T a r a f s ı z D e ğ i l i z

En Uçuk Kehanetler



Salaklık Kendi Kendinin Pazarlamacısıdır. Çenesini Tutmayı Öğrenemeyen İnsanlar Tarihi Salaklıklara İmza Attılar... Geleceğe Damga Vuran Buluşlar İçin Öyle Salakça Kehanetlerde Bulundular Ki Sormayın! İşte Tarihin En Salakça Kehanetleri; Başka İcat Olmaz!: Abd Patent Dairesi Müdürü Charles Duell, 1899 Yılında: "İcat Edilebilecek Her Şey İcat Edilmiştir" Dedi.
Elektrik Tarih Olacak: Oxford Profesörü Erasmus Wilson 1878 Yılında; "Bu Yılki Paris Fuarı Bittiğinde 'Elektrik Işığı' Da Onunla Birlikte Bitecek Ve Bir Daha Sözü Edilmeyecek" Dedi.

Otomobil Satılmaz: Literary Digest Dergisi, 1899 Yılında; "Otomobilin Elbette Bisiklet Kadar Yaygın Kullanımı Olmayacak" Tespitini Yaptı.
Telefon Çok Kusurlu: 1876'da Yeni Teknolojiyi Reddeden Western Union Yöneticisi: "Bu Telefon Denen Şeyin Bir İletişim Aracı Olarak Düşünülmesi İçin Çok Fazla Kusuru Var. Bu Alet Hiç İşimize Yaramaz" Dedi.

Mikroplar Saçma Teori: Fransız Fizyoloji Profesörü Pierre Pachet, 1872 Yılında; "Louis Pasteur'ün Mikroplar Teorisi Saçma Sapan Bir Kurmaca" Dedi.

Uçak İmkansız: İngiliz Kraliyet Cemiyeti Başkanı Lord Kelvin, 1895 Yılında;"Havadan Uçan Ağır Makineler Yapmak İmkansızdır" Dedi. -Fransız Har Okulu'nda Askeri Strateji Dersi Veren Mareşal Ferdinan Foch; I.Dünya Savaşı'ndan Önceki Günlerde; "Uçaklar İlginç Oyuncaklar Ama Hiç Bir Askeri Değerleri Yok" Dedi.

Sesli Sinema Saçmalık: Warren Bros Stüdyolarının Yöneticisi H.M.Warner 1927 Yılında Sesli Film Teknolojisini Reddedip; "Oyuncuların Konuşmalarını Kim Dinlemek İster Ki?" Dedi.


Radyoyu Kim Ne Yapsın: Radyonun Öncüsü David Sarnoff'un İş Ortağı 1920'lerde Neden Sarnoff'un Radyosuna Destek Vermediğini Şöyle Açıklıyordu: "Telsiz Müzik Kutusunun Hayal Edilebilecek Hiç Bir Ticari Değeri Yok. Belirli Bir Kişiye Gönderilmemiş Bir Mesaj İçin Kim Para Öder Ki?"

Televizyon Mümkün Değil: Mühendis Lee Deforest, 1926 Yılında Şu Kehanette Bulundu; "Televizyon, Teorik Ve Teknik Olarak Mümkün Olsa Da Ticari Ve Mali Açıdan İmkansızdır."



Kimse Evine Bilgisayar Almaz: Ibm Yöneticisi Thomat Watson 1943 Yılında; "Dünyada Belki Beş Bilgisayarlık Bir Pazar Ancak Var" Dedi. -Popüler Mechanics Dergisi İse "Gelecekte Bilgisayarlar 1.5 Tondan Daha Ağır Olmayacak" Kehanetinde Bulundu. -Digital Equeipment Corporation'ın Kurucusu Olsen İse 1977 Yılında Şöyle Diyor: "İnsanların Evlerine Bilgisayar Almak İstemeleri İçin Hiç Bir Sebep Yok"




.

__,_._,___

--
------------------------------------

Dâne-i fülfül siyah.
Hâl-i mahbûban siyah.
Her dû dil sûzend amma.
An kücâ, İn kücâ!

-------------------------------------

www.TOMBAK.gen.tr
www.pendiknetwork.com

MSN:
beynelmilel@gmail.com
--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..

Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.