11 Nisan 2008

Dikkat! Blog yazmak sizi öldürebilir

11

-04-2008, Cuma
Güncel.net
Dikkat! Blog yazmak sizi öldürebilir

Blog yazarlığı Amerika'da gelir getiren bir işkoluna dönüşmekle kalmadı, çok yoğun bir iş stresini de beraberinde getirdi. Hatta geçtiğimiz aylarda bu strese dayanamayan iki blogcu 'görevleri başında' öldüler.


On yıl kadar önce çok neşeli haberler vermişlerdi futuristler: Teknolojik gelişmeler sayesinde artı evden çıkıp ofise gelmenize gerek kalmayacak. Evdeki bilgisayarınız sayesinde eviniz aynı zamanda işyeriniz olacak. Ne kadar da sevinmiştik bu habere!

Madalyonun karanlık yüzünü yeni yeni farkediyoruz: Evden çalışmak demek, özellikle de stresli ve rekabetin yoğun yaşandığı bir sektördeyseniz, günde 20 saat ve hatta bazen daha da fazla çalışmak anlamına geliyor. Ofisten kaçıp eve gidemiyorsunuz çünkü zaten ofisiniz orası.

The New York Times gazetesinde çıkan 'Web dünyasının 24/7 stresli çalışma ortamında yazarlar ölene dek çalışıyor' başlıklı haber, pek çok gazetenin sayfalarında yer bulamasa da İngiliz ve Amerikalı blogcuların dikkatinden kaçmadı. Çünkü haberde anlatılan onların hayatıydı.

TÜRKİYE İÇİN HENÜZ UZAK BİR GÜNDEM

Türkiye'de blog yazarlığından para kazanmak ciddi anlamda henüz gündeme gelmiş değil. İnsanlarımızın yazmak ve okumakla olan ilgisinin hangi derecede olduğunu hepimiz biliyoruz. İmla yanlışı veya mantık hatası barındırmayan Türkçe bir blog görmüşseniz lütfen onu koruma altına alın. Çünkü çok nadir bulunan bir hazineye rastlamışsınız demektir.

Profesyonel blog yazarlığı ve iş stresi

Amerika'da ise blog yazarlığı ciddi bir meslek kolu olmuş görünüyor ama rekabet çok çetin ve çok yoğun. Giderek artan sayıda insan evlerini bir ofise çevirmiş, evde iş üretiyor. Modern teknolojinin son nimetleri olan bilgisayarlar ve akıllı telefonlarla donanmış bu insanlar, 24 saat aralıksız süren bir çalışma ortamında çok derin stres girdaplarına yakalanmış durumdalar. Internet ekonomisi sürekli bilgi ve haber akışını zorunlu kılıyor çünkü.

Bu blogcuların işlerini çok sevdiklerini belirtmek gerek ama geçtiğimiz ay ABD'de iki arkadaşlarını kaybettiler. Bunlardan ilki Florida North Lauderdale'de oturan 60 yaşındaki Russell Shaw idi. Bir diğer teknoloji blogcusu Marc Orchant is koroner yetmezliğinden öldü. 50 yaşındaydı. Bir üçüncü blogcu, 41 yaşındaki Om Malik daha şanslıydı. Geçtiğimiz Aralık ayında kalp kirizi geçirmiş ama hayatta kalmıştı.




--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..
Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.