24 Nisan 2008

Dînini bilmeyenin, dîni yoktur

Dînini bilmeyenin,dîni yoktur Anadolu Velîlerinden "Zeynullah Kazânî" hazretleri, bir sohbetinde; - Kardeşlerim, çocukların islamiyeti öğrenecek kıymetli zamanları ziyan edilirse, müslüman evlâtları câhil kalır ve böylece "dinsiz bir gençlik" yetişirbuyurdu. Ve ekledi:- Evlâdına islâmiyeti öğretmeyen bir baba,onun "en büyük düşmanı"dır. Şaşırdılar:- Düşmanımıdır hocam? - Evet. Çünkü o baba, böyle davranarak güzelim yavrusunu kendi eliyle "Cehenneme"e atmış demektir. Sordular:- "İslamiyet"i öğrenmek bu kadar mı mühim efendim? - Elbette. Helâli, haramı öğrenmeyen, öğrendikten sonra da yapmaya önem vermeyen kimsenin "îmanı gider", kâfir olur. Ve ilave etti:Kâfirin gideceği yer ise "Sonsuz Cehennem"dir. Şimdi anladınız mı? - Anladık hocam. - Öyleyse çocuklarımıza mutlaka dinlerini öğretelim ve yapmaya alıştıralım. Zîra büyüklerimiz;"Dînini bilmeyenin dîni yoktur"buyurmuşlardır. Bugünkü "sesli menkıbe"yi dinlemek için tıklayınız: İmam-ı Gazali hazretleri -10 · Mail grubumuza üye olmak için, abdullatif-uyan-subscribe@googlegroups.com adresine boş bir mail gönderdikten sonra Google'dan otomatik gelen maile Reply/Cevapla diyerek, hiçbir değişiklik yapmadan geri gönderiniz.· Mail grubumuzdan ayrılmak için, abdullatif-uyan-unsubscribe@googlegroups.com adresine boş bir mail gönderiniz. ·

Dini sualleriniz için: www.dinimizislam.com/sorucevap.asp

www.siirlerlemenkibeler.com


--
------------------------------------

Dâne-i fülfül siyah.
Hâl-i mahbûban siyah.
Her dû dil sûzend amma.
An kücâ, İn kücâ!

-------------------------------------

www.TOMBAK.gen.tr
www.pendiknetwork.com

MSN:
beynelmilel@gmail.com
--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..
Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.