11 Mart 2008

] Mevlana Hazretleri'nden

Mesnevi'de kuantum fiziginin izini buldularDenizli Ozel Servergazi Fen Lisesi ogrencileri Yesim Bircan ve Emine Battal'in hazirladigi ve Mevlânâ'nin bilime katkisini ortaya koyan proje dunya birinciligini elde etti. Projede, Mevlana'nin Mesnevi'sinde kuantum fiziginden bahsedildigi ispat ediliyor.Liseli gencler, ise Mevlânâ'nin Mesnevisi'ni inceleyerek basladi. Didik didik ederek inceledikleri Mesnevi'den Mevlânâ'ya ait 'kuantum gorus, kuantum dusunus, kuantum hissedis, kuantum bilis, kuantum davranis, kuantum guven ve kuantum olus"un orneklerini cikardi. Ogrenciler, Konya'da duzenlenen 1. Uluslararasi Mevlânâ'nin Izinde Baris ve Hosgoru Proje Olimpiyati (MEVIPO)'nda 'Mesnevi Etrafinda Kuantum Cekirdekleri' adli projeleriyle birinciligi elde etti.Konuyla ilgili bilgi veren projenin danisman ogretmeni Emrah Eker, Mevlânâ Celaleddin-i Rumi'nin, alti ciltlik eseri Mesnevi'de, kuantum fizigini bin yil once anlattigini, sadece isminin farkli oldugunu soyledi. Projeyi hazirlayan ogrencilerden Emine Battal da Mesnevi'yi bastan sona taradiklarini ve basliklarina uygun konu, sayfa, beyit ve hikâyelerin hepsini isaretlediklerini dile getirerek, "Burada buyuk bir zorlukla karsilastik. Neredeyse Mesnevi'nin her sayfasini isaretlemek zorunda kaldik. Sonra hocamizla birlikte bunlari sadelestirdik." dedi.Mesnevi beyitleri ile kuantum yeteneklerinin benzesmesiKuantum gorus: Derinlemesine gorebilme, niyet, nazar, basiret.Kuantum dusunus: Sira disi dusunme.Kuantum hissedis: Empati ve baglanti kurabilme, evrensel ve kozmik bir bilinc duzeyine ulasma.Kuantum bilis: Altinci hissi kullanabilme, derinlemesine kavrama.Kuantum guven: Akisina uyum saglama, hayata ve evrene umutla ve guvenle bakabilme.Kuantum davranis: Sorumlu davranabilme, uzun vadeli hareket etme.

http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=538580
--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..
Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.