T a r a f s ı z D e ğ i l i z

Adı Konmayan Ekonomik Kriz

Adı Konmayan Ekonomik Kriz

Hüseyin Akar
Muğla Ticaret Borsası
Genel Sekreteri
2008 yılının başından itibaren ABD ekonomisinde kriz yaşandığı, yaşanan bu krizin bir çok ülke ekonomisini, özellikle ekonomisi pamuk ipliğine bağlı bizim gibi ülkeleri etkileyeceği, gazetelerde ve televizyonlarda ekonomistler tarafından dile getirildi. Tedbir alınması, alınmadığı taktirde büyük sıkıntıların yaşanacağı yazıldı söylendi ve uyarılar yapıldı. Yapılan bu uyarılara karşı hükümet ve ekonomi kurmayları, bunlar felaket tellalı, ABD deki kriz bizi etkilemez, bizim ekonomimiz sağlam temeller üzerinde, endişeye mahal yok dediler.
Peki, gerçekten ABD de yaşanan ekonomik buhran ülkemizi etkilemez mi? Gerçekten endişeye mahal yok mu? Bazıları felaket tellallığımı yapıyor, yoksa hükümet ve kurmayları bizimi kandırıyor? Kimin yalan söylediğini anlamak için halkın arasına girip araştırmak, çiftçiyi, esnafı, tüccarı ve tüketiciyi dinlemek ve bazı göstergelere bakmak gerekir.
Geçen hafta işim nedeniyle Aydın ve İzmir'e gitmiştim. Girip çıktığım yerlerde esnaf ve tüccarla konuştum. İşler nasıl, alış veriş oluyor mu diye sorduğumda aldığım cevap Muğla, Aydın ve İzmir de hep aynı. Çoğu zaman siftah etmeden dükkanı kapatıyoruz. Senetlerimiz, çeklerimiz ödenmiyor, bizde borçlarımızı ödeyemiyoruz, adı konmayan, yok denilen krizi yaşıyoruz diyorlar. Geçmiş yıllarda krizin adı vardı ama alış verişte vardı, çok şükür kazanıyorduk, şimdi ise hiç iş yok, alış veriş tamamen durdu diyorlar.
Yazının Devamına Aşağıdaki Bağlantıdan Ulaşabilirsiniz..


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..

Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.