25 Nisan 2008

ŞEHİR EFSANESİ

ŞEHİR EFSANESİ
Öyle bir şehir düşünün ki; bu memleket topraklarında 'futbol ülkesi' sıfatıyla değerlendirilen; ekonomisi, coğrafyası, nüfusuyla kendinden kat ve kat büyük şehirlerle mücadele edebilen ve onların arasında söz sahibi olabilen ayrıca, kadını ve erkeğiyle futbol yorumu yapabilen, hatta yaşlı nenelerin bile takımıyla ilgili taktik geliştirdiği yüz binlerin yaşadığı bir şehir… TRABZON Bu şehrin her köşesinde Trabzonspor bayrağı görmek mümkündür. Bir girişimci ticarethane kuruyor ve geleceğini planladığı işyerine açılış günü bile Şanlı Türk bayrağının yanına Trabzonspor bayrağı asıyor. Aynı şekilde bir aile, çocuklarının sünnetinde ve evinin her köşesinde şanlı Türk bayrağını dalgalandırdığı gibi, çocuğunu gezdirdiği arabasında da Trabzonspor bayrağı asıyor. Saymakla bitiremeyeceğimiz bu ve bunun gibi daha nice örnekler… Futbola ve Trabzonspor'a bu kadar önem veren bir şehrin takımının, başarısının övülmesinden çok başarısızlığı eleştirilmelidir. Bu çok önemli konu vakit kaybedilmeksizin hemen masaya yatırılmalıdır. Alınacak önlemler şu şekilde olmalı diye düşünüyorum:
Öncelikle acil bir şekilde; gerek yönetim, gerek futbolcular, gerekse de teknik kadro üzerine düşeni yapmalı ve yetersizliğini kabul edip görevi bırakmalıdır! Çünkü bu takım sadece bir spor kulübü değil, aynı zamanda bir Trabzonlunun günlük yaşamıdır. Özetle Trabzonspor şehrin kalkınma kapısının anahtarıdır. Durum böyle olunca, yaşanan olumsuzluklar sadece Trabzon şehrini değil, Karadeniz bölgesini de fazlasıyla etkilemektedir. Trabzonspor bir 'ŞEHİR EFSANESİ' dir. Çünkü kimsenin hesap etmediği, zamanında ihtimal bile vermediği o büyük başarılarını imkânsızlıklar içerisinde başarmıştır. Trabzonspor bu başarıların altına imza atmakla kalmamış, aynı zamanda da Trabzon halkının birlik, beraberlik ve dayanışmanın en güzel örneklerini sunmuş, bunun yanı sıra da genel olarak Karadeniz insanının da cesaretini, mücadeleci ruhunu ve inadını göstermiştir. Bunları başarırken de Trabzonspor'un namı ülke sınırlarını aşmış ve dünyaya bu konuda emsal olmuştur. Tarih boyunca her konuda bize düşmanlığını gösteren ve yüce Türk milleti olarak varlığımızdan tarih boyunca rahatsız olan ve hiçbir zaman bu kini içinden atamayan İngilizler bile, arşivlerine not etmiş ve bundan övgüyle bahsetmişlerdir.
'Dünyada kendi bünyesinden, toprağından yetiştirdiği futbolcularla başarıyı yakalayan tek takım TRABZONSPOR dur!…' Devami: http://www.millihaber.org/modules.php?name=Kose_Yazilari&op=viewarticle&artid=69

--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..
Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.