9 Mart 2008

Türkmeneli'nin Dünü, Bugünü

Türkmeneli'nin Dünü, Bugünü

Resul Kürşat Şahsi


Ülke güvenliği bir ülkenin siyasi sınırları dâhilinde değil, ülke sınırları dışında başlar. Başta ABD olmak üzere birçok ülke bu güvenlik desturu ile hareket etmekte, sınırlarından kilometrelerce uzakta bulunan ülkelerde faaliyet göstermektedirler. Söz konusu Türkiye Cumhuriyeti, son büyük Türk Devleti olunca elbette ki aklımıza sınırlarımız dışındaki başka devletlerin bayrağı altında yaşayan, ancak büyük Türk Milleti'ne mensup Türkler gelmektedir. Biz bu yazımızda, sınırlarımızın hemen dışında, misak-ı milli sınırlarımız dâhilinde yaşayan Kerkük, Musul, Erbil, Süleymaniye, Telafer Türklüğünü, Irak Türklüğünü inceleyeceğiz.

Bölge, I. Dünya Savaşı sonlarına kadar Batılı kaynaklarda genellikle, Irak'tan ayrı olarak, yukarı "El-Cezire" bölgesi içinde gösterilmekteydi. I. Dünya Savaşı'ndan sonra ise bölge, siyasî sebepler yüzünden, bir başka deyişle İngiltere'nin menfaatleri gereğince, Irak'ın parçası olarak kabul edildi ve öyle tanımlandı. Bu tanımlamanın günümüzde de geçerli olması benzer menfaatlerle ilgilidir.

Yazının Devamını Bağlantıdan Okuyabilirsiniz..

http://www.haberdokuz.com/resul-kursat-sahsi/turkmenelinin-dunu-bugunu.html
--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..

Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.