27 Nisan 2008

Dağlıca'da tartışılan yılbaşı

12 askerimizin şehit olduğu baskının ardında yapılan içkili eğlence görüntüleri kamuoyunu derinden sarsacak..
PKK tarafından 21 Ekim 2007'de Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde sınıra yakın Dağlıca Taburu'na yapılan haskında 12 er şehit olmuş, sekiz er de kaçırılıp 14 gün sonra Türkiye'ye getirilmişti.

BASKINDAN 10 HAFTA SONRA

Baskında şehit düşen Mehmetçiklerimiz kamuoyunda büyük bir üzüntüye neden olmuş ve Türkiye'nin dört bir yanından binlerce kişi gözyaşları arasında şehitleri uğurlamıştı.

Baskından 10 hafta sonra Tabur Komutanı Kurmay Yarbay Onur Dirik'in katıldığı yılbaşı partisinde kameraya kaydedilen görüntüler herkesi şaşırttı.

DAVULLU ZURNALI EĞLENCE

Yarbay Dirik ve komuta kademesindeki bazı askerlerin katıldığı yılbaşı eğlencesinde Dirik, boynuna astığı davulu çalıp, göbek atıyor. İçkilerin su gibi aktığı gecede Dirik'in de aralarında olduğu konmutanlar saatler boyunca dans edip göbek atıyor. Toplam 45 dakikadan oluşan kamera kaydı, Dağlıca baskınından 69 gün sonra taburda yapılan yılbaşı eğlencesine ait. Eğlenceye katılan askerlere hediye edilmek üzere çekildiği tarih ve çeşitli yazılarla montajlanarak hazırlandığı anlaşılan kamera görüntülerinde, askeri kanunlara göre yasak olmasına rağmen Yarbay Onur Dirik başta olmak üzere, komutan ve erler taburda içki içiyor. Görüntülerden, gecenin sonuna doğru askerlerin oldukça sarhoş oldukları açıkça anlaşılıyor.

MEDYANIN TAVRI ELEŞTİRİLMİŞTİ

Dağlıca baskınının ardından bazı televizyonlarda eğlence programlarına ara verilmediği gerekçesiyle şiddetli biçimde eleştirilmişti. Konu TBMM'nin gündemine de gelmiş ve RTÜK televizyon kanallarını uyarmıştı. Baskının ardından bir çok organizasyon iptal edilmiş, bazı konser ve eğlence programları şehitlerimize saygı amacıyla iptal edilmişti.

HEP BÖYLE DEĞİLİZ

Elinde votka şişesi olan bir başka asker ise "Bunu (kamera kaydını) sivilde izleyen arkadaşlar yanlış anlamasın. Sadece yılbaşında yaptık bunu. Kesinlikle başka zamanda yapmıyoruz" diyor.

KANUNEN SUÇ

Türk Silahlı Kvvetleri'nde Görevli Devlet Memurlarının Disiplin Hukuku Kanunu'nun 477 sayılı Disiplin Suçlarının D bendine gore "Göreve sarhoş gelmek, görev yerinde alkollü içki içmek" suç.

İNT HABER
--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..
Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.