15 Mart 2008

Www.Muhabbetullah.Com DOKKA HAMADOVİCH UMAROV-ÇEÇENİSTAN CUMHURBAŞKANI

Emri Dokka Umarov'dan yeni açıklama

Yayınlama zamanı: 2 Mart 2008, 20:25

Geçen hafta rus basın organları Çeçenistan'da mücahidler arasında para yüzünden bir anlaşmazlık çıktığını ve bu anlaşmazlık yüzünden Askeri Emirin birinci yardımcısı olan Komutan Muhennedi Çeçenler tarafından öldürüldüğünü açıklanmıştı.

Kafkasya Emirliği Emiri Abu Usman (Dokka Umarov) bir video mesajını yayınlayarak rus işgalcilerin istedikleri şeylerin gerçek olmadığını ortaya koydu. Dokka Komutan Muhanned ile birlikte bir görüntü çekerek: "İştte Ben ve iştte ensarlardan kardeşimiz komutan Muhenned" diye Rus yalanını ortaya çıkardı.

Emir Dokka konuşmasına şöyle devam ediyor: "Bizler kafirler gibi para pul için birbirimi öldürmeyiz. Biz sadece Allah yolunda öldürürz ve Allah yolunda ölmeyi de seçeriz. Kardeşlerimizin arasında hiç bir ayrıcılık sözkonusu değildir." dedi. Rus işgalcilerin ve işbirlikçilerin Şubat ayın sonuna kadar dağlarda tek mücahid bile kalmayacaktır şeklindeki açıklamalara değinen Dokka şunları söyledi: "Bugün 15 Şubat 2008. Ben sizlere söz veriyorum sadece Çeçen dağlarında kışı geçiren 1000 mücahid var. Bu bin mücahid iman dolu davaya sadık ve Allah yolunda canını vermeye hazır dır. Böyle niyetli olan 1000 mücahid Kafkasya'yı hatta tüm Rusya'yı ters çevirecek güce sahiptir inşaallah." dedi. Kavkaz Center


Dokka Umarov: ''Zafer sadece sabırlı olanlara gelir''
Yayınlama zamanı: 26 Şubat 2008, 15:16
Esirgeyen ve Bağışlayan Allah'ın adıyla!

Dünyaların Efendisi Yüce Allah'a şükürler olsun. Onu överiz, bize yardımcı olması için Ona yöneliriz, ondan bizi affetmesini isteriz ve bizim kötü ruhlarımızdan ve kötülüklerden ona sığınırız.

Allah'ın doğru yolu koydu insanı hiç kimse bu yoldan saptıramaz ve Allah'ın doğru yoldan saptırdığı insanı hiç kimse tarafından doğru yola koyulamaz.

Esirgeyen ve Bağışlayan Allah'ın adıyla! Yüce Allahımıza kendi doğru yolunda bizi Cenneti kazanmak için Cihadı ile ödüllendirdiği için şükürler olsun!

Ben şehadet ederim ki Allah'tan başka ilah yoktur ve ben şehadet ederim ki Hz. Muhammed O'nun kulu ve Resulüdür.

Ve sonra:

Sevgili kardeşlerim ve bacilarım

"Ey iman edenler! Allah'a karşı gelmekten nasıl sakınmak gerekiyorsa öylece sakının ve siz ancak müslümanlar olarak ölün." (3:102).

29 Safer 1363 (23 Şubat 1944) yılında Çeçen ve İnguş halklerı kendi tarihlerinde en zor dönemlerinden birini yaşamışlardı. Bu tarihte Çeçenler ve İnguşlar Merkezi Asya ve Sibiryaya sürgüne gönderilmişti. Daha sonra bizim Balkar ve Karaçaylarda sürgüne gönderildi.

Bu tarih üzerinden onlarca yıl geçti - Hicre takvimine göre 66 yıl ve Gregoriyen takvimine göre 64 yıl geçti. Sürgünün yıldönemi biz yeni savaşında karşılıyoruz.

