1 Mart 2008

Suriye'deki Filistinli Mültecilere Yardım


Suriye'deki Filistinli Mültecilere Yardım

Suriye'deki Tenf Kampı'nda yaşam mücadelesi veren Filistinli mültecilere gıda ve giysi yardımı yapıldı. Kampta kalan 660 mülteciye; 60 adet yatak, 360 adet eşofman, 250 adet şapka, 2 bin 300 adet erkek kazağı, 5 bin adet bayan kazağı, 1000 adet kot pantolon ve 1000 adet mont olmak üzere toplam 90 bin YTLlik yardım dağıtıldı.

Amerikan işgali sebebiyle Irak'tan Suriye'ye sığınan mültecilere yardım eli uzatıldı. Suriye ile Irak sınırı arasındaki tampon bölgedeki Tenf Kampı'nda kalan Filistinli mültecilere ihtiyaç duydukları yardım malzemeleri ulaştırıldı.

İHH İnsani Yardım Vakfı Suriye'ye bir tır dolusu gıda malzemeleri ile giyecek gönderdi. Zor şartlarda hayata tutunmaya çalışan mültecilere 60 adet yatak, 360 adet eşofman, 250 adet şapka, 2 bin 300 adet erkek kazağı, 5 bin adet bayan kazağı, 1000 adet kot pantolon ve 1000 adet mont olmak üzere toplam 90 bin YTL'lik yardım malzemesi dağıtıldı. Bunun yanı sıra patlıcan, patates, soğan, sarımsak, salatalık, karnıbahar, portakal, elma ıspanak, maydanoz, nane ve marul gibi yeşilliklerden oluşan 5 bin YTL'lik sebze ve meyve yardımı da yapıldı.

Yüzler güldü, umutlar yeşerdi

Yaklaşık iki yıldır Tenf Kampı'nda kalan mülteciler, Türkiyeli hayırseverlerin zor günlerinde kendilerini unutmamasından duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Kampta derme çatma çadırlarda oldukça zor şartlarda kalan mülteciler, bu yardımların bir nebze de olsa yaralarını sardığını ifade ettiler.

Mültecilerin dramı yürek yakıyor

Tenf Kampı Amerikan'ın Irak'ı işgalinden sonra Suriye'ye sığınan Filistinli mülteciler tarafından kuruldu. Bu mülteciler, 1948 yılında İsrail'in Filistin topraklarında kurulduğu tarihten beri Irak'ta yaşıyorlardı. Şimdi ise Suriye ile Irak arasındaki sınırda yaşam mücadelesi veriyorlar. Gurbet içinde gurbeti yaşıyorlar.

Kampta 660 mülteci kalıyor. Kamp çölde olduğu için özellikle geceleri hava sıcaklığı eksilere iniyor. Mülteciler bu nedenle ısınma problemi yaşıyor. Özellikle çöl fırtınalarında büyük sıkıntı yaşıyorlar. Birçok ailenin bu fırtınalarda çadırları yıkılmış.

Kampta elektrik jeneratörlerle sağlanıyor. Derme çatma bir çadır okul olarak kullanılırken, acil durumlarda insanlara sağlık hizmeti verebilecek bir sağlık kliniği bulunmuyor. Kampta barınan insanların su ihtiyaçları da dışarıdan getirilen tankerlerle sağlanıyor.

Filistinli mülteciler, Birleşmiş Milletler "mülteci statüsü" vermediği için kampın dışına çıkamıyorlar. Bu yüzden Şam'a veya başka bir bölgeye gidip çalışmaları yasak. Ancak hastaları olduğu zaman kamptan dışarı çıkabiliyorlar. Bu mülteci ailelerinin her biri Irak'ta bir yakınlarını kaybetmiş. Acı üstüne acı yaşadıkları her hallerinde belli oluyor. Mültecilerin yaşadıkları dram yürekleri yakıyor. Onlar, kamptan kurtulmak için bir ülkenin kendilerini vatandaş olarak kabul etmesini bekliyorlar.

İHH İnsani Yardım Vakfı


Adres: Büyük Karaman cd. Taylasan sk. No:3 Pk. 34230 Fatih / İstanbul


Telefon: +90 212 6312121 Faks: +90 212 6217051


Web: www.ihh.org.tr E-mail: info@ihh.org.tr


--
Blog Adresim
http://sivilinisiyatif.blogspot.com
-------------------------------------------------------------------------
İster Mermi Kullansın, İster Oy Pusulası,
İnsan iyi nişan almalı, kuklayı değil kuklacıyı vurmalı...
-------------------------------------------------------------------------

MALCOLM X'İN AZİZ HATIRASINA (Son Günleri/Suikast):
http://www.youtube.com/watch?v=Vf8_oZf7nRo#GU5U2spHI_4

--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..
Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.