T a r a f s ı z D e ğ i l i z

KEŞKE ŞAKA OLSA, TEHLİKENİN FARKINDA MISINIZ?

KEŞKE ŞAKA OLSA, TEHLİKENİN FARKINDA MISINIZ?

Değişen hiçbir şey yok!

Dün seçmenlere bidon kafa, mürit müşteri, ilizyon bağımlısı, göbeğini kaşıyan adam diyorlardı, bugün ayak takımı, dağdaki çoban diye aşağılamaya devam ediyorlar.

Tam da alışmışken artık başka yok mu? Diye kendi kendimize sorarken bir baktık yerel seçim afişleri çıktı piyasaya…

Buram buram irtica kokan türbanlı değil cicili bicili başörtülü kadın fotoğrafları iliştirilmiş seçim afişleri… Sandınız ki Bidon kafalıların, mürit müşterilerin de seçmen olduğunu hatırlamıştı birileri, Ama bir önceki yazımızda da dedik ya, akıl alır gibi değil…

"Yahu bu insanları sırf inançlarının gereklerini yerine getirdikleri için başta eğitim hakları olmak üzere her türlü haklarından mahrum etmek için canla başla uğraş, sonra da onlarında seçmen olduklarını hatırlayıp seçim afişlerine örtülü bir bayan resmi kondur…

Akıl alır gibi değil…"

Zira çok sürmeden kendi kendilerini yalanladılar sağ olsunlar! Hem de ne yalanlama…

CHP'nin Genel Başkan Yardımcısı Onur ÖYMEN ABD'deki gazetelere verdiği demeçlerde türbanı, Alman Nazilerinin "kahverengi üniformasına" ve de İtalyan Faşistlerinin "kara gömleğine" benzetiyor.

Aslında faşizm belli bir ırkın üstünlüğünü temel alan ve diğer ırkların ikincil ırklar olduğuna inanan bir düşünüş tarzı. Ama türban ile kahverengi üniformayı ya da kara gömlekleri aynı cümle içerisinde kullanan ve birbirine eşdeğer gören bir kişinin faşizmden daha tehlikeli, düşünceler içerisinde olmadığını kim söyleyebilir.

Bu demeci vermiş bir kişi insan hakları, eşitlik, özgürlük, demokrasi gibi kavramlara inanıyor olabilir mi? Kendileri gibi düşünmeyen insanlara, kendilerine oy vermeyen insanlara her türlü hakareti mübah gören bu anlayışın tek başına iktidara geldiğini düşünebiliyor musunuz?

En azından faşistler kendi ırklarının üstünlüğüne inanmışlardır. Oysaki Türkiye Cumhuriyeti devletinde ana muhalefet partisinin genel başkan yardımcısı olarak, böyle bir demeci vermiş; verebilmiş birinin ruh halini düşünün bir kere…

Kendi halkının bir kısmını sırf inançlarından ve de giyimlerinden ötürü Nazilere ya da İtalyan Kara Gömleklilerine benzetebilecek bir ruh hali, bir siyasi düşünce düşünün…

Ve onların tek başlarına iktidar olduklarını…

Keşke şaka olsa, tehlikenin farkında mısınız?

Saygılarımla, Tunc ERKAN



--
Bir hevesin değil, uygarlığın işçisiyiz.
http://www.styleislam.com/
--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..

Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.