Düşman hala aynı düşman olarak Çeçen halkının karşısında durmaya devam ediyor. Düşman ve düşmanın amaçları hiç değişmedi. Eskisi gibi müslümanlara karşı kullanılan esas silah jenosittir. Her defasında en kurnaz ve sinsi metotları kullanıyorlar. Pis düzenlerin ahlakların yaygınlaşması fiziksel yöketmeye ile eşlik ediyor. İlk olarak azgın ataklar dinimiz İslama yapılmaktadır. Düşmanımız biliyorki İslam bizim mesnetimizdir ve güç aldığı kaynağımızdır. Kafirler İslam dinin uygarlığımızın ve özgürlüğümüzün temeli olduğunu iyice anladılar ve bundan dolayıda İslam'ı kendilerine direkt düşman olarak benimsediler. Tüm bu olumsuzluk ve baskılara rağmen Cihad devam etmektedir, müslümanlar eskisinden daha güçlü daha imanlı olarak düşmanın karşısına dikildi. Başlattığımız cihadımızda Yüce Allahın desteğini daha fazla hisstemeye başladık. "Ey iman edenler! Sabredin. Sabır yarışında düşmanlarınızı geçin. (Cihat için) hazırlıklı ve uyanık olun ve Allah'a karşı gelmekten sakının ki kurtuluşa eresiniz." (3:200) Yüce Allah'ın bu emrine karşılık biz sabırla ve yorulmayarak cihadımıza devam ettiğimizi bildiriyoruz. Çeçen İçkeriya Cumhuriyeti kurucu Devlet Başkanı Cevher Dudayev'in 23 Şubat 1994'de yayınladığı özel bir kararla Çeçen millet bu günü yas diğil Yeniden Diriliş Günü olarak ilan ettiç Bu adım müslümanların perişan olamaya hak olmadığı ve savaşın ancak kızıştığını göstermek için yapıldı. Zafer ise sabırlı olanlara gelir. Yaşamış olduğumuz ve bugün yaşadığımız olaylar Yüce Allahın iradesince olmaktadır, biz ise daha iye umit ediyoruz. "Andolsun ki sizi biraz korku ve açlıkla, bir de mallar, canlar ve ürünlerden eksilterek deneriz. Sabredenleri müjdele. Onlar; başlarına bir musibet gelince, "Biz şüphesiz (her şeyimizle) Allah'a aidiz ve şüphesiz O'na döneceğiz" derler. İşte Rableri katından rahmet ve merhamet onlaradır. Doğru yola ulaştırılmış olanlar da işte bunlardır." (2:155-157) Müslümanlar zaferin Allah'ın izni ile olacağını bilirler. Büyüklük ve güç yalnızca Allah'ındır. Ne Rusya, ne Birlişmiş Milletler, ne Amerika ve nede NATOdur. "Münafıklara, kendileri için elem dolu bir azap olduğunu müjdele. Onlar, mü'minleri bırakıp kafirleri dost edinen kimselerdir. Onların yanında izzet ve şeref mi arıyorlar? Halbuki bütün izzet ve şeref Allah'a aittir." (4:138-139) "Onlar sizi gözetleyip duran kimselerdir. Eğer Allah tarafından size bir fetih (zafer) nasip olursa, "Biz sizinle beraber değil miydik?" derler. Şayet kâfirlerin (zaferden) bir payı olursa, "Size üstünlük sağlayıp sizi mü'minlerden korumadık mı?" derler. Allah, kıyamet günü aranızda hükmünü verecektir. Allah, mü'minlerin aleyhine kâfirlere hiçbir yol vermeyecektir." 4:141) Allah sabırla kendisine kulluk edenlere ve sabırla cihad edenlere zaferi nasip edecektir. Kafkasya Emirliği Amiri, Abu Usman (Dokka Umarov)






DOKKA HAMADOVİCH UMAROV

13 Nisan 1964 yılında Şatoy bölgesinin Harsenoy köyünde doğdu. Çeçenlerin Mulkoy soyundandır. İnşaat konusunda yüksek tahsil gördü. Evli ve altı çocuğu var.


Dokka Umarov, her iki Rus-Çeçen savaşının da aktif katılımcısı. Birinci Rus-Çeçen savaşında daha sonra alaya çevrilen 'Borz' adlı özel bir taburun komutasını yaptı. Rus işgalcileri ile yaptığı mücadelelerinde göstermiş olduğu kahramanlıklarında ötürü Çeçenistan İçkerya Cumhuriyeti'nin "Halkın Şerefi" ve "Halkın Kahramanı" ödüllerine layık görüldü, ayrıca Cumhurbaşkanı Cevher Dudayev tarafından bir silahla ödüllendirildi. Birinci Rus-Çeçen savaşını Dokka Umarov, Çeçenistan İçkerya İçişleri Ordusu Tugay Generali rütbesi ile bitirdi.

Savaş sonrasında, 1997 yılında Dokka Umarov, Cumhurbaşkanı Aslan Mashadov tarafından Çeçenistan İçkerya Cumhuriyeti Güvenlik Konseyi Başkanı olarak atandı ve bu görevi 2005 yılına kadar, yani Cumhurbaşkanlığı yardımcılığı görevine kadar devam ettirdi.

Dokka Umarov, Cumhurbaşkanı yardımcılığı görevine Cumhurbaşkanı Abdulhalim Sadulayev'in emri ile (No. 012/ 02.06.05) atandı. Bu görevinin yanı sıra Sadulayev'in görevlendirmesi ile Çeçenistan İçkerya Cumhuriyeti Milli Güvenlik Servisi Müdürü de oldu. 2001 yılından bu güne Dokka Umarov, halen Çeçenistan İçkerya Cumhuriyeti İçişleri Ordusu Batı Cephesinin komutanı.


Rus işgalcileri ile yaptığı savaşlarda birkaç kez yaralandı, aynı zamanda yüzünde mermi yarası var.

Rus-Çeçen savaşlarında Rus askerleri ile mücadeleleri esnasında Dokka Umarov'un iki kardeşi Musa ve İsa hayatlarını kaybetti. Dokka Umarov'un bir çok yakını, aynı zamanda kucağındaki bebeği ile eşi Rus işgalcileri ve hainlerınce rehine olarak kaçırıldı. 4 Mayıs 2005 gecesi işgalciler tarafından kaçırılan Dokka Umarov'un babasından halen hiçbir bilgi alınamıyor.

Dokka Umarov Çeçenistan İçkerya Cumhuriyeti askeri ve siyasi tecrübesi olanlardan biri. Çeçenistan İçkerya Cumhuriyeti vatandaşları ve direnişçiler arasında yüksek bir otoriteye sahip.

17 Haziran 2006 da Çeçenistan İçkerya Cumhuriyeti 4 ncü Cumhurbaşkanı Abdulhalim Sadulayev'in, Argunda şehit (inşa Allah) düşmesinden sonra Cumhurbaşkanı oldu.


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
http://www.muhammediler.com
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.