T a r a f s ı z D e ğ i l i z

Bölükbaşı’nın ilginç görüşü: Ulusalcıların milliyetçiliği konjoktürel!


MHP milletvekili ve emekli büyükelçi Deniz Bölükbaşı, emekli subayların (TESUD) MHP'nin başörtüsü konusunda AKP'ye destek vermesinden hayal kırıklığı duymasına tepki gösterdi. Taraf gazetesinin kendisiyle yaptığı söyleşide ulusalcılık ile milliyetçiliğin iki ayrı şey olduğunu söyleyen Bölükbaşı, ulusalcıların milliyetçiliğinin ise konjoktürel olduğunu belirtti.
Bölükbaşı'nın bu değerlendirmesi dikkatlerden kaçmış gözüküyor.

Ulusalcıları özünde milliyetçi kabul etmeyen bu yaklaşım, bir diğer ifadeyle onların zoraki milliyetçi olduğunu söylemeye çalışıyor. Zira "Amerikancı" kabul ettikleri AKP iktidarında onlara milliyetçi olmaktan başka bir seçenek kalmamış bulunuyor.

Öyleyse eğer AKP iktidarı millici politikalar izliyor olsaydı ulusalcılar da bu kez Batıcı olacaklardı.

Bölükbaşı'nın yaklaşımı gerçekten çok ilginç ve çok esaslı. Medya neden bu görüşü yeterince tartışmadı bilinmez.

Ayrıca bu değerlendirmesiyle MHP içinde Bölükbaşı-Aktan rekabetinde de Bölükbaşı'nın öne geçtiği görülüyor.

Başörtüsü yasağını üniversitelerde kaldırmayı amaçlayan AKP-MHP girişimine tepki gösteren Gündüz Aktan, parti içinde diğer dışpolitika uzmanı olan Deniz Bölükbaşı'nın olumlu tavrı karşısında kenara itilebilir.

Süreç, Aktan'ın değil Bölükbaşı'nın hızla MHP'yi temsil eden isimlerin başında gelmeye başladığını gösteriyor.

Bölükbaşı'nın son çıkışıyla MHP'nin yeni politik tavrı konusunda çok önemli bir açılım getirdiğini söylemek mümkün. 28 Şubat sürecinde 1999'daki iktidar ortaklığıyla muhafazakar kesimlerin tepkisini çeken ve 2002 seçimlerinde belki de bu yüzden Meclis dışında kalan MHP, 2007 seçimlerinden sonraki tutumuyla kaybettiklerini hızla geri kazanıyor.

Ulusalcı kesimler ile arasına mesafe koyan MHP, kendi milliyetçiliğini bürokratik elitin ulusalcılığından ayırarak halka yakın, derin oluşumlara uzak durduğunu kanıtlamaya çalışıyor.

Bunu yaparken ulusalcıların konjoktürel milliyetçi olduğunu söyleyerek de aslında bu kesimlerin milliyetçiliğinin özde değil sözde olduğunu öne sürmüş oluyor.

Bölükbaşı'nın bu son açıklamasıyla MHP'nin yeni bir aşamaya girdiği bile söylenebilir.

Türkiye'de iki partili sistemin konuşulmaya başladığı bir sırada bu sistemin ikinci partisi olmaya hazırlandığı anlaşılan MHP, bunun yolunun ulusalcıların temsil ettiği bürokratik elitten kopuşla olabileceğini düşünüyor gibi gözüküyor.

--
Türk Milletinin üzerine çökmüş karabasan giderek çözülmekte ve zayıflamaktadır. Hainlerin planları bozulmakta, figüranları sürekli açığa düşmektedir. Milletin rağmına sürdürülen derin yolculuk sona yaklaşmıştır. Millet artık egemenliğine, iradesine sahip çıkmaktadır.

http://dava-vatan.blogspot.com/
--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..
Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.