27 Nisan 2008

Gladio savcısından Ergenekon reçetesi----------İtalyan süper savcı Fellice Casson, Genç Siviller’in Derin Devlet ve Hukuk başlıklı Sempozyumu’nda konuştu.

Gladio savcısından Ergenekon reçetesi


İtalyan Gladio'sunu çökerten Casson'dan Ergenekon savcısı Zekeriya Öz'e meslektaş nasihatleri: Mutlaka ekip çalışması yap. Kanunlara uymadığını iddia ederek seni engellemeye çalışacaklar, çok dikkatli ve cesur ol... iyibilgi analisti Emin Değer sempozyumu izledi... iyibilgi özel




İtalyan süper savcı Fellice Casson, Genç Siviller'in Derin Devlet ve Hukuk başlıklı Sempozyumu'nda konuştu. Konuşmasının başında İtalya'daki Gladio sürecini ve çeteyi nasıl tasfiye ettiğini söyleyen Casson özetle şunları söyledi…

JANDARMA KOMUTANI'NI TUTUKLATTIM!

İtalya'da güçlü bir hukuk devleti ve bağımsız, tarafsız ve güçlü bir yargı vardı. Bu işimizi kolaylaştırdı.

Bir ekip olarak çalıştık. Gladio'nun tasfiye süreci üç ayaktan oluştu.

Birinci aşamada özel yetkilendirilmiş 10 kişilik bir ekip olarak biz vardık. Birimize birşey olsa bile kalanlar soruşturmayı devam ettirebilirdi. Hem de daha hızlı ve güçlü ilerledik.

İkincisi, yaptığımız çalışmayı siyaset sahiplendi. Dönemin başbakanı bize çok destek oldu. Ama ilginçtir, Cumhurbaşkanı bizi engellemeye çalışıyordu. Cumhurbaşkanının bu yapıdan haberi vardı ve devamını arzuluyordu. Fazla üzerine gitmemizi istemedi.

Askerlerden de tepki geldi. Hatta sizin Jandarma Genel Komutanı'nız ayarında bir komutan beni açıktan tehdit etti. 'Bu soruşturmayı böyle sürdüremezsiniz, üzerini örtün' dedi. Ama onu da tutuklattım.

Soruşturmanın üçüncü ayağını ise medya ve kamuoyu oluşturdu. Medya bu konuda bağımsız ve hür davrandı. Bizi olumlu yönlendirdi. İtalyan medyası bize sahip çıktı.

KANSER GİBİDİR, TÜMÜYLE ÇÖKMEZSE YENİDEN BÜYÜR

Bu tür yapılar kanser gibidir. Tamamen yok etmezseniz yeniden üreyebilir. O yüzden kökünden yok etmek lazım.

Zekeriya Öz'e şu tavsiyelerde bulunabilirim: Ekip çalışması yapın. Çok dikkatli olun. Yasalara tamamen uyun. Yasalara uymadığınızı gerekçe göstererek sizi engellemeye çalışacaklar. Hatta en azından sizi yavaşlatabilmek için her şeyi kullanacaklar. Çok dikkatli olun.

Ve bu meselenin peşine devam edin. Cesur olun. Kamuoyunu mümkün mertebe bilgilendirsin. İtalya'da parlamentoda bir komisyon vardı. O kanalla biz halkı sürekli bilgilendirdik.

AKP'YE AÇILAN KAPATMA DAVASI HAKKINDA…

Demokrat ülkelerde asla böyle şeyler olmaz. Eğer bir parti şiddet içirikli bir şey yapmadıysa kapatılamaz. Avrupa normlarında böyle bir şey olamaz.



--
Söz bitmedi, Umut Yaşıyor!

Türkiye 12 Eylül Askeri Darbesiyle beraber farklı bir değişim süreci içine girdi. 1980 yılından itibaren 12 Eylül Askeri yönetiminin İslami bir değişimi benimsediği ve bu doğrultuda Türkiyede ki bazı kesimleri kolladığı ileri sürüldü..Oysaki yaşanan değişim bunun aksini ispatladı..Tüketim kültürünün hakim belirleyen olduğu bir değişim dayatılmaya çalışıldı..Bugün yaşanan budur….Toplumsal doku bugün artık paramparça olmuştur..Türk halkına belli yaşam formları ideal olarak dayatılmaktadır.Belli formların tercih edilmesi halinde ideal bir toplum seviyesine varacağımız hergün medyatik bombardıman altında bize sunulmaya devam ediyor…
--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..

Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.