10 Nisan 2008

Baran Dergisi 66. Sayı Çıktı!




66. Sayı Çıktı!..
Bayinizden İsteyiniz...


Savaş Büyük Doğu'yla Emperyalizm Arasında!

Baki AYTEMİZ
"Küresel saldırı, Allah'la konuştuğunu ve emirler aldığını söyleyen Bush'un önderliğinde, asıl hedefi Büyük Doğu coğrafyası olan bir Haçlı taarruzuyken, bu küresel saldırıya karşı direniş ve millî mücadele seferberliği her ne kadar "mahallî-ulusal"mış gibi gözüküyor olsa da, küreseldir!"

Devamı BARAN Dergisi 66. Sayıda... 66. Sayı Tüm Bayilerde!

TOKİ Evleri mi? Yoksa ANZAK Mezarlığı mı?
TOKİ AB Finansmanıyla Haç Dikiyor!

Anadoluhaber
"Balıkesir Belediyesi tarafından TOKİ'ye yaptırılarak vatandaşa satılan evlerin çatılarındaki HAÇ işaretleri gündeme bomba gibi düşerken 25 nisan 1915'te ANZAKLAR'ın "Türk lokumu yiyeceğiz " diyerek Gelibolu'ya çıkarma yapmalarının ve onların isimlendirdiği "ANZAK GÜNÜ" arefesinde bu emperyalist sürülerine Toki evlerinin üstünde yer alan haç sembolü ile adeta bir dostluk mesajı verilmektedir... Dinlerarası diyalogda bu olmalı!

Halbuki Haç'larını dikmeye geldikleri Anadolu Topraklarındaki müslümanların tokatını yiyerek de dize getirilen bu soytarı ve barbar ruhlu ANZAKLAR'a Yine bu toprakların gerçek sahipleri -"bu topraklara o kanlı ve sömürücü 'HAÇ' larınızı dikemezsiniz "diyerek cevap vermişti Çanakkale'de..."

Devamı BARAN Dergisi 66. Sayıda... 66. Sayı Tüm Bayilerde!


Teklif Var... Israr da...
Av. Güven YILMAZ
"500 yıl kılıcını elinde tutan Türkiye'de bozulması ile Filistin'de, Afganistan'da, Keşmir'de, Sudan'da, Irak'da velhasıl her yerde alt üst olan İslâm'ın, ancak Türkiye'de düzelirse her yerde sağlığa kavuşabileceğine ait İlahi ihtar doğrultusunda belirtmek gerekirse;

"Evvela şahsına, sonra da bütün Doğu alemini kurtarması, daha sonra da çepeçevre yeryüzüne ve insanlık kadrosuna sahip bir kurtuluş ifadesine varması için Türk milletine gereken tek yol, en girift, en mahrem ve en iç kavranışiyle İSLÂMİYET'tir."

Devamı BARAN Dergisi 66. Sayıda... 66. Sayı Tüm Bayilerde!

Irak'ta Yağma!
Cumali DALKILIÇ
"Irak'taki ihanetleri kaydederken bu ihanetlerin tüm İslâm âlemine karşı yapıldığı unutulmamalı. Başta Türkiye olmak üzere Irak'ı hedef alan saldırılarda komşu ülkelerin yönetiminde yer alanların, meclislerinde bulunanların, işadamlarının, sosyal kuruluşların, ilgili ve yetkili, yapılan ihanetlere engel olmayanların hepsi suçludur.

Siyasî, askeri, ticarî ikili-gizli anlaşmalar. Amerika'nın, ilgili ülkelerin siyasî, askeri, ekonomi yetkilileriyle yaptığı görüşmelerde ele alınan hususlar..."
Devamı BARAN Dergisi 66. Sayıda... 66. Sayı Tüm Bayilerde!

Bir de Bunu Dinle Recebim!
Ali ACAR
"Beklenmekte olan kriz dalgası henüz Türkiye'yi vurmadı. Fakat vursa da vurmasa da 2008 makro ekonomik hedeflerin tutmayacağı gün gibi aşikâr. Büyüme hızı yavaşladı, %5 büyüme hedefinin tutturulması muhâl. Dışarıdan gelen para faize yatıyor. Yatırım hak getire. "Açılan yeni iş yerlerinden bahsedilmiyormuş da hep kapanan iş yerleri söyleniyormuş." Sen istihdam oranlarından haber ver. İşsizlik her geçen çığ gibi büyüyor. Düşük kur-yüksek faiz politikalarının sonu olmadığını artık görmen gerek. Belki biraz da Arap sermayesinin Petro-dolarlarla idare edebilirsin. Ama sonunda duvara toslaman mukadderdir Recebim!.."

