29 Nisan 2008

BÖLÜCÜLÜK mü ÇOĞULCULUK mu?

BÖLÜCÜLÜK mü ÇOĞULCULUK mu?


[16 Şubat 2008 tarihinde Uiportal'da yayınlandı.]

Bu ülkede para kazanmanın, popüler olmanın, siyasete atılmanın(!), alkışlanmanın, reytingleri toplamanın en kestirme yolu bölücülük yapmaktır. Kanıt: yakın tarihte Türkiye'de yayınlanan gazete manşet ve haberleri.

Yıllardır ülkemin beli doğrulmaz çünkü, asıl tehlikeli ve kolay olan bölücülük olsa da bu fitnelere alet olmak daha kolay olmuştur. Çıkar grupları ülkemizde her an olması gereken krizden beslenmektedir çünkü. Kapı komşuları olan X ve Y kişilerinden biri solcu diğeri sağcıdır; bu kaos demektir. Aynı apartmanda oturan X ve Y kişilerinden biri Türk diğeri Kürt'tür; bu da bir kaos sebebidir. Ve aynı bölümün iki öğrencisi: X ve Y kişilerinden biri başörtü takmakta diğeri takmamaktadır; bu da bir kaos sebebidir.

Yıllardır ülkemizde krize neden olan medyaya anlatılması gereken şudur: Bunlar aslında birer bölücülük "aleti" değil; aksine demokrasinin temel araçlarından olan "çoğulculuğun" en güzel somut örnekleridir. Ve demokrasiyi savunan herkesin temel insan haklarına saygı duyması ve farklılıkları bir "korku nedeni" haline getirmemelidir.

Son birkaç haftadır kopan başörtü yasağına ilişkin olaylar işte bu çoğulculuğun hazmedilmediğini göstermektedir. Aslında kazanan ne başörtülüler ne de bu başörtü yasağını savunanlardır. Her halukarda bölücülüğün kazanacağından emin olmalı herkes!Ancak buna fırsat vermemek elimizdedir. Türkiye'nin kalkınmasının önündeki en büyük engel olan bu bölücülük nedenlerine artık yol vermemek gerek.

Medya bu bölücülüğü tetikleyen, destekleyen ve her türlü kaosa hizmet eden yegane "örgüt"tür. Eğer imha edilmesi gereken bir yasadışı, ahlakdışı, birlik-dirlik dışı bir örgüt varsa o da ülkemizde kendine bir kürsü kurmuş ola medyadır. Düşünüyorum da, farklılıkları fırsata dönüştürme, bu farklılıklarla çoğulcu ama asayiş çerçevesinde, birbirlerinin temel insani haklarına saygılı, ülkesi için çalışan ve kriz ortamından beslenmenin en büyük ihanet sayıldığını doktora tezini bile hırsızlık yaparak yazmaya çalışanlara nasıl anlatabiliriz? Ya da dini inançları gereği başörtüsü taktığını söyleyenleri emperyalist olmakla bir tutan zihni muhatap almanın sabrını hangi vatan evladına öğütleyebiliriz?

En yoğun gündem maddesinin başörtüsü olmasının nedeni de işte bu kriz odaklarına yine gün doğmasındandır, onlar bu güneşin batmasını asla istemezler. O yüzden mümkün olduğunca o cılız kollarıyla bu kaos güneşini tutmak isterler ancak dışardan desteğe olan her ışık kaynağının gücünün bir gün biteceğini unutmamalılar!



--
-------------- Bu İleti Hakkında Bilgi ------------
Bu iletinin taciz olduğunu düşünüyorsanız, aşağıdaki adresi kullanarak Google Gruplar çalışanlarını uyarabilirsiniz. Bu okuyucuya saygımın gereğidir.

http://groups.google.com.tr/groups/abuse?url=http%3A%2F%2Fgroups.google.com.tr%2Fgroups%2Fprofile%3Fenc_user%3DO6-otxYAAAB44mLrU7A9ToPSmo6Y7_Gbo4cocwWvDVg2RHsu8f1bCg%26&_done=%2Fgroups%2Fprofile%3Fenc_user%3DO6-otxYAAAB44mLrU7A9ToPSmo6Y7_Gbo4cocwWvDVg2RHsu8f1bCg%26&
--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..

Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.