir. Peygamber Efendimiz'e buyu yapmislar. Cebrail aleyhisselam "Felak ve Nas" sûrelerini getirmis. Peygamberimiz, bu sureleri okuyarak Allah'in izniyle sifa bulmus. Ayni durum bizim icin de gecerlidir. Kendimizde buyu oldugunu dusunuyorsak, bu sûreleri okuruz. Bu sûreler nazardan korunmak icin de okunur. Allah'in kudreti her seye yeter!.. Buyu kaderi degistiremez. Allah'in izni olmadan sinek kanadini kimildatamaz. http://zaman.com.tr/yazar.do?yazino=652549
--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..
Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.