Devamı BARAN Dergisi 66. Sayıda... 66. Sayı Tüm Bayilerde!

"Cambaza Bak" Yada AKP'nin Kapatılması
Sezai KIRLANGIÇ
"AKP kapatılacakmış. Sebeb; Laikliğe aykırı fiillerinden dolayı. Güldürmeyin adamı Allah aşkına… Laikliğe aykırıymış… Neresi aykırı… Daha düne kadar siz suçlamıyor muydunuz adamı… Avrupa birliğine memleketi peşkeş çekiyor diye… Adam o biçim Amerikancı, AB'ci…"
Devamı BARAN Dergisi 66. Sayıda... 66. Sayı Tüm Bayilerde!

-------------------------------------------------------------
Salih Mirzabeyoğlu: İNSAN
-------------------------------------------------------------

Röportaj:
Ekonomist Yazar Uğur CİVELEK:
Türkiye
Şu ân Tam Bağımlı,
Dünyada
En İyi Sömürülen Ülkelerden Biridir!!

"Yani sömürge politikası…
Tabiî ki!..

Türkiye tam sömürgedir?
Aynen öyle!.. Türkiye şu an tam bağımlı bir ülkedir. Dünyada en iyi sömürülen ülkelerden biridir. Nereye gidiyoruz diye sorulursa, Afrika ülkelerine bakın!.. Biz artık "Muz Cumhuriyeti" olma yolunda hızla ilerliyoruz.

Bu arada Maliye Bakanı, Avrupa'da "yılın maliye bakanı" seçiliyor.
"Siz bana çok para kazandırın, ben de sizi yılın maliye bakanı seçeyim..." (Gülüşmeler…) Türkiye'ye dikkat edin! Merkez Bankası Başkanı 90'ların ikinci yarısında hep "yılın bürokratı" seçilmiştir. Eğer o gün kriz yaşanmışsa eleştirilmiştir. Haa!.. Buradan bağlantıyı yapalım. Türkiye 1988 sonrasında para politikasını şöyle değiştirdi: Döviz kuru baskı altında tutulacaktı. Enflasyon çıpası olacaktı. Herkese denecekti ki, Türk lirasında durursan iyi getiri elde edersin. En kötü durumda bile enflasyonun 20 puan üstünü vereceğim sana… Bankalarımız böyle yaptılar. Bankacılıkta büyük bir değişim yaşandı 1988 sonrasında… Bir kısmı şube kapattı, Halk Bankası'na döndü. Diğerleri kendini ona göre ayarladı. Ayarlayamayanlar oldu; ama bankacılık çok zorlu bir sürece girdi. 4 Şubat 1988 kararlarıyla faizler yükseltildi. Para kazanmak mı istiyorsunuz? Faaliyetten para kazanmak için çırpınmayın, uğraşmayın. Üretime de kafa yormayın. Dışarıdan borç alacaksınız, döviz. Bunu Türk lirasına çevireceksiniz. Hazine bonosuna yatıracaksınız. "Faaliyet dışı" para kazanacaksınız. Bunu yapamayanlar sermayeyi eritip, tüketecekler."
Devamı BARAN Dergisi 66. Sayıda... 66. Sayı Tüm Bayilerde!


Kurbağa Keyfiyetinde Bir Hayat
"Arvas"
"Yüzyıllardır yapılamayan yapıldı, Müslümanlar kurbağa keyfiyetinde bir hayata mahkum edildi... İçinde yüzdükleri suyun zamanla kaynayıp, bedenlerini yok edeceğini anlayamadan ölüp gidecekler... Tabii buna seyirci kalıp sessizce olanları izlemek hiçbir şuurlu Müslümana yakışmaz... Sonuçta kaynayan suyun içinde hepimiz varız..."

Devamı BARAN Dergisi 66. Sayıda... 66. Sayı Tüm Bayilerde!

