11 Nisan 2008

google gruplar veya zaman zaman youtube gibi engellenen sitelere girmek için kolay yöntem:

Google gruplara girişler engellendi. google ve gmail gibi servislere bağlanabilirken google ın gruplar sayfasına türkiye ip leri ile bağlanamıyoruz. daha evvelde biliyorsunuz defalarca youtube gibi siteler de engellenmişti.

bu engellemeyi aşmak için bir ip değiştirici program kurabileceğiniz gibi programsız da halledebilirsiniz. nasıl diyenlere aşağıda aktardım. küçük bir ayar girme ile her siteye bağlanabilirsiniz. :




DNS numaranızı Değiştirin Telekom Filtresine Takılmayın. Bildiğimiz gibi Türk Telekom gerek haklı gerek haksız bazı gerekçelerle (mesela wordpress'in kapatılması çok saçma bir sebepten ötürü idi) birçok siteyi yurtiçi erişime kapatıyor. Fakat bunu yaparken sadece alan adlarını engelliyor.(ki kendi dns lerinde sadece) Alan adı engellenmiş siteye direk ip adresini yazarak erişebiliriz fakat bir sitenin adını ezberlemek herzaman ip 'sini ezberlemekten daha kolaydır. Siteye direk alan adı ile erişmek için anonymouse tarzı yönlendirici sitelerle de girebiliriz fakat o da iki iş yapmak olur ve her seferinde önce bu siteye girip sonra asıl sitemize gitmek biraz zahmetli olacaktır. Bütün bunların yerine kullandığımız DNS leri bir kere değiştirelim telekom DNS leri yerine yabancı DNS leri kullanalım hiç başımız ağrımasın değil mi efendim. O zman en basit şekilde şöyle özetliyorum; masaüstünde ağ bağlantılarım simgesi varsa onu sağ tıklayarak özelliklere giriyoruz (masaüstünüzde bu simge yoksa denetim masasındanAğ bağlantılarını seçebilirsiniz ) açılan pencerede kullandığımız geçerli bağlantıyı sağ tıklayıp özelliklere giriyoruz yeniden ve şu pencere ile karşılaşıyoruz;



Burdaki İnternet erişim kuralları(TCP/IP)nı fare ile seçip hemen alt taraftaki özellikler butonuna basıyoruz ve yeni bir pencere daha açılıyor karşımıza ;şöyle ki



Bu pencerede de anlaşıldığı üzere yerel ağ ip mizi ve dns numaralarımızı ister otomatik istersek manüel olarak girebiliyoruz, biz tabi ki manüel olarak girmeyi yeğleyeceğiz. "Aşağıdaki Dns adreslerini kullan" ı seçtikten sonra google da da arayıp bulabileceğiniz yabancı kaynaklı bir dns server in ip numarası ya da direk dns numarası dediğimiz numarayı buraya girebilirsiniz. İsterseniz yukarıda yerel ip'nizi de manüel olarak ayarlayabilirsiniz ,emule kullanıyorsanız muhtemelen port açma ihtiyacı duyacaksınız ve açtığınız port un sürekli sizin ip'nize bağlı kalmasını istersiniz (modemler otomatik ip dağıtımı yaptığı için bu oturumda size ait olan ip başka bi oturumda salonda ki bilgisayarınıza atanmış olabilir) isteyen benim kullandığım dnsleri de yazabilir; zira orda yazan dns telekom dns i değildir.

http://www.metehanyildiz.com/dns-numarasi-degistirme/98




--
------------------------------------

Dâne-i fülfül siyah.
Hâl-i mahbûban siyah.
Her dû dil sûzend amma.
An kücâ, İn kücâ!

-------------------------------------

www.TOMBAK.gen.tr
www.pendiknetwork.com

MSN:
beynelmilel@gmail.com
--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..

Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.