13 Nisan 2008

KAYIP TRİLYONLARA CEZA (1)


Nevzat Laleli
Hatıralar yazı serisi nlaleli@mynet.com
Önce Ankara, İstanbul, Konya gibi Büyük Belediyeler ile birçok Belediye Başkanlıklarını kazanan, daha sonra yapılan 24.Aralık.1995 seçimlerinde diğer partilerden fazla oy alarak (6 milyondan fazla oy) TBMM’ne 158 milletvekili ile giren; 1996–97 Haziranları arasında bir yıl kadar Hükümet olan bir partimiz vardır. Bugün bile “Efsane hizmetleriyle” kendisine oy vermeyen birçok kesimlerce de hakkı kendisine teslim edilen bu parti bildiğiniz gibi “Milli Görüş” zihniyetinin partisi Refah Partisidir. Genel Başkanı ve TC’nin 54. REFAH-YOL koalisyon Hükümetinin Başbakanı ise “Efsane Başbakan Pof. Dr. Necmettin Erbakan” dır.
24.Aralık.1997 de ülke içerisinde önce Medya tarafından kopartılan bir “İrtica fırtınası” ile bu hükümet sallandırılmaya çalışıldı. Müslim Gündüzler, Fadime bacılar, Aczimendilerin zikirli gösterileri günlerce ekranlarını ve gazete sayfalarını süsledi. Sincan’da yürütülen tanklarla da “Demokrasiye balans ayarları
(!)” yapıldı. Hukukçulara ve hâkimlere Genel Kurmayda brifingler verildi. Hükümete karşı yapılan bu hareketlere “Örtülü post modern darbe” adını koyanlar oldu.
Daha sonra 1998 yılından beri devam eden bir dava. “Kayıp trilyonlar davası” İşte bu dava 2008 yılının Nisan ayı başında sonuçlandı ve artık 82 yaşına gelmiş bulunan Prof. Dr. Necmettin Erbakan, “Evrakta sahtecilik ithamıyla” 13 ay ev hapsine mahkûm edildi.
Çok satan rantiyeci medya kanalıyla halkımıza yanlış intikal ettirilen olayların gerçek yüzlerini ortaya koymak, Erbakan gibi hayatı boyunca ülkesinin ve milletinin maddi ve manevi imarına ve ihyasına çalışan bir insana bir vefa borcudur, hakkın yanında yer almaktır.

RECAİ KUTAN NE DİYOR
Bu konu ile ilgili olmak üzere Milli Görüş’ün günümüzde ki partisi Saadet Partisi Genel Başkanı Mühendis Recai Kutan’ın 5.Nisan.2008 tarihinde yaptığı basın toplantısında Prof. Dr. Necmettin Erbakan için şöyle demektedir.
“Erbakan hayatını bu topraklara adayan bir dava insanıdır. Yüreği mazlum milletler için çarpan bir sevda insanıdır. Ülkemizde ağır sanayi hamlesini başlatan o’dur. Kars’tan, Edirne’ye dumanı tüten fabrikalarda O’nun emeği, O’nun alın teri vardır. Evi ekmek, mahsulü bereket gören insanlarımızın tebessümünde onun çabası vardır.
Erbakan, sadece bu ülkenin değil, tüm mazlumların, mağdurların sesi ve umudu oldu. 82 yaşında… Ve Ömrü boyunca Hakkın hâkim olduğu, bütün insanlığın huzur bulduğu bir dünyanın mücadelesini verdi. Bunun için D-8’leri kurdu.
Açıkça söylüyorum. Hala milletimizin efsane olarak nitelendirdiği 54’üncü Hükümet 2 yıl daha iktidarda kalsaydı, Türkiye bugün ekonomisiyle, sanayisiyle, refah düzeyiyle dünyanın en güçlü ve en müreffeh ülkelerinden biri olurdu.
Muhterem Erbakan 2 yıl daha Başbakan olarak hizmet verseydi, bugün ne Afganistan işgal edilirdi, ne de Irak.
Bu olmamalıydı. Muhterem Erbakan’a bu yapılmamalıydı. Elbette bizler bu millete hizmet etmenin bir bedeli olduğunu biliyoruz. Erbakan bu bedeli ödedi, ödemeye de devam ediyor. Bu uğurda hapislere atıldı. Engellendi, yasaklandı, partileri kapatıldı. Ancak hiçbir zaman yılmadı. Bundan sonra da yılmayacaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.
Bu toprakların yetiştirdiği en büyük değerlerden biri olan Muhterem Necmettin Erbakan yaptıklarıyla milletimizin gönlündeki yerini çoktan almıştır. Önemli olan da budur.
Ömrünü ülkesine ve insanlığa adamış bir devlet adamına reva görülen bu muameleyi ve bu muamele karşısında sessiz kalanları da tarih yargılayacaktır.”

HAFIZALARIMIZI YOKLAYALIM
İlk defa 1969 yılında Milli Nizam Partisiyle milletimize “merhaba” diyen “Milli Görüş” batıdan kopye, sağcı ve solcu görüşlerin karşısına çıkmış adeta; “Durun bakalım. Ülkemizde bir de Milli Görüş vardır” demişti.
“Milli Görüş” neydi. Sırtını Batının büyük para ve propaganda gücüne dayamış sağcı ve solcu görüşlerin karşısında başarı şansı var mıydı?
Bir şeyi yakından tanımak ve iyi anlayabilmek için (özellikle gençlerimiz için) “Milli Görüş”ü tanımakla başlamak önem kazanmaktadır.

Gelecek yazı: KAYIP TRİLYONLARA CEZA (2)



YEMİNLİ UZMAN TERCÜME
Dünyanın her yerinden, her yerine
BÜTÜN DİLLERDE

● Tercüme metnini İnternetten gönderin


● Tercümesini yaparak size iade edelim


Nevzat LALELİ – Genel Müdür


uzmanastercume@mynet.com


UZMAN Mühendislik A.Ş - Maltepe, Gazi Mustafa Kemal Bulvarı 88/1Tel: 0.312.229 47 75–Faks: 230 51 25–


GSM: 0.532.275 50 69


ANKARA


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.