Lâleleri Seyir Zevki ve "Mekanik İnsan"
Kâzım GÖKBAYRAK
"Modern hayat tarzında evi-işi-dişi arasında sıkışmış hayatımız israf değil mi?.. Hayat koşturmacası diye ömrümüzü tüketiyoruz bu israf değil mi?.. Yediklerimizin yarısını yemesek de hayatımızı idame ettirebiliriz? Bu yediklerimiz israf değil mi?.. Hormonla yiyecekler de bu tüketim fazlalığından ileri geliyor. Hem kendimize hem de ihtiyaç sahiplerine yazık değil mi? Zarar üstüne zarar... Evimizdeki mobilyaların yarısı israf değil mi?.. Vaktimizi değerlendirmenin değil de keyifle geçirmenin hesaplarını yaparak müthiş zaman israfı içinde değil miyiz?.. Televizyon karşısında ya da internet karşısında anlamsız takılmalarımız israf değil mi?.. Faydalı zor varken faydasız kolaya sapmamız israf değil mi?"

Devamı BARAN Dergisi 66. Sayıda... 66. Sayı Tüm Bayilerde!

Umut'um Uçarken...
Bülent TEKİN
"Hayat her şeye karşın devam ediyor. Biz çocuklarımızı annemizden çok sevmedik mi? Çocuğumuz da bizi sevmeyecek ve belki de o, çocuğuna haykıracak. Kim bilir? Kendimi çok komik, acımasız bir paskal kalıbı içinde sevinen(!) hissediyorum, tiksiniyorum. Çocuklar gibi ağladığımı bir gören olmasın, bu iğrençliğin acısını belki bir Tanrı canı için duyumsayabilir. Ve belki de bu acıyı insanı kölelikten özgürlüğe, oradan da olgun bir kişiliğe ulaştıran bir derviş duyumsayabilir. Alçak gönüllülükle iradeyi tam egemen kılan, özgürlüğü ise tutsaklık zincirine takmadan ruhuna işleyen adamlar…"

Devamı BARAN Dergisi 66. Sayıda... 66. Sayı Tüm Bayilerde!

İbrahim GÜLŞEN (Gezgin'in Not Defteri): Tatlı Para

Dünya Basınında İlk Defa: Ebedî Irak Devlet Başkanı Şehid Saddam Hüseyin'in Amerikan Halkına Mektubu

BARAN HABER:
- "Hukuk"un Sorgun Macerası
- AKP'nin İktisat Mucizesi

PANORAMA:
- Silâhlar Çekildi
- Bir El Kaide Operasyonu Daha
- Fransa'da Müslüman Mezarlığına Saldırı
- Fuller: Türkiye'yi Kaybettik
- Uzlaşma ve Kavga
- Kars'ta Tecavüz Çetesi
- Fettoş Bir Müddet Daha Dönemeyecek
- Kırmızı Çizgiler Bir Kez Daha Tepelendi

İslâm Dünyası:
- IRAK İSTİKLÂL SAVAŞI
- Direniş Günlüğü
- Yahudi Bakan Hedef Oldu
- Sadr Savaşı'nda Coniler Ölmeye Başladı
- NATO Dağılıyor


Kültür-Sanat:
BARAN Kültür-Sanat: "Şehir Gerillası" Olarak Bir Sanatçı: BANSKY
"Banksy, 2001 yılında Soho sokaklarına omzuna bir roketatar yerleştirerek boyadığı Mona Lisa çalışmasında ya da 2003 temmuz'unda Londra'nın Westway otobanına Rodin'in Düşünen Adam heykelinin bir kopyasını başına bir trafik konisi ekleyerek sergilediğinde öncü sanat geleneği isyancı yanını devam ettiriyordu. Kutsanarak içi boşaltılan klasik sanat eserleri, Banksy'nin yabancılaştırma yöntemiyle yeniden kitlelerle buluşabiliyordu. "
Devamı BARAN Dergisi 66. Sayıda... 66. Sayı Tüm Bayilerde!
Ergun OYMAK (Hikâye): Saklı Mâzi
- Fotoğraf Sergisi
--

-----------------------------------------------------------------

"HAKİKATİN HATIRI ,DOSTUN HATIRINDAN ÜSTÜNDÜR"
(HZ ALİ ra.)
--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..
Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.