8 Mart 2008

Celal Doğan'la söyleşisi

Zaman'dan Osman İridağ'ın Celal Doğan'la söyleşisinden (20 Mart) aktarıyoruz... (A.G.) "Bizde Batılı anlamda sol yok. Birey eksenli; vatandaşın, devletin kulu değil; devletin, vatandaşın hizmetinde bir araç olduğunu söylemedi. Düşüncenin suç olduğu, inançların hapishanelerde çürütüldüğü bir ortamda sol bu değerleri ne kadar ön plana çıkardı? Vatandaşın hizmetinde olması gereken devlet kurumunu, yurttaşın her gün yakasını silktiği bir kurum haline getirirseniz niye size oy versin? Kendinizi bu yanlış devlet çarkının koruyucusu gibi görürseniz halk niye sizi tercih etsin? Sol bu değerlerin şeklen savunuculuğunu yaptı; ama hayata geçiremedi. (...) "Denge hesabı yaparak meselelere yaklaşma anlayışından kurtulmak lazım. Sorunların toplumsal talep doğrultusunda çözülmesi gerekir. Hiçbir sorun şu kadar büyüklüktedir, şu kadar sarsıntı yapar diye ötelenmemeli. Her sorunla yüzleşmeliyiz. Çünkü ötelenen her sorun daha büyük yeni sorunlar getirir. Bu yüzden biz sorun olmuş meseleleri enine boyuna, sebepleri, sonuçları ve kaynaklarıyla birlikte nasıl çözüleceğini söylemeyen bir siyasi parti olmayacağız. (...) "Mustafa Kemal yurtsever, çağdaş, atılımcı bir aksiyon adamıdır. Bu şartlarda (CHP'ye) oy vereceğini sanmıyorum. (...) Mustafa Kemal'i aşmayacak bir ülke dogmatiktir, statiktir. Bizim Mustafa Kemal'i de aşmamız gerekir."
http://www.yenisafak.com.tr/arsiv/2005/mart/22/kronikmedya.html


--
Blog Adresim
http://sivilinisiyatif.blogspot.com
-------------------------------------------------------------------------
İster Mermi Kullansın, İster Oy Pusulası,
İnsan iyi nişan almalı, kuklayı değil kuklacıyı vurmalı...
-------------------------------------------------------------------------

MALCOLM X'İN AZİZ HATIRASINA (Son Günleri/Suikast):
http://www.youtube.com/watch?v=Vf8_oZf7nRo#GU5U2spHI_4
--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..
